Jump to content

Megane Coupe vs Vw Scirocco

Serban F
 Share

Postare recomandată

As alege cu ochii inchisi o masina nemteasca in detrimentul unei masini franceze. Francezii ar trebui sa faca vin si sa faca sex, nu masini. Punct.

Modificat de cip12cip12
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Serban F

14

• LauCalin

8

• c6t9

5

• rex

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca gasesti emisiunea please un link

A fost recent de cand au bagat TG vinerea seara in locul lui Badea. Nu le am cu linkurile.

Off topic: Ideea era ca RS-ul era ca un cart de jucarie, comparativ cu el in ST te simteai ca in Merz.

Link către comentariu

de la ce s-a plecat si unde s-a ajuns: volvo, bara de plastic, RS, ST etc. Pe parte de siguranta renault sta foarte bine cu tot cu aripile din plastic care de multe ori te ajuta la tamponari usoare(te salveaza de niste costuri mai mari la reparatii). E clar ca omul nu va merge spre o varianta foarte sportiva, el vrea costuri de intretinere mici, fiabilitate si design. Pe parte de design RAZVAN a subliniat foarte bine diferenta prin postarea pozelor(credeti-ma ca lumea va intoarce capul dupa un scirocco, indiferent de motorizare). Afirmatiile ca ce era vw acum 10 ani si ce e acum... da, acum vw are 5 stele euro 5 design nou dotari mai multe in standard(cred ca unii nu stiu ce spun cand fac afirmatii dintr-astea; cat despre Volvo -las ca am avut un volvo V50 de nou care a avut numai probleme cu senzori - parte electrica, computer bord, consum mare, etc)

Sunt de parere ca pana la urma omul trebuie sa isi cumpere renault. Probabil ii va trece repede si se va indrepta spre altceva; la fel ca mine :) .

Modificat de sorinsab
Link către comentariu

A fost recent de cand au bagat TG vinerea seara in locul lui Badea. Nu le am cu linkurile.

Off topic: Ideea era ca RS-ul era ca un cart de jucarie, comparativ cu el in ST te simteai ca in Merz.

:) Tot ce se poate, dar daca a fost la TV la noi inseamna ca era vorba de Megane-ul vechi, este posibil ca acele plastice sa fie pentru o scadere a greutatii, iar intr-o masina cu adevarat sport nu prea vrei sa te simti ca intr-un "Merz", vrei sa-ti transmita drumul.

R26R a facut praf pe circuit inclusiv Focus RS si Cupra Revo stage 2, dar nu e o masina cu care sa traiesti zilnic, avand inclusiv rollcage. Dar noul RS este chiar interesant si la un pret foarte bun.

Modificat de GtSport
Link către comentariu

Remarca mea insemna ca RS-ul o fi pur si dur, dar poate nu vrea un cart care se pune in valoare numai pe pista. Daca vrei un hot hatch, probabil ca vrei clima, muzica etc in el sa te simti bine cand stai cu orele la stop :)

Link către comentariu

@LauCalin

Sunt un mare fan al Top Gear, am vazut TOATE episoadele de cel putin 3-4 ori fiecare si tin sa te contrazic. La clasa mica au laudat foarte mult Suzuki Swift Sport, Renault Twingo 133, noul Ford Fiesta, Fiat 500 si multe altele. In plus, James May a declarat de multe ori ca nu e deloc fan new Mini.

Apoi, trebuie sa constientizezi ca sunt niste oameni cu experienta vasta in domeniu (Jeremy in special) care au condus cam tot ce se vinde pe piata, si chiar daca opiniile lor sunt subiective (cum e si normal sa fie), merita luate in considerare.

In ultimul rand, TG a sustinut intotdeauna ca o masina trebuie sa o cumperi cu inima, si nu cu creierul. Da, daca stai si faci tabele in Excel, cel mai probabil o sa descoperi ca alegerea logica ar fi Megane Coupe, asta on-topic. Dar vei fi multumit de masina? Te va face sa te simti bine? Iti vei roade unghiile ca n-ai mai asteptat un pic si n-ai mai strans niste bani si nu ti-ai luat altceva? Depinde de fiecare...

