Jump to content

Golf 6 - Cat m-a costat?

alex76
 Share

Postare recomandată

G 6 a fost masina anului in lume, in Europa, are cel mai bun scor la NCAP in clasa sa, in Romania s-au vandut pana acum peste doua mii de exemplare, in conditii de criza.

Stiu ca unii dintre voi a-ti pomenit deja de pret in alte topic-uri, ce vreau eu? Sa avem daca se poate o imagine de ansamblu, dar si detaliata, asupra costurilor de achizitie pe categorii de echipare, motorizari, tinand seama de momentul lansarii comenzii, de optionale, dealer, promotii, discounturi obtinute. Am sa incerc sa fac si un clasament, pe categorii asemanatoare celor din recensamantul prezent pe forum, updatat saptamanal, dar va rog sa fiti sinceri.

Astept cifre, dar pt. cei care vreti sa va argumentati decizia de a plati o anumita suma, lamuririle sunt binevenite.

Rugamintea mea este de a nu transforma topicul intr-un versus si de a oferi celor interesati un instrument util in a-si fundamenta optiunea de achizitie, criteriul fundamental fiind costurile finale raportate la oferta si preferintele voastre. Deci sa optimizam, ca sa zic asa...

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

4

• adifox

4

• Dudu

3

• alex76

3

Top Posters In This Topic

am o remarca: nu mi se pare corect sa bagam preturile in conditiile in care diversi dealeri dau diverse discounturi. adica nu e relevant ca eu cu tine am avut acelasi pret dar la final a dat diferit pt ca am luat de la dealeri care nu au dat aceeasi reducere. chestia asta dupa mine nu e corecta. daca vrei sa se bage doar pretul cu reducerile oficiale, atunci e ok.

Link către comentariu

mandelu,

Stii ca iti respect si apreciez opiniile. Multumesc pt. observatie, dar tocmai asta-i ideea. Nu vreau sa fac un istoric al configuratoarelor si reducerilor oficiale. Ni se cere sa fim utili si la obiect in interventiile noastre. De regula, omul nu mai vrea sa compare ce a platit el la un moment dat pt. orice, cu ceea ce au dat altii. Risti sa fii dezamagit. As dori sa ii ajutam pe cei care vor sa ni se alature, sa stie cam care sunt limitele posibile, cand muncesti din greu, fiecare euro in minus te bucura. In alta ordine de idei, nu as vrea sa facem un simplu concurs cu tema: care este cel mai descurcaret? Consider ca niste preturi min-max pe linii de echipare, motorizari etc. ar fi de un real folos viitorilor posesori de G6.

Numai bine!

Link către comentariu

• Administrator

atunci scopul topicului Configurare Golf 6 care mai este??! Sunt multi care au citit acolo si si-au format o parere daca merita sau nu o anume optionala

Nu sunt lamurit care este diferenta insa pot spune din start ca un topic ce se refera strict la preturile obtinute (discounturi) nu va ramane activ

Multumesc

Link către comentariu

dudu,

Iti multumesc pt. promptitudine. Nu vreau sa ma limitez la discounturi. Stiu ca apar interferente cu alte topic-uri, este greu sa nu calci granite. Ma gandeam sa vin cu ceva complementar. Oamenii au raportat scorurile chiar daca topicul era in esenta altul. Iti dau un exemplu: daca vroiam multe posturi initiam o dezbatere de genul: Golf 6, de ce? Ajungeam la urmatorul rezultat: topicul a fost inchis, a devenit un ghiveci. Poate ca nu am dreptate, socotesc totusi ca pretul este un criteriu important in fundamentarea deciziei de a cumpara un Golf, sau orice alta masina. Cand ajungi deja la configurare, hotararea a fost luata. Adaugi sau tai de pe lista anumite lucruri. Ma gandeam sa vad ce a stat in mintea noastra inainte de a decide daca optam pt. volan multifunctional sau pachet de iarna. In plus, as dori sa aflu si parerea membrilor despre costul final real: de ex. achizitie cu banii jos, leasing, credit etc.

Multumesc!

Link către comentariu

Personal sunt deacord cu acest topic. Nu vad de ce ar fi un mare secret un eventual discount obtinut. In opinia mea ar mai inaspri putin concurenta intre dealeri (concurenta care lipseste actualmente) . Din cate stiu e o piata libera si nu tin minte sa fi semnat vriun contract de confidentialitate in privita pretului(am sa verific).

