Jump to content

Completare cu tipuri diferite de ulei

Rodeo
 Share

Postare recomandată

Deoarece vad ca nimeni nu imi raspunde, incerc sa mai pun o data intrebarea, poate am mai mult noroc:

Nu stiu cu ce fel de ulei a venit Superbul din fabrica dar cand am trecut pe la service-ul Skoda si am cerut 1L de ulei pentru completat, am primit un bidon de Aral Tronic 5W40. Acum am facut revizia la 15.000km si mi-au pus ulei Aral SuperTronic 0W30. Mai am din cel 5W40 (VW505.01) cam 650g iar din cel 0W30 (VW506.01) cam 50g. I-am intrebat pe cei de la service ce pot face cu cele doua uleiuri si mi-au spus ca pot sa completez in continuare cu cel 5W40 dar totusi sa nu le amestec in o singura sticla. Ce credeti? Pot completa cu 5W40 peste 0W30? Daca da, le pot pune in o singura sticla ca sa economisesc spatiu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca mai pui si 300gr de Untdelemn de la Bunica ai facut de un schimb... :lol: :lol:

Acuma lasind gluma,cum sa amesteci uleiuri cu viscozitate diferita ???

Daca nu esti sigur de uleiul pe care il ai in motor,mai bine schimbi tot uleiul +filtrul,dar in nici un caz nu amesteci uleiurile...

Link către comentariu

Eu te sfatuiesc sa nu combini uleiuri de vascozitate diferita. Chiar daca ambele sunt sintetice, tot nu cred ca este recomandat. Mai bine cumpara un bidon de 1L de SuperTronic si stai linistit, chiar daca este un pic mai scump.

@Viorel

Untdelemnul de la Bunica este 0W-30? Sintetic sigur este :D

Link către comentariu

Acuma, la non-PD-uri cel putin, poti amesteca uleiuri de vascozitate diferita dar de aceeasi marca daca tin bine minte. Totusi sa fie vascozitate apropiata si sa nu adaugi prea mult. La PD-uri nu stiu, nu ma bag.

Link către comentariu

Ideea este ca nu trebuie sa combini vascozitatea ... poti completa pt o perioada 5w-40 de la aral cu 5w-40 de mobil de exemplu ... dar nu prea e recomndabil sa combini vascozitatea la Pumpe Duze, pt ca singurul tip de ulei care este recomandat, este maxim 5w.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Rodeo

exista 2 tipuri uzuale de ulei aral 5 w 40 la noi pe piata.

1 aral high tronic 5w 40

2 aral high tronic 431 5w 40 ( special pt PD-uri , cu norma VW 50501)

Daca tu ai pus in motorul tau PD ulei Aral high tronic 5w-40 atunci poti instant sa faci un schimb de ulei nou.

Daca pe bodonul cumparat de tine nu scrie in fata Aral High Tronic 431 si pe spate norma vw 50501 treci la service si fa un schimb de ulei si filtru. Costa de la 500 mii litrul in sus

Numai bine.

PS la Motoare PD cand completezi ulei vezi sa scrie pe spate norma 50501 altfel nu mai da banii pe el.

Link către comentariu

eu am citit la carte la octavia ca trebuie ulei nush ce norma. Dar la noi nu exista decat cu norma VW 50501. Cum asa?

Si referitor la subiect, nu am ajuns sa completez uleiul pentru ca nu-mi papa deloc ulei. Pentru sufletelul meu stau si cu 0,5 l de ARAL 5 W 40, bineinteles cel care este si in motor...

Modificat de godoroja
Link către comentariu

eu am citit la carte la octavia ca trebuie ulei nush ce norma. Dar la noi nu exista decat cu norma VW 50501. Cum asa?

Ete... nae ;)

cum sa fie doar ulei norma 505.01?? Eu cum reusesc sa bag 505.00 (non PD!)

Completare ulterioara: Cred ca aici e o mica neintelegere: eu zic ca in Ro pentru TDI-uri (nu doar cele de pe O1/O2..) exista uleiuri si in norma 505.00 si in norma 505.01 samd...

Modificat de andREI
Link către comentariu

Ete... nae ;)

cum sa fie doar ulei norma 505.01?? Eu cum reusesc sa  bag 505.00 (non PD!)

<{POST_SNAPBACK}>

1 moment, cobor in garaj sa ma uit si revin sa-ti zic care e ala de care nu am gasit eu. Si revin, scrie in carte la octavia ca ala e bun de pus...1 moment plz.

Link către comentariu

Nu exista ulei care are numai norma (specificatia) VW 50501

Dar, la masinile care au motoare TDI pe baza de PD-uri trebuie folosit neaparat ulei care are si norma 50501.

Link către comentariu

1 moment, cobor in garaj sa ma uit si revin sa-ti zic care e ala de care nu am gasit eu. Si revin, scrie in carte la octavia ca ala e bun de pus...1 moment plz.