Ca exemplu real-life, eu conduc o Ibiza destul de slab echipata care a costat 14.000 de euro. Un prieten de al meu, cu aceeasi bani si-a luat o Kia Cee'd (sau cum penaju meu floral se scrie) cu absolut tot ce-ti poti imagina pe ea. Cine crezi ca zambeste in timpul fiecarui drum? :)

Ca sa inchei, personal cred ca diferenta de 4000 de euro e mai mult decat justificata. Dar conform logicii Top Gear, nu conteaza ce cred eu, conteaza ce crede cel ce e interesat s-o cumpere.

Link către comentariu

• Administrator

Nu se discuta despre RS, R26, VW vs. Renault (generic) sau altceva. Initiatorul doreste sa afle daca acei 4000 eur diferenta se justifica sau nu

Subiectiv, n-as putea alege Renault deoarece respectivul model nu-mi place deloc estetic...

Obiectiv, intradevar reviziile la Renault sunt exorbitant de scumpe fata de pretul de achizitie sau fata de concurenta - am Renault masina de serviciu si VW acasa - fiecare revizie in parte a fost mai scumpa la Reno fata de VW

As alege Scirocco insa cu o precizare: nu iti lua masina doar pentru semnul de pe capota ci si pentru ce-i sub ea sau in interior (dotari pe care le simti ca must-have-uri)

Link către comentariu

Scirocco fara sa stau sa ma mai gandesc. Nu imi venea sa ma dau jos din el :)

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Interesant vs-ul ..

Daca omului i-ar fi TOTAL imposibil sa mai faca rost de cei 4000 EUR aprox, atunci topicul nu-si are sensul ... iar in cazul in care ii poate obtine, atunci sa ia Scirocco si gata !

Si acum vin argumentele :

- daca deja isi pune problema de acum, cand desi e mai ieftin Megane-ul, cum i-ar sta cu un Scirocco .. e clar ca dupa aia la fiecare VW vazut pe strada va zice "uite ce puteam sa am" ..

- pentru a o tine 5, 6 ani .. as merge garantat pe mana VW, vad la Skoda mea cum cei 4 ani trecuti aproape nici ca nu se simt .. comparativ cu unele Renault-uri ale cunoscutilor cu aceeasi ani trecuti dar cu istoric problematic.

- sunt sigur ca diferenta nu e asa de mare, si stii de ce ?!

In RO sunt zeci de dealeri autorizati VW .. iar daca in RO nu poate gasi pretul dorit, nimeni nu il opreste sa incerce si pe afara pentru o masina nou nouta, unde sigur va primi un discount mai mare (eventual ptr o unitate pe stock). Daca punem in considerare ca va gasi in strainatate una cu motorul Euro 5, categoria "noua" va scuti si taxa de prima inmatriculare.

- Mi-as lua si maine un Renault .. dar sa fie Clio RS sau Megane RS :), pentru celelalte modele "civile" ar castiga Scirocco.

- Ultimul argument, ar fi acela ca asa cum a pus RAZVAN mai sus cele doua poze, oricat l-ai zapaci pe un Megane nu scoti din el tunat aceeasi frumusete pe care o vei scoate cu un Scirocco .. fie si cu un Kit de .:R, daca nu de la alti tuneri.

In final .. tind sa cred ca omul tau ori nu poate obtine banii si isi prelungeste agonia, ori e convins pentru Megane dar i s-a pus pata pe ultima suta de metri pe Scirocco si e foarte indecis, dar are banii.

PS - Drakool ... sunt sigur ca zambeste prietenul tau cu Kia Cee'd .. e o masina foarte buna sa stii, apreciata si la un pret corect, iar daca pui in balanta cei 7 ani de garantie de la Kia/Hyundai vs cei 2 din grupul VW .. devii deja convins 100 % cine zambeste !

Modificat de R4z
Link către comentariu

As alege cu ochii inchisi o masina nemteasca in detrimentul unei masini franceze. Francezii ar trebui sa faca vin si sa faca sex, nu masini. Punct.

