Jump to content

Pot completa apa distilata peste antigel G12?

toni
 Share

Postare recomandată

Intrebarea din titlu ... la masina tatalui a cam scazut nivelul lichidului de racire iar din lipsa de antigel ma gandeam sa completez cu apa distilata.

Se poate? sau trebuie neaparat antigel?

Masina in cauza Octavia TDI ALH.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu zic ca daca nu ai mult de completat.. baga apa distilata ( eu asa fac ).. daca a pierdut insa mai mult de 500ml sa zicem.. e bine sa pui antigel

Link către comentariu

warranty_4_cars
Intrebarea din titlu ... la masina tatalui a cam scazut nivelul lichidului de racire iar din lipsa de antigel ma gandeam sa completez cu apa distilata.

<{POST_SNAPBACK}>

Fara nici o problema ! Doar ca daca completezi cu foarte multa apa va trebui sa refaci concentratia la toamna !

Link către comentariu

Zorro Classic

<{POST_SNAPBACK}>

Da, nici o problema. Instalatia de racire poate functiona si cu apa chioara (nerecomandarta ce de la robinet, chiar fiarta si racita, din cauza depunerilor de calcar).

Dar atentie mare: la iarna trebuie sa verifici densitatea lichidului de racire. Antigelul are concentratii pentru anumite temperaturi (sub 0 grade). Daca e prea diluat poate sa produca chestii nasoale (sparge radiatorul, blocul motor).

Link către comentariu

Nu mi-e frica de concentratie ca nu pun multa apa. Problema era ca antigelul G12 nu are silicati (nici apa nu cred ca are ;) ) si sa faca vreo reactie ciudata cu apa.

Link către comentariu

Zorro Classic

No problem. Daca apa e distilata, n-are nimic. In nici un caz silicati...

Link către comentariu

Antigelul fara silicati de tip G12 pentru VW/Audi/Seat/Skoda se amesteca cu apa distilata fara nici o problema!!!!

Este imprimat pe orice bidon Antigel de tip G12 acest lucru! Antigelul G12 ( rosu , fara silicati) il gasesti in ambalaj Aral Silikatfrei la 1 Litru

Ar trebui schimbat odata la 4-5 ani daca nu mai repede.

Numai bine.

Modificat de mrSeymour
Link către comentariu

Da, nici o problema. Instalatia de racire poate functiona si cu apa chioara (nerecomandarta ce de la robinet, chiar fiarta si racita, din cauza depunerilor de calcar).

<{POST_SNAPBACK}>

Off topic sau poate nu: functionarea strict cu apa are teoretic si alt neajuns : acul pentru instrumente sta pe 90 grade intr-un interval practic mult mai mare (intre - cifrele nu sunt f f exact poate gresesc cu 2-3 grade - 82 si 105 grade Celsius).

Ori o temperatura de peste 100 grade a agentului ceea ce pt calc e inca ok (si nu iti sugereaza nimic in neregula acul fiind fix) de fapt nu prea e ok cand agentul e in f. mare parte apa si are implicit punctul de fierbere mai jos.

Modificat de varuNae
Link către comentariu

varunae.. lichidul fiind sub presiune temperatura de fierbere este mai sus...

Link către comentariu

Ori o temperatura de peste 100 grade

<{POST_SNAPBACK}>

Sigur ca da. (sub presiune punctul de fierbere creste), dar cu cat, asta e intrebarea.

Doi factori urca temp de fierbere agentului.. antigelul si presiunea

E drept k nu stiu (scenariul asta e chiar strict teoretic) la ce temperatura ar aduce punctul de fierbere doar cu apa cu presiune.

Am o vaga impresie k antigelul are ceva de genul 125 grade ... poate greshesc.. correct me.

Link către comentariu

• 2 months later...

actualizez nitel, ca tot vine vremea antigelului : este adevarat faptul ca folosirea de antigel concentrat 100% -deci nediluat de loc- poate aduce prejudicii masinii ?? trebuie musai diluat cu un procent oarecare de apa distilata ?? si daca da, care ar fi acela ???

mentionez ca e vorba de G12

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

actualizez nitel, ca tot vine vremea antigelului : este adevarat faptul ca folosirea de antigel concentrat 100% -deci nediluat de loc- poate aduce prejudicii masinii ?? trebuie musai diluat cu un procent oarecare de apa distilata ?? si daca da, care ar fi acela ???

mentionez ca e vorba de G12

<{POST_SNAPBACK}>

procentul e 50% pt -30 grade

Link către comentariu

sint nevoit sa repet intrebarea : folosirea antigelului G12 nediluat poate afecta masina ??

isi pierde din calitatile pentru care este folosit >?

mersi

Link către comentariu

sint nevoit sa repet intrebarea : folosirea antigelului G12 nediluat poate afecta masina ??

isi pierde din calitatile pentru care este folosit >?

mersi

<{POST_SNAPBACK}>

Raspund la aceasta intrebare cu o o informatie din manualul de utilizare pt G4.