<{POST_SNAPBACK}>

intre timp am mai luat si niste inghetzata... in fine am gasit , era vb de 506 00, 506 01. Asta mi-a aratat-o un prieten care si el a cautat peste tot..... Care-i treaba cu astea? Se gasesc pe undeva? etc....

Link către comentariu

Sunt uleiuri Long Life. Gaesti la Augsburg sau chiar Metro/Carrefour de exemplu.

Link către comentariu

si 50601 este pentru PD dar cel mai uzual este 50501

Link către comentariu

si 50601 este pentru PD dar cel mai uzual este 50501

<{POST_SNAPBACK}>

Nu e vorba de uzual, la o adica, daca e sa vorbim de uzual, ne referim doar la conditiile de trafic de la noi din tara si cam ce ar fi recomandat.

S-a mai discutat pe acest subiect f mult, ideea este ca amandoua, 505.01 si 506.01, sunt bune si acceptate pt Pumpe-Duse.

Link către comentariu

50501 este uzual in sensul ca, la noi in ROMANIA, se gaseste imbuteliat de mai toti producatorii de uleiuri serioase care se importa la noi. 50601 se gaseste rar la noi.

Link către comentariu

• 4 years later...

Salut

Am o mica problema, am fost plecat 3-4 zile din oras si taicameu mi-a completat cu ulei gresit dupa ce i s-a aprins becul.

Mi-a pus Castrol 5W40 norma 502.00/505.00 in loc de 505.01

Motorul e 2.0 TDI PD, 140 cai.

Nu a pus mult, vreo 250ml, dar din ce stiu eu asta e ulei de benzina/sau de non PD, pare si mai vascos. Are rost sa ma ingrijorez ? S-a mers cam 100km cu masina dupa completarea asta. Sa-i schimb tot uleiul ?

Link către comentariu

Nu are nimica in acea cantitate....Totusi e bine sa il schimbi ca sa nu mai stai cu frica...Dar parca era ok si uleiul ala sau nu???

Link către comentariu

merci pentru raspuns

In manual vad ca zice doar 505.01 pentru TDI PD cu interval fix de service si fara filtru particule. 502.00 zice ca-i doar pentru benzina...

Link către comentariu

Ok, am mai citit pe forum, se pare ca nu e bine deloc combinarea a 2 tipuri de ulei mai ales la PD.

Dar alta intrebare, daca ma duc sa fac un schimb de ulei, nu o sa ramana urme din vechiile uleiuri in motor ? Posibil

sa ramana mai mult din asta prost daca are vascozitate diferita? Din ce stiu, raman cateva sute de grame, posibil chiar jumate de litru ?

Unde ma duc eu deobicei (procar skoda) stiu ca scot uleiul cu ceva care il absoarbe prin joja...

Link către comentariu

Deja uleiul s-a amestecat. Asta inseamna o proportie de 20:1. Asta inseamna ca daca scoti uleiul existent si mai ramane 300 ml prin anumite zone inaccesibile, rezulta ca mai raman vreo 15ml si din cel nonPD. Asta chiar nu mai e periculos.

Iar diferenta de vascozitate intre ele e nesemnificativa. Atat ca 505.01 e mai fin.

Asa ca fa schimbul linistit ca nu se intampla nimic.

Link către comentariu

Multumesc

Am facut schimbul saptamana asta, cu toate ca cei de la skoda ziceau ca nu ar avea nimic completarea in cantitati mici a uleiurilor de vascozitati diferite - daca e aceasi marca. Totusi stau mai linistit cu schimbul facut, cu ocazia asta am schimbat si 4 bucse.

Modificat de raz.ro
Link către comentariu

• 3 weeks later...
FaN iBeRiCa AuTo

As vrea daca va rog frumos sa ma lamuriti in 3 privinte: 1.Daca uleiul Repsol Elite Multivalvulas de 10w40 este bun pentru un 1.9 TDi Pompa-injector ?

2.Am vazut un post anterior in care a spus cineva ca la motoarele astea nu este voie decat maxim 5w40, este adevarat ?

Saptamana viitoare trebuie sa o duc la schimbat de ulei si filtre si as vrea sa stiu daca e bun acest ulei pentru motorul meu, eu pana acum am bagat Castrol TXT 505.01 5W-40.

P.S:Multumesc !

Link către comentariu

1. Nu este bun. Acela nu e pentru PD (nu are indicativul 505.01).

2. Da.

Link către comentariu

• 10 years later...
Mihăilescu Cătălin

Buna ziua!
Am făcut schimbul de ulei la un service autorizat si am o nelămurire.
Am impresia ca in loc sa puna ulei  Castrol Magnetec 5w40 s-a pus 10w40 Magnetec diesel.
Este doar o impresie pentru că era lângă masina un bidon 10w40 
Masina este Passat b6 an 2009 motor 1,8 TSI COD BZB .
Poate rămâne așa?Cum sa procedez?
Va multumesc pentru ajutor!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!