:)

Iar VAG sa faca motoare HDI si masini eventual doar japonezii :)

Sorin, acum toti au 5 stele, dar vezi tu, adevaratele teste de siguranta se dau pe sosele, nu in laboratoarele EuroNCAP, laboratoare pe care unii producatori le au mai complexe iar testele lor se fac in mult mai multe situatii. Cat despre siguranta Renault iti spun numai ca Volvo a apartinut un timp de Renault (neoficial, adica numai pe hartii nu). Intereseaza-te cum au ajuns toate Renault-urile la 5 stele intr-un timp f scurt (foarte ciudat). Cat despre V50, ma rog, parerile sunt impartite. Si eu am VW si sincer sa fiu nu ma mai face sa zambesc ca in prima zi. Asta e, mai face un sunet ciudat la motor de genul unui injector pe duca, mai agata cutia... la 26000 de km.

Si da, sunt diferente fata de cum facea VW masini acum 10 ani, pentru ca era alta conducere a companiei (cine stie ce vreau sa zic, cunoaste ;) )

Drakool21, si mie imi place TG, dar uneori mi se pare ca exagereaza. Nu stiu cum poti spune ca trebuie sa iti cumperi masina "cu inima", atata timp cat ei spun, de exemplu de Passat, ca e ridicol sa ti-l cumperi, pentru ca au toti, ai fi ca toti scolarii din oras si tara care poarta aceasi uniforma. Pe bune, ti se pare un argument suficient de bun incat sa-ti cumperi o Alfa (care totusi, cel putin la fiabilitate, mai are probleme).

La TG ma uit mai mult pentru show, daca vreau sa vad o parere pertinenta despre o masina ma uit la Auto-Motor-Und_Sport.

De Kia Pro'Ceed vroiam sa amintesc si eu, dar m-am gandit ca poate imi sariti in cap :D

Modificat de LauCalin
Link către comentariu

Renault Megane Coupe in review englezesc - adica cum ar face Funar reclama la MOL...

Concluzia: So, it’s arguably better looking than a Scirocco, it goes as well, it handles better, and it costs a lot less.

Asa ca daca ar fi de strans bani, ar merita doar pentru un Megane Coupe TCE 180.

Modificat de r&d
Link către comentariu

What a? asta nu cred nici eu ca megane e mult mai placut ca scirocco..

Deci omu pe scurt vrea sa stie daca in 5-6 ani cei 4000 euro se compenseaza prin costurile de intretinere overall ca daca va fi asa nu are rost sa isi ia renaultu

Link către comentariu

Costurile de intretinere sunt doar o parte din problema. Partea cu "inima" o las lata ca vad ca nu e cazul :icon_thumright:

Dar la pretul de revanzare s-a gandit cineva? Cat o sa valoreze un Scirocco peste 5 ani vs un Megane Coupe?

LE: @K4Z: Kia Ceed o cunosc foarte bine, o gasesc extrem de anosta si de plictisitoare. Si prietenul meu la fel :) Fiabilitatea si garantia nu reprezinta tot ce conteaza la o masina. E doar o parere si va rog sa o luati ca atare.

Modificat de drakool21
Link către comentariu

Deci omu pe scurt vrea sa stie daca in 5-6 ani cei 4000 euro se compenseaza prin costurile de intretinere overall

DA

Link către comentariu

ma faci sa rad , cum sa fie scirocco mai neplaut decat megane , cred ca nu ai urcat itr-un scirocco de vb asta , eu zic scirocco :icon_thumright:

Link către comentariu

Costurile de intretinere sunt doar o parte din problema. Partea cu "inima" o las lata ca vad ca nu e cazul :D

Dar la pretul de revanzare s-a gandit cineva? Cat o sa valoreze un Scirocco peste 5 ani vs un Megane Coupe?

