Jump to content

T3 -se poate monta turbina pe 1.7 D?

bully
 Share

Postare recomandată

Vreau sa achizitionez un T3 syncro. Masina a avut un motor de 1.6 TD, dar proprietarul i-a montat un motor de 1.7 D normal, cu doar 57 CP. Mi-a zis ca daca vreau imi poate pune o turbina, ca motorul are sistemul de ungere pentru turbina. Este OK? La motoarele turbo nu sunt si alte modificari(chiulasa, pistoane etc.)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge turbina la 1,7(un motor destul de rar) dar trebuie sa dai baia jos sa vezi daca ai tasnitorile de turbo si dupa aia cea mai importanta modificare e la pompa de injectie care nu mai merge la fel dupa ce ii atasezi turbina(ma refer la ce e mai costisitor).

Link către comentariu

Exista sistemul de ungere pentru turbina, l-am vazut chiar eu. Dar cu privire la pompa, ce se modifica? Se poate pune pompa de la 1.6 TD?

Link către comentariu

nu stiu exact dar mi-a zis un prieten mecanic care se ocupa de asa ceva ca nu e compatibila pompa de non turbo cu turbina.Maine il sun si revin cu detalii.

Link către comentariu

Revin cu detalii.A Zis ca merge pompa de injectie de 1,6 td iar daca vrei sa o la si pe aia de 1.7 trebuie schimbat un capac la ea.Spre sa iti fie de folos informatiile.

Link către comentariu

Am vb si eu cu un mecanic care mi-a spus ca lucrurile sunt mai complicate. Adica: la mot. turbo exista si un sistem suplimentar de ungere al pistonului, sub capul lor, cu scopul de al raci mai bine. In lipsa lui el mi-a spus ca motorul s-ar "praji" in cateva zeci-sute de kilometri.

Link către comentariu

Man , pune un motor de 1.9 td si crede vei fi surprins de ce poate masina dupa ...!! Eu am pus pe masina mea si sant super multumit . E un pic de munca da , merita .

Link către comentariu

Exista sistemul de ungere pentru turbina, l-am vazut chiar eu. Dar cu privire la pompa, ce se modifica? Se poate pune pompa de la 1.6 TD?

La 1.7D exista sistemul de stropire cu ulei a pistoanelor.Pompa OBLIGATORIU de 1.6TD.Galerie de admisie+evacuare,filtrul de aer,conducta de ulei de la suportul filtrului la turbina,baie ulei cu stut latral prin care se reintoarce uleiul de la turbina,furtun ulei intre turbina si baie,furtunas intre galerie admisie si capsula pompa injectie,teava esapament.Pe suportul filtrului de ulei se monteaza o reductie in locul sondei,la care se conecteaza conducta de alimentare a turbinei.

Link către comentariu

Citisem mai demult pe un site german despre modificarea asta si presupune ca motorul de 1.7 sa nu fie "obosit" si existenta pieselor mai sus mentionate pentru transplant. Intrebarea mea: e rentabila o astfel de modificare? pentru ca din punctul meu de vedere nu e...

Link către comentariu

Nenea asta a facut o recarosare a masinii si cea veche avea motorul de 1.7. Eu m-am tot uitat pe net si nu am vazut nici un syncro cu motor avand mai putin de 69 CP. El a dat motorul de 1.6 TD si l-a pus pe asta de 1.7, cu doar 57 CP. Am mers cu ea si nu prea imi place. Atunci el s-a oferit sa imi transforme motorul de 1.7 in TD. Pe mine nu ma costa nimic in plus. Intrebarea este cat de fiabil devine sistemul, adica motorul de 1.7TD, si ce putere o sa aibe.

Link către comentariu

• 10 months later...

Din punctul meu de vedere nu cred ca are rost sa faci astfel de modificari...eu unul daca as fi in locul tau as alege motorul 1.6 TD de 69 Cp pentru ca este facut de fabrica si esti sigur ca merge bn (de ce sa faci alte modificari si vezi dupa un timp ca nu iti merge bn motorul)...asta este parerea mea ...faci cum crezi...numai bine.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut!

Stie cineva vreo dezmembrare auto pe linga Viena? Am nevoie de un motor de T3 1.6TD bun.

Link către comentariu

din punct de vedere tehnic parerea mea este sa lasi motorul 1.7 diesel asa cum este nu merita munca sa pui turbina pe el sa mai montezi si dispozitivul lda la pompa de injectie care nu cred ca o sa il puna cineva la punct din reglaje.adica sa suplimenteze corect debitul de motorina in functie de presiunea din galeria de admisie ,daca vrei sa aibe mai multa viata masina pune 1.9 td aaz sau sa sara in sus 1.9 tdi 1z sau afn.iar pe partea cu taxele numai asigurarea rca pe 12 luni este mai mare cu aproximativ 140de lei pe an peste 1601 cm3 si mai este si impozit si rovigneta.

Link către comentariu

• 4 months later...

nu prea sunteti de ajutor.omu intreaba daca-i moka merita???sunt si eu in aceasi situatie adica motor 1.7 pe masina dar si piese din motorul td.poate ne auta cineva competent.vrajeala cu alte motoare verificati-o la rar si vedeti ca va rup taxele de omologare(pret motor+taxe omologare+montaj iti iei alta masina) :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!