Jump to content

Service in Bulgaria

remier
 Share

Postare recomandată

Eram de cateva zile in Bulgaria intr-un scurt concediu, masina mergea normal, planul era sa ajung pana a doua zi pe litorarul lor, toate bune si frumoase pana cand...vineri dupa amiaza, la iesirea din Sofia, s-a auzit un zgomot infundat, a aparut un suierat si brusc masina nu mai avea viata in ea, nu mai demara, cu pedala de acceleratie la fund abia pleca de pe loc.

Cu greu m-am intors in oras, unde am convins un taximetrist sa mearga el in fata si eu dupa el pana la un service VW.

Primul era inchis deja, ma condus apoi la altele 3, dar incepuse deja week si mai erau doar paznicii.

O solutie era sa caut cazare undeva 3 nopti si luni dimineata sa o i-au iar din service in service pana rezolv problema.

Asta insemna cel putin 150 E cazare + mancare + plus reparatia care nu stiam la cat se poate ridica, si in buzunar mai aveam 200 E si 50 leva cu totul.

Am ales solutia a doua, sa plec direct spre Bucuresti. Era deja noapte, aveam de facut peste 400 km pana acasa.

Masina cu greu prindea pe drum drept la 60 km/ora si la deal abia urca cu 20-30 km/ora, de depasiri nici vorba si toti care veneau din spate luminau si claxonau pe buna dreptate (o parte din drum a fost autostrada)

Pustiu, intuneric, drum necunoscut care a trecut doar prin cateva localitati. Dupa vreo 5 ore de mers am gasit un atelier deschis in miez de noapte, am pierdut si acolo vreo jumatate de ora fara sa poata repara ceva, se pare ca era ceva defect la turbo si nu aveau piese de schimb.

M-am spalat cu apa rece pe ochi si am plecat mai departe.

Cand am trecut granita pe la 3 noaptea, am rasuflat usurat, nu mai eram pe teritoriu necunoscut, puteam folosi macar telefonul la nevoie, si in sfarsit pe la 4.30 dimineata eram acasa.

A fost o experienta dura, un incident neplacut, intr-o tara in care cu greu te poti intelege cu cineva, fara telefon mobil, fara acces la net si fara informatii suficiente, mai era si week, noapte, in pustiu...nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu.

De aceea am deschis acest topic unde ar fi bine sa postam adrese, telefoane si poze sau harti cu locatii de service VW si altele.

Aici pentru Bulgaria, si poate cei care au informatii sa deschida topic-uri asemanatoare pentru alte tari din jur pe unde au trecut.

Modificat de remier
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Telefoane, adrese, le gasesti pe net. Nu cred ca poti sa ai o baza de date atat de mare pentru ca nu stii locul unde ti se va intampla ;).

Cel mai bine este sa nu calatoresti singur...

O platforma pana in Romania cat ar fi costat?

Ma gandesc ca a fost destul de riscant pentru motor drumul asta... daca tragea ulei pe langa axul turbinei si terminai motorul?

Din Bulgaria cred ca platforma era cea mai buna solutie...

Eu am venit la un inceput de decembrie cu un Mondeo TDDI, masina proaspat cumparata din Saarlouis (Germania, granita cu Luxemburg) pana in Cluj ~1550km fara ca turbina sa functioneze. Stiam cand am luat-o ca nu merge, dar nu aveam cu ce sa ma intorc acasa si era pretul ok :P.

Nu avea demaraj bun, dar puteam sa accelerez in timp pana la 120-130km/h ceea ce era decent pentru autostrada.