LE: @K4Z: Kia Ceed o cunosc foarte bine, o gasesc extrem de anosta si de plictisitoare. Si prietenul meu la fel :) Fiabilitatea si garantia nu reprezinta tot ce conteaza la o masina. E doar o parere si va rog sa o luati ca atare.

o sa valoreze ceva mai mult, diferenta dintre ele fiind mai mica decat diferenta de noua. nu-ti inchipui ca daca e VW nu se devalorizeaza. putea sa fie orice, toate se devalorizeaza iar regula e una singura: cu cat mai scumpa, cu atat mai mult pierzi la revanzare ca suma absoluta (de procent nu discut, nu mi se pare relevant). sigur, mai sunt si exceptii, daca gasesti pe unul care da pe o masina peste pretul pietii, te-ai scos, dar nu merita luate in discutie exceptiile.

Link către comentariu

Nu neaparat. Se devalorizeaza inca din prima zi cand ai scos-o pe poarta showroom-ului, insa valoarea unei masini la revanzare poate fi influentata (mult) si de imaginea marcii respective. Iar aici VW este clar peste Renault. Totusi, daca e sa privim si aspectul asta, plus, hai sa zicem o fiabilitate mai buna si o intretinere mai ieftina ca la Renault, cred ca mai rentabil iesi cu Scirocco.

Modificat de LauCalin
Link către comentariu

Exact. Si chiar daca din intamplare iesi in pierdere, nu cred ca ar fi cu mult (maxim 500E), suma absolut neglijabila pe o perioada de 5 ani.

Link către comentariu

S-au zis aici multe ciudatenii...

In primul rand cum naiba poti alege un VW cu inima. E poate cea mai riguroasa si anosta masina. Cu inima alegi Seat, Alfa, BMW etc., masini cu suflet, prezenta si spirit nu o masina facuta de niste oameni in halate albe cu target de pret si volum de vanzari. Scirocco dupa mine, ca si VW in general, este mult over rated. Daca te vei urca intr-un TT vei vedea cum trebuie sa se simti intr-un coupe nu doar ca intr-un Golf-EOS-GTI altfel.

4000 de euro sunt o caruta de bani mai ales acum, cam 30% din pretul meganeului ceea ce este enorm la dotari/motorizare asematoare.

Deprecierea e clar mai mare la Megane dar daca cineva spera sa vanda un Scirocco dupa 5 ani cu 5000 depreciere glumeste. Vezi cam cu cat se da un GTI (ceva pana la mult mai scump la vremea aia decat scirocco 122) din 2005. A cam pierdut 10.000 pe drum.

Mie imi pare ca Renault-ul este in momentul de fata pe un trend ascendent ca si calitate, iar toata gama RS a fost laudata peste tot (actualul megane rs 250 bate cam tot ce misca).

Deci daca ai banii aia 4000 si tii la calitate atat de mult ia Scirocco, daca nu ii pui de-o parte si faci unul-doua-trei concedii de vis :Driver:.

Clio RS, Golf nu?

Link către comentariu

ba neaparat. pe demonstrate. de costurile de intretinere nu zic nimic ca nu le cunosc, dar la sh, cu cat a fost mai scumpa cu atat mai multi bani pierzi, asta neinsemnand ca ajunge mai ieftina ca una care noua eram mai ieftina. de aia si dotarile puse de noi fac o diferenta mica fata de pretul dat la cumparare. asta e legea nescrisa.

este f posibil ca datorita intretinerii mai ieftine, sa iesi la fel sau mai bine per ansamblu, nu comentez asta.

ideea e alta: ai dat bani mai multi sa zicem, dar te-ai si bucurat/ai folosit de un obiect mai bun, iar chestia asta pt unii poate fi nepretuita. asta e peste tot in lumea asta. vrei mai bun? platesti.

ramane sa iti tragi singur linia unde merita sa te opresti.

spb: deprecierea se judeca in cifre absolute nu in procente. conteaza mai mult ca daca am dat pe ea 20 si am luat 10, adica am pierdut 10, decat daca am dat 10 si am pierdut 6. dar cine pleaca la drum cu ideea asta, mai bine ia din start sh. faza e ca vw-urile se vand clar mai bine ca renaulturile (am fost posesor, stiu ce zic)

