Jump to content

consum mare

sp0nsoru
 Share

Postare recomandată

Oameni buni , mie la Passat-ul meu cel vechi din 90 fabricatie 1,8l 82kw injectie multipunct , aveam un consum cam asa 6,5l-8l/100km pana in 140 , dar mentionez ca aveam 3400 ture la 135km/h-140km/h la viteza a-5-a , si cam 11l/100km trafic bucuresti uverturii:(((

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan.tuta

26

• trompy400

14

• dorinromeo

11

• SHARANEL

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

bogdan.tuta

pai cam asta este consumul la un passat cu injectie multipunct.

la monopunct este ceva mai maricel... :Driver:

Link către comentariu

eu am gaz pe masina si am consum de 11,5-12 oras cluj si 8,5 afara la 130km/ora

Link către comentariu

nu te supara dar posturle tale sunt greu de urmarit si mai greu de intels ar fi bine sa folosesti semnele de punctuatie din cand in cand sa mai dai cate 1 enter sa incepi cu majuscula propozitiile si inainte de a apasa add reply reciteste postul si corecteaza greselile de tastare ca sa nu mai zic de cele gramaticale ca sigur te superi consumu tau e cam mare ar trebui sa ai cam 7 in afara si 11-13 in oras dar depinde de multi factori nu se poate da un verdict nbumai asa din burta consumu tau la baia amre nu stiu daca e bun sau rau din cauza ca nu am am gasit pe harta baia amre dar fa plinul acela cu care ne tot ameniti si spune-ne fix ce si cum in rest asteptam niste posturi mai usor digerabile ca m-ai obosit de parca as fi tras la coasa pa pa te anunt de indata ce

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare la toata lumea! Legat de consum, am si eu o mica buba. Am un Passat B3 din '92 cu motor de 1,9TDi (55kW) si tind sa cred ca am un cosum destul de maricel, nu zic mare: mi-a iesit un consum aprox de 6.5 mixt, asta in conditia in care am mers cu un 90-100 extern, iar in oras nu foarte mult. As vrea sa stiu daca si la voi e la fel. Ma gandesc ca poate e cutia de viteze de vina, avand la 100km/h aprox 2000rpm (ceea ce mi se pare cam mult). Astept niste pareri.

Multumesc,

O seara buna.

Grig!

Link către comentariu

in a 5-a, la 2000 rpm, am undeva la 75-80, motor de 2.0 benzina! Mi se pare cam mare viteza, dar consumul e destul de OK, adica, nu poti compara un 1.9 din `92, cu un 1.9 din 2005-2010, ca sa scoti un 5L la 100 de km! Cati km are masina?

Link către comentariu

alinelu2006

6,5 mixt e ok pt ca 70 de caluti e cam putin pentru o masina asa de grea....eu afara(si localitati si toate cele) mers normal...100-120 am consum de 4,9 facut consumu plin plin pe 500 km.....si la mers de 80-90 tot 500 km acelasi traseu 4,5 tot de la plin la plin......si in oras consumu bate pe undeva pe la 7 nu stiu sa-ti zic exact dar iti zic sigur ca in oras bag picioru in pedala nu stau sa dorm la volan ca sa scot consumu mic...

Link către comentariu

gregos, masina ta are un consum absolut normal, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Rapoartele din cutie sunt exact la fel ca in celelalte 1.000.000 de passaturi, alea nu se modifica odata cu uzura masinii :D deci nu-ti mai bate capul ca n-ai motive, motorina si talpa!

Balta, tu ai un motor pe benzina, care lucreaza la turatii mai mari, deci nu ai cum sa compari o cutie de benzinara cu una de diesel.

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

bogdan.tuta

gregos...parerea mea este ca ai un consum acceptabil pt un diesel.

nu vad motiv de ingrijorare mai ales ca alti ai consum mult mai mare decat tine...

de exemplu mie la drum intins imi ia 7.5...iar in oras a fost cand aveam si 13...deci...don't worry

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

s-a intzeles colegii, mersi mult de info. ce-i drept, comparatzia am facut-o cu octavia lui taica'miu (2003 ALH) care are rapoartele la cutie mult mai mari si din cauza asta am crezut ca poate fostul proprietar a umblat la cutie din nu stiu ce motiv :-??. spre exemplu la octavia la 3000rpm am vreo 146,147km/h, pe cand la a mea tot la 3000rpm am vreun 120km/h sa zic (vorbind de treapta a5a binenteles :)).

Oricum, mersi mult de info!

Drumuri bune la toata lumea, Doamne ajuta!

Link către comentariu

Off topic: Imi plac linkurile lui Sharanel :D

On topic:

Am avut urmatoarele Passaturi: (in limitele legale si cu un trafic mai aerat:2002-2006)

1.8 monopunct (RP): consum 10-12 in oras, afara NU am fost niciodata :) deci nu stiu.

1.6 diesel (SB) : consum oras: ~8, afara ~6-7;

1.9 (1Z): consum oras: ~7.5, afara ~5-6;

Oricum aceste consumuri nu pot sa zic ca sunt foarte corecte ca atunci aveam surse de combustibil (nu ca acum :P ) si nu ma stresam foarte tare :P Consumul este influentat de foarte multi factori, cel mai important este cel a "piciorului".

NU cautati bube in masini...sunt generatii noi si vechi, unele consuma mai putin, altele mai mult. Incercati sa va uitati in "ograda" voastra, apoi puneti un tester pe masina---> mare o sa va fie mirarea cat de multe va poate "sa va zica".