Cantitatea de antigel trebuie sa fie cf VW intre 40% - 60% din total agentului din instalatie. Deci chiar si vara VW cere un minim de 40% iar iarna impune un maxim de 60% (restul de 40% fiind evident apa distilata).

Link către comentariu

<{POST_SNAPBACK}>

antigelul are si proprietati de ungere, e usor uleios si lubrifiaza elementele in miscare a pompei de apa, din acest motiv (si celelalte arhicunoscute si enumerate mai sus) nu se recomanda umplerea instalatiei de cracire cu apa kioara.

editat pt dezacorduri gramaticale

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu

Tineti cont si de capacitatea calorica a lichidelor. Antigelul pur (fara pic de apa) raceste (mult) mai prost ca apa dar si apa (care e mai buna la faza asta) ingheata iarna si atunci s-a facut compromisul apa/antigel. Daca ai merge doar cu antigel ai avea punctul de inghet mai sus decat cu amestec.

Pe TDICLUB.COM s-au facut experimente (si ei au acolo f.f.multi membrii din Canada) si s-a descoperit ca antigelul pur ingheata mai usor decat amestecul antigel/apa. Cat exact nu mai stiu.

Deci Cristi ("Oaspetele"): Nu merita sa mergi doar cu antigel:

a ) mai scump

b ) racire mai proasta

c ) punct de inghet mai sus (adica mai spre zero grade)

nu stiu cum e cu toleranta garniturilor la antigel pur. S-ar putea sa nu se bucure.

Link către comentariu

Antigelul pur distruge garniturile ,raceste mai prost,etc....

Link către comentariu

ok, am inteles.

din fericire, mecanicul meu stia si el chestia asta, asa ca mi-a completat 40% apa si 60% antigel. exact cum am eu nevoie pentru zona mea.

:D

Link către comentariu

Diluarea trebuie facuta dupa ce scrie pe sticle, nu dupa proportii prestabilite.

Link către comentariu

La G12+ parca 60% antigel inseamna -45 grade sau asa ceva... Asa frig la Bistrita??!

Link către comentariu

Pai si pentru Brasov tot asa ceva se recomanda, adica in jur de -40. Pe la noi se ajunge lejer in fiecare iarna la un -30 - -35. Brrr!

Modificat de Zorro Classic
Link către comentariu

La G12+ parca 60% antigel inseamna -45 grade sau asa ceva... Asa frig la Bistrita??!

<{POST_SNAPBACK}>

chiar asa de frig nu e, dar s-ar putea ca de revelion sa ajung prin imprejurimile Intorsurii Buzaului.

:(

Link către comentariu

• 4 weeks later...
premiumfaraplumb

Pe butoias scrie G12 si semnul exclamarii. sunt convins ca orice masina chiar si VW noastre merg cu apa distilata, dar apa distilata nu asigura o buna functionare a pompei (de apa?!), pun in paranteza pentru ca mecanicul de la Porsche Buc N. mi-a atras atentia asupra acestui lucru, mi-a spus sa pun apa numai in caz ca nu am G12 la mine, si cand fac rost sa completez in caz de urgenta. maine la 10 ma intalnesc cu el pentru alta problema si va spun exact ce piesa se strica daca se foloseste altceva decat G12. (nu cade piesa instant, dar in timp relativ scurt, cateva luni)

Link către comentariu

premiumfaraplumb

Am fost si i-am spus ca am bagat unu verde din chisinau de la ei de-acolo, si citez "tu esti nebun? vino ma sa-ti schimb tot antigelu" si l-am intrebat ce se strica daca nu e g12 "pai pompa de apa, garnituri, tot ce intra in contact pentru ca se produc anumite substante si...." si a fost retinut de un superior. nu o sa imi ia bani pentru schimbat de antigel asa ca nu vad rostu sa ma alerteze degeaba.

Link către comentariu

Garniturile se distrug daca nu e G11/G12. Nu e o facatura.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!