Modificat de mandelu
Link către comentariu

Daca VW e masina anosta si riguroasa, construita pentru volum de vanzari, target de pret, ROI si alte nebunii, atunci inseamna ca n-ai condus Toyota Avensis (de exemplu). Uiti ca vorbim de aceeasi companie care inregistreaza o pierdere enorma la fiecare Veyron construit, ceea ce nu e tipic pentru o companie care are viziunea subliniata de tine. Si sunt de parere ca poti alege un VW cu inima foaaaarte usor, e de ajuns sa mergi la un test drive cu masinile concurente. GTI, ca tot l-ai dat exemplu are mult mai mult fler si e mult mai fun decat mai toate concurentele sale. Precizez ca nu sunt mare fan VW ca si marca auto, sunt fan VAG in general si posesor SEAT, si totusi trebuie sa-i recunosc meritele.

Scuze de off-topic.

Link către comentariu

Treaba cu intretinerea mai scumpa la Renault este relativa... Consumabilele sunt mai scumpe fata de VW cu un 10%, iar manopera este la fel... Asta vine cam 100-150 ron in plus pe an mai mult decat la VW - total nesemnificativ.

Referitor la cei 4000 euro - depinde cine evalueaza suma. Mie mi se par destul de multi banuti.

Ca sa poate lua o hotarare ar trebui sa faca un test-drive cu ambele.

Daca ar fi sa aleg cu sufletul as lua VW iar daca as fi pragmatic as lua Renault. :Driver:

Link către comentariu

Salutare,

Nu am citit tot topicu ptr ca mi se pare ciudat sa compari un Megane cu un Scirocco, nu stiu ce sa zic dar nu de mult un coleg de faculta si-a cumparat un megane GT (28 mi €) ma plimbat de doua ori cu el si sincer masina merge bine, dar atat, cand am fost cu golfu 6 GTI sincer am fost mult mai impresionat de ce poate si cum stateam in el.

Eu sunt anti renault (am avut), locuiesc in franta si poate ca si m-am urat de ele dar sincer nu is bune, am lucrat pe Senicuri (chiar si automatic), kango, clio etc dar sincer nu ai cum sa le compari cu orice din gama VAG. SI sa revin on topic mai mult, o sa incerc sa ma duc sa il probez dar sincer nu am vazut fisele technice de la cele doua masini dar sa fim seriosi, Scirocco ii Scirocco.

Ah si mai zicea cineva mai in sus cum ca Renaulturile nu sunt foarte scumpe la intretinere, piese etc. Va spun ca sunt, chiar foarte scumpe si faza ii ca se strica cam des. Vb in general.

have a good time

Modificat de ninu
Link către comentariu

S-au zis aici multe ciudatenii...

In primul rand cum naiba poti alege un VW cu inima. E poate cea mai riguroasa si anosta masina. Cu inima alegi Seat, Alfa, BMW etc., masini cu suflet, prezenta si spirit nu o masina facuta de niste oameni in halate albe cu target de pret si volum de vanzari.

Ce tare faza :ceuameni: De parca marcile alea sunt create de rockeri pletosi sau hippioti in transa :Driver:

Link către comentariu

@mandelu: Sunt de acord cu tine in mare parte insa pt fiecare in parte, din bugetul lui conteaza si procentul fiindca un "burghez" cand da 100.000 de euro pe un S-class si pierde 50.000 la revanzare, aia 50.000 pt un om de rand sunt, raportati la costurile si traiul lui, echivanti cu aia 10.000 pierduti de un posesor de GTI.

@drakool21: Lasa Veyron-ul ca ala e alta mancare peste. GTI este poate cea mai anosta masina. Face totul si nimic. E fix masina de om rational dar nu alege cu inima nu stiu ce nenorocire de Cupra R, RS 250 etc., ci o masina mai cuminte, un all arrounder care poate scoate si fum din roti la semafor si sa mergi cu ea la opera. Eu ador GTI-ul tocmai pt asta, dar nu imi spune ca e fun si nebuna.

LE: Sorry pt offtopic. Se poate sterge daca se crede de cuviinta.

Modificat de spb
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!