O lupta intre dealeri pentu clienti ar fi benefica pentu consumatori atat la momentul vanzari cat si la serviciile postvanzare, servicii la care stim cu toti ca dealeri nostri au probleme mari.

edit: Am verificat contractul si nu exista nici o clauza de confidentialitate in privinta pretului.

Modificat de cosmin86cos
Link către comentariu

Pai hai sa incep eu

Golf 6,Trendline,cutie manuala 5 trepte,1.4 80CP

Dotari optionale:RCD 310 cu 8 incinte,proiectoare,4 geamuri electrice,cotiera cu ventilatie spate,climatronic si cam atat la optionale.

Masina nu a fost facuta pe configurator,mers la reprezentanta,vazut,placut,cumparat.(era pe stock,si in multe reprezentante am vazut aceasta varianta de echipare pe stock)

Masina am luat-o pe 29.01.2009 de la Scorpion Galati si m-a costat atunci 14.860euro.(cu tot cu un discount de 723 euro)

Modificat de GL-17-SEP
Link către comentariu

proiectoarele si 4 geamuri electrice NU SUNT optionale.sunt regasite in configuratia standard a unui golf6.optionale ai avut numai CDMP3 310 si pachet secure (cotiera)

Link către comentariu

as vrea sa te cred ;) dar priveste asta!

PS: nu vreau sa transformam asta intr-un flame

Link către comentariu

deci: la noi in tara e standard cu toate geamurile electrice, e irelevant cum se vinde masina in alte tari, galaxii, etc.

insa proiectoarele sunt optionale. la trendline nu sunt standard, in rest sunt.

Link către comentariu

proiectoarele fac parte din Pachetul Secure: cotiera fata, faruri de ceata cu lumina statica de virare inclusa.

Modificat de phane22
Link către comentariu

• Administrator
Nu vreau sa ma limitez la discounturi. Stiu ca apar interferente cu alte topic-uri, este greu sa nu calci granite. Ma gandeam sa vin cu ceva complementar.

Deocamdata e o copie a topicului de Configurare. Nu stiu daca asta s-a dorit sau nu, insa asta este realitatea. Daca nu vor aparea noutati, se va alipi discutiei deja existente

Discouturi la cumparare - legat de discounturi doresc sa precizez un singur lucru, nelegat de confidentialitatea sau neconfidentialitatea pretului de achizitie: nu toti functionam la fel, nu toti negociem la fel... Am spus=o de cate ori am avut ocazia in astfel de context, nu putem obtine aceleasi lucruri de la dealer datorita personalitatilor diferite, datorita momentului achizitiei functie de stocul de masini al importatorului, datorita vechimii modelului, datorita vecinului reprezentantului de vanzari care a avut chef cu manele azi noapte iar consilierul meu de vanzari este nervos, nedormit si cu capsa pusa, samd

Ok, in lumea cu apa calda, vanzatorul e dator sa ma convinga pe mine sa cumpar de la el, daca nu prin serviciile oferite, atunci macar prin pret... insa noi suntem inca departe iar atitudinea importatorului nu ajuta deloc

Dar o dam in diverse...:blah_:

Cand ajungi deja la configurare, hotararea a fost luata.

Daca te referi la hotararea de a achizitiona un anumit tip de masina, corect ce spui (si firesc de altfel)

Insa problemele apar abia atunci, cand incepi sa adaugi, sa stergi, sa te mai scarpini prin buzunare/conturi

Despre modul de achizitie al masinii, problema e simpla: daca esti PJ si te incadrezi la noile cerinte (agenti vanzari, practici transportul de persoane, samd mai multe detalii vezi aici ) atunci toate bune. Altfel, cam esti obligat sa apelezi la leasing (varianta de a deduce TVA-ul). Creditul nu pare o varianta pentru PJ

Dat fiind ca problema depinde de fiecare (firma, pf, status firma, incasari/raportari/plati de TVA), modul de achizitie al masinii nu-si are locul aici

Modificat de dudu
Link către comentariu

Golf 6 comfortline 1.6 tdi 90 cp ,optiuni de 1095 e (tva inclus) pret final 17500 E (tva inclus)+presuri o sapca un breloc si reducere la ora de manopera in service(intre 15 si 20 de procente). Discount in bani 300E+ golf edition

Edit Nu faceti comparatie cu preturile actuale de pe configurator.In 2010 preturile au crescut cu 2,5 % fata de 2009 iar eu am depus comanda in 2009

Modificat de cosmin86cos
Link către comentariu

Golf 6,Trendline,cutie manuala 5 trepte,1.4 80CP . Dotari optionale:RCD 310 cu 8 incinte,proiectoare,4 geamuri electrice,cotiera cu ventilatie spate,climatronic si cam atat la optionale.

