Jump to content

Golf VI GTI VS Golf VI GTD

blordc
 Share

Postare recomandată

Legat de consumul de lichid de parbriz - Mie cel cu care a venit masina mi-a ajuns din mai 2011 pana in dec 2011 (adica 10,000 km) cand a trebuit sa-l inclocuiesc cu cel de iarna... (defapt am completat doi litri de lichid de iarna peste cel original)

Mentionez ca am spalatoare la faruri (cunoscute ptr apetitul lor) Deci ptr mine cel putin e mai ieftin lichidul de parbriz fata de ulei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru ca au fost mai mult de 4 luni fara precipitatii.

Link către comentariu

e bine ca intr-un topic de versus intre masini ce costa >25.000e, discutam de pretul litrului de ulei si de lichid de spalat parbrizu :)))

astea sa fie problemele care delimiteaza alegerea...

Link către comentariu

e bine ca intr-un topic de versus intre masini ce costa >25.000e, discutam de pretul litrului de ulei si de lichid de spalat parbrizu :)))

astea sa fie problemele care delimiteaza alegerea...

Pt multi romani pot fi adevarate probleme, deoarece f multi dintre ei isi dau toti banii pe masina si se gandesc dupa aceea cu groaza la consum, taxe, etc :)))

Link către comentariu

Daca ar trebui sa completezi prea des ulei, atunci ar putea deveni suparator pentru cineva obisnuit sa se urce-n masina si sa-i dea cheie. :)

Link către comentariu

dar si la TDI, de cand cu motoarele CR s-a terminat problema asta. iar la TFSI nu a fost si ma indoiesc ca va deveni vreo problema :)

al meu care nu e Fsi si are 190.000km si modificat si nu mi-a ridicat problema asta.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pai ce sa zic vad ca lumea isi da cu parerea fara sa detina concret GTD sau GTI. Concret consumul la GTI din semnatura in oras nu am vazut mai mult de 12. La fel un GTD consuma 9-10. La orice accelerare exista decelerare care consumul este zero acum depinde si fiecare cum conduce si cat anticipeaza distanta. Si mai e un factor 2 masini GTI sau GTD nu consuma la fel se invart in jur de

Afara masina consuma cam cat ii dai pana in 120 la GTI ai 5,5-6,5 iar GTD are 5-5,5(nu calculez sub 90km/h ca e irelevant exemplu fiind ca la GTI am scos pe cativa km buni cu 80km/h 4,7-4,9 pe BC). Peste 120 sare consumu mai mult la GTI decat GTD.

La GTI 130km/h 7,5-7,8 IAR GTD 6-6,5 iar la 140+ km/h GTI 8,5-11 iar la GTD 6,5-8.

Dupa cum vedeti diferentele sunt mici deci insa si puterea este mai mare 211 cp vs 170 cp.

Tiplul de acceleratie 0-100 e diferit 6,9s vs 8,1s.

Legat de ulei GTI meu nu mi-a papat deloc ulei. La prima revizie de 12.000 km (am facut 1 an din acea cauza s-a facut mai devreme) era pe joja exact ca atunci cand am luat-o. Iar la a doua revizie la 26.500 la fel era pe joja la fel ca atunci dupa schimbul de la prima revizie. Acum eu zic ca e si cum i-ai facut rodajul eu facandu-l ca la carte. A vazut si masina mea de multe ori rosu pe ace si cu toate acestea nu am avut consum de ulei. Prietenu cu GTD nici lui nu i-a consumat ulei.

Pentru mine GTI ramane primul de pe lista pentru multe motive care au fost deja enumerate si nu mai are rost sa le repet. Aceasta e doar o parere si e personala sunt sigur ca cei cu GTD vor zice la fel.

Modificat de blordc
Link către comentariu

• 1 month later...

Nu am masina, asa ca nu vreau sa imi dau cu parerea asupra "razboiului" diesel vs. benzina. Singurul lucru pe care vreau sa il fac este sa pun trei linkuri:

- consum mediu GTD - 6.73

- consum mediu GTI - 9.05

- consum mediu GTI Ed 35 - 9.61

Aceste consumuri sunt valabile in ziua in care am scris acest post, se face update la el pe masura ce oamenii introduc date.

Consumul depinde mult de stilul fiecaruia de condus, cel mult puteti verifica cat scoate masina voastra pe acest site, comparati cu consumul vostru real, si veti avea o idee asupra consumului pe care este posibil sa il aveti cu GTI sau GTD.

O singura parere as vrea sa o exprim - oricine cumpara GTI sau GTD ar trebui sa cumpere si optiunea de "faruri xenon + LED" (pe Ed 35 vin in echiparea standard), diferenta de aspect este foarte mare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!