Link către comentariu

Cu Passatul meu din 96,cu motor 1Z de 90kp,330000km la bord,consum mixt 5.8l(50-50%),afara 4.8-5.2l in functie de bocanc.In oras nu am calculat,ca oricum mi lene sa umblu pe jos.Eu sint multumit,citeodata imi lipsesc niste ponei,dar asta este.

Link către comentariu

on: nu sunt genul care sa aiba bocancul greu, merg destul de lejer, nu ma omor cu stresatul masinii.

off: m-am gandit la varianta cu testerul, dar singura mufa care am gasit-o a fost una mica in fatza schimbatorului de viteze, care nu stiu cat de mult ma ajuta...

Link către comentariu

Ce are semnatura mea?!...am condus opel astra 1.9 diesel, Megane 1.9, etc...in a 5-a la 2000rpm, mergeau cu 70-75km/h, la fel ca si a mea...oricum, ca sa fim on topic, consumul de 6,5L/%km e OK din punctul meu de vedere! Sau vrei consum de 10-11% ca al meu?! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

alinelu2006

pai eu in a 4-a merg cu 70-75...la 2000 de rotatii :)) si am motor de 1,9 tdi.......deci sincer chiar nu are cum...pt ca la toate masiniile de aceeasi capacitate cilindrica fie ea benzinara sau diesel (stiu sigur nu stiu si in rest) corespund numarul de turatii si viteza aceleiasi trepte de viteza........exceptand comparatiile intre cutiile de viteze diferite.....de ex intre 5 si 6 trepte....sau intre motoarele diesel si cele benzinare...

Link către comentariu

Totusi nu ti se pare ciudat ca la diesel la 4400 rot/min turometrul intra in zona rosie, pe cand la benzinare abia la 6500-7000? La 4200 dieselul e plafonat, pe cand benzinara se afla in largul ei. Nu degeaba cand se schimba motoarele (benzina -> diesel) la masinile de generatie mai veche se schimba si cutia de viteze, daca imperechezi un motor diesel si o cutie de benzinara vei avea cuplu mai ceva ca un tractor agricol, dar viteza va avea grav de suferit.

Ceea ce "stii tu sigur" defapt stii rau :icon_cheesygrin: sper sa nu te superi si tu acum, dar daca nu stii ceva sigur, nu dezinforma, si cu atat mai putin nu adauga "stiu sigur".

Link către comentariu

alinelu2006

te rog sa mai citesti o data postul pus de mine cu toate ca la prima impresie ti se pare ca........am mentionat clar la sfarsit sa nu se faca comparatii intre motoare pe benzina cu unul pe motorina.........deci hai te rog abtine-te si gata...am incheiat discutia

Link către comentariu

pai eu in a 4-a merg cu 70-75...la 2000 de rotatii :cool: si am motor de 1,9 tdi.......deci sincer chiar nu are cum...pt ca la toate masiniile de aceeasi capacitate cilindrica fie ea benzinara sau diesel (stiu sigur nu stiu si in rest) corespund numarul de turatii si viteza aceleiasi trepte de viteza........exceptand comparatiile intre cutiile de viteze diferite.....de ex intre 5 si 6 trepte....sau intre motoarele diesel si cele benzinare...

Da, poate sa fi inteles gresit, dar ai formulat foarte ambiguu :) Dar chiar si asa, poate diferi raportul turatie/viteza chiar daca ambele motoare au de ex, 1900 cmc si ambele sunt cuplate la o cutie de viteze in 6 trepte. Punctele astea multe............induc in eroare :D

Link către comentariu

alinelu2006

da e adevarat poate sa difere din cauza marimii jantelor si a anvelopelor.....dar altfel nu are cum

Link către comentariu

a nu se confunda cele doua notiuni! motoarele diesel sunt motoare de putere, forta, etc. pe cand cele pe benzina sunt motoare de turatii, facute ca sa fuga! rapoartele din cutia de viteze de la cele doua motoare (diesel si benzina) difera!

Link către comentariu

Sigur ca da, si rapoartele pot diferi de la o cutie la alta, chiar si intre cutiile in 5 trepte sau intre cutiile in 6 trepte. Exemplu concret in cadrul masinilor VAG, motorizari de 1,9 TDI cuplate cu cutii in 6 trepte montate pe caroserii diferite au rapoarte diferite in cutie.

Dar aici orice zici lumea se supara. Nu ai voie sa contrazici pe nimeni.

Link către comentariu

• 4 months later...

Totsi aici se discuta despre consumuri mari si posibilitatea de a le reduce. Daca e cineva care a facut asa ceva ar fi interesant sa ne spuna cum. Restul e CANCAN

Link către comentariu

Totsi aici se discuta despre consumuri mari si posibilitatea de a le reduce. Daca e cineva care a facut asa ceva ar fi interesant sa ne spuna cum. Restul e CANCAN

Salutare tuturor soferilor,mecanicilor,proprietarilor de masini,etc....

Tin sa va mentin ca sunt un membru nou al forumului si in special am cautat siam citit cesa discutat despre consumul mare.

Detin si eu un VW Passat 1995; 1.6i; 101CP cumparat in August 2010,dar de-atuci mi-a(lui nu mie :) )crescut consumul la 20L/100km oras.Un prieten mi-a vb. de Sonda Lambda,va astept parerile.

Sal..

Link către comentariu

Primul lucru trebuie facuta o diagnoza si vazut daca are erori stocate in memorie.

Modificat de cristi-bv
Link către comentariu

• 2 weeks later...

sal.eu sunt "cela cu consumu ala extraordinar de mare in oras ,dar vrea sa precizez ca in afara orasului am mers doar Duminica trecuta,de cand am problema asta,si consumu era una normala (la cei 70de km facuti)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!