Masina nu a fost facuta pe configurator,mers la reprezentanta,vazut,placut,cumparat.(era pe stock,si in multe reprezentante am vazut aceasta varianta de echipare pe stock)

Va salut ! :)

Golf 6 - Trendline Edition - 1.4 80CP / 59 kw - cutie manuala 5 trepte

Dotari optionale:

PH2 - Aer conditionat Climatronic-reglare automata pe doua zone,separat stanga/dreapta

W25 - Pachet Secure:cotiera fata,faruri de ceata cu lumina statica de virare inclusa

Culoare :

exterior : W9 - Albastru graphit (blue-graphit perleffekt)

interior : BB - tapiterie stofa : negru titan

Pret la 02.03.2010 - 13814.71 euro - din care s-au scazut 200 euro si 3800 ron pentru Borat rosu de la semanatura

De asemenea , nici masina asta nu a fost facuta pe configurator si nici nu se avea in plan Golf.

Au mers ai mei la dealer pentru Polo 1.2 60cp de la oferta si au vazut Golful. Restul stiti ... vazut - placut - cumparat . (tot pe stoc era si asta)

Ozzy buna !

Link către comentariu

Golf 6 comfortline 1.6 tdi 90 cp ,optiuni de 1095 e (tva inclus) pret final 17500 E (tva inclus)+presuri o sapca un breloc si reducere la ora de manopera in service(intre 15 si 20 de procente). Discount in bani 300E+ golf edition

Edit Nu faceti comparatie cu preturile actuale de pe configurator.In 2010 preturile au crescut cu 2,5 % fata de 2009 iar eu am depus comanda in 2009

doar cu 1% crescusera cand am dat eu comanda, la jumatea lui ianuarie, si de altfel si dealerii imi zisesera de anul trecut ca s-a facut nu stiu ce reajustare-reculculare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

4 usi 1.4 benzina - gri metalizat , optionale rcd 310, pachet cotiera+proiectoare; clima = 13.333 euro acum 5 luni la PBN. Promotie 2000 euro disocunt suplimentar negociat 400 E. I-am ales pe ei ca o aveau pe stoc, la constanta exista cu rcd 210.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

G6 Highline, 4 usi, 1.6 benzina 102cp, cutie DSG7; optionale dublu climatronic si comenzi DSG volan - 18700 euro pret oficial.

la momentul cand am semnat contractul, prin august 2009, am primit un discount de cca 700 euro, dar cu mult pana sa-mi vina masina (am asteptat-o 3 luni si ceva), se ieftinise oficial cu cca 1000 euro...

Link către comentariu

cunosc perfect acest motor de 1.6 si mi se pare o nesabuinta sa platesti acest purcoi . privind in jur la competitie, acest motor cred ca este singurul care mai este inca din deceniul trecut.

Link către comentariu

hmm... parerea mea e ca "purcoiul" l-am platit pentru restul masinii, nu pentru motor, care e una din variantele cele mai ieftine (poate doar o varianta de 1.4 si 80 si ceva de cai era mai ieftina). deh, buget limitat...

Link către comentariu

Cand omul are " Maşina: picioare; pieton; 580 cp " , ce te-ai astepta.

Noi astia cu 80 sau 100 de cai nu avem voie sa scriem, ar trebuii sa fugim si sa ne ascundem in munti. :) :blah_:

Si eu as fi vrut 1.6 , dar am inteles ca este E4 si nu se mai pune pe G6.

Mie imi place combinatia ta 1.6 cu DSG 7 . :)

Sa te bucuri de ea.

Ozzy buna !

Modificat de dangrig
Link către comentariu

nope, toate motoarele de pe g6 sunt euro5. 1.6 s-a scos din alte motive, nu acela ca nu era euro5.

Link către comentariu

1.6 s-a scos din alte motive, nu acela ca nu era euro5.

1.2 TSI e cauza scoaterii lui 1.6 MPI. Good, better...worthy.

Link către comentariu

da...1.2 TSI mai scump cu cateva sute de euro, mai rapid si muuult mai economic :D decat 1.6 102 CP

Link către comentariu

Si nu numai. Deja 1.6 102 cp era un motor vechi care isi facuse treaba. In plus vad ca mai toate masinile facute in UE au inceput sa aiba motoare mai mici dar mai puternice.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

G6 Comfortline, 2.0 TDI CR, 4Motion, cutie manuala 6 trepte 18122 euro fara TVA.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!