Jump to content

De ce sunt marcate cu rosu liniutele din dreptul vitezei de 30/50 km/h?

george gga
 Share

Postare recomandată

Am si eu o curiozitate legata de marcajele de pe cadranul vitezometrului. De ce sunt marcate cu rosu liniutele din dreptul vitezei de 30 respectiv 50 km/h?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pt ca oriundei n lumelimita legala in oras e maxim 50 km.h si minim 30 ! Asa te poti orienta mai usor sa le vezi mai repede..cifrele de la viteza aia!

Link către comentariu

Multumesc de lamurire LuCy Medias.

Link către comentariu

Viteza minima in oras 30km/h? Eu sincer nu am auzit de asa ceva.

Link către comentariu

Eu am auzit de limitari de 30 de km/h , dar sunt si limitari de 60 de km/h...deci teoria cu limitarea nu cred ca se justifica :P

Link către comentariu

In cea mai mare parte limitarea este la 50km/h. Insa nu este o regula, poate fi si la 70km/h, in fuctie de drum.Din cate stiu pe soselele de centura se poate merge cu pana la 70 daca nu ma insel. Nu stiu daca este o viteza minima legala, nu am auzit. Stiu numai ca este ilegal sa mergi foarte incet (gen 20km/h) pe portiuni unde se poate merge cu 40-50 sau mai mult, pentru ca poti incurca traficul. :P

Link către comentariu

30km/h e limita superioara in zonele rezidentiale

50km/h e limita superioara in localitati in mod normal

Link către comentariu

Da, are legatura cu limita de viteza. La alfa romeo de exemplu cand ai sarit de 50km/h bipaie o secunda.

Link către comentariu

Acele gradatii rosii eu consider ca sunt limitele constructive de viteza pt treapta 1, respectiv 2 a CV.

Link către comentariu

si eu tot pentru a ma ghida la schimbul de trepte 2 si 3 il folosesc

Link către comentariu

nu ai voie sa mergi cu mai putin de 30km/h stiu sigur, sau cel putin asa era codul rutier cand am dat eu de carnet, doar in zonele rzidentiale unde nu ai voie sa depasesti 30

Link către comentariu

Am o propunere: veniti si voi cu date oficiale. Ca asa... ne dam cu presupusul pana umplem topicul.

Link către comentariu

Eu credeam ca sunt pt,schimbarea vitezei la consum,stupid me :beerchug: Chiar sunt curios ce inseamna.. :)

Link către comentariu

nu ai voie sa mergi cu mai putin de 30km/h stiu sigur, sau cel putin asa era codul rutier cand am dat eu de carnet, doar in zonele rzidentiale unde nu ai voie sa depasesti 30

Niciodata nu a existat o asemenea restrictie. Linia rosie de la 50 se refera la Vmax in 97,5% din localitatile din Europa.

Singura referire la viteza minima obligatorie se face in cazul indicatorului "Viteza minima obligatorie", care sincer nu l-am intalnit in Romania decat la urcare unde se fac doua benzi si pe tabla de preselectare sub banda 2 este pictat si un mini-indicator "viteza minima obligatorie 30 km/h".

Se mai face o referire la viteza redusa intr-un paragraf care suna cam asa, citez din memorie: "Se interzice circulatia cu viteza redusa in mod nejustificat", dar fara a se face referire la vreo viteza minima. Oricum niciodata in tzara asta nu s-a dat vreo amenda pt viteza prea mica :icon_thumright:

Link către comentariu

• 1 month later...
George Raul

mno.. va invit sa dati o tura prin zonele rezidentiale din Cluj .. si sa va uitati si la marcaje :icon_thumright: .. e plin de limite de 30 km/h.

Pe de alta parte sunt curios si eu care e rolul acelor linii rosii .. tind sa il cred pe Aditu.

Link către comentariu

exista cu siguranta o limitare inferioara de viteza pentru toate tronsoanele de drum. incercati sa mergeti pe autostrada cu 50km/h fara avarii si pe banda intai. pe langa urarile de bine pe care le veti mprimi de la ceilalti veti fi opriti sigur de politie (asta daca o intalniti).

am o cunostinta care a fost amendata in bucuresti (pe magheru, daca nu ma insel) acum multi ani pentru ca mergea prea incet. problema e ca cei care au amendat-o nu cred ca aveau radar iar in situatia asta poti sa le dai cu pv-ul in cap.

Link către comentariu

Eu cred ca limitele respective iti arata cu ce viteza trebuie sa mergi cu treapta a 3-a respectiv a 4-a in oras ca sa conduci economic. Adica la 30 km/h treapta a 3-a si la 50/km/h treapta a 4-a.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Nu cred ca are legatura cu viteza in treptele 1 si 2, cum sugera cineva mai sus. La 1 pooaaate se aplica, dar la 2 in nici un caz. La mine viteza maxima in treapta 2 este ~75kmph. Asta la diesel, la benzinare majoritatea trec de 90 in a 2-a.

La mine pe bord sunt inrosite linutele la 50 si la 130, adica limitele de viteza pentru localitate respectiv autostrada, pentru majoritatea Europei. Cred ca e cea mai plauzibila explicatie.

Link către comentariu

Eu cred ca limitele respective iti arata cu ce viteza trebuie sa mergi cu treapta a 3-a respectiv a 4-a in oras ca sa conduci economic. Adica la 30 km/h treapta a 3-a si la 50/km/h treapta a 4-a.

ar putea fi adevarat daca am avea cu totii aceeasi motorizare. eventual aceleasi masini. loganuri, sa zicem.

dar nu e.

Link către comentariu

Eu vb de cei cu passaturi B5 si b5.5, doar suntem in aria passat... nu stiu despre ce masini vorbiti voi.

Link către comentariu

i stand corected. totusi, cine are masina fara o [cenzurat], un punct, ceva acolo, cel putin in dreptul "50" sa ridice mana sus. e o chestie general valabila care nu are legatura cu masina sau motorizarea.

le: ce tare, mi-a cenzurat " - "

Modificat de papetz
Link către comentariu

da, dar linii rosii la 30 si la 50 au si golfurile, si audi... etc, cred ca are legatura cu cele mai dese limitari de viteza.

Link către comentariu

F l o r i n

Din cate stiu eu, asa cum s-a scris si mai sus, reprezinta limitele de viteza, instituite in mai multe state.

Link către comentariu

Limitele alea sunt inrosite pentru ca sunt cam standard peste tot 30 in rezidential si 50 in localitate. O au multe marci de masini nu numai cele din VAG.

Ideea ca ti-a indica in ce viteza sa mergi ca sa mergi econimic etc este pus si simplu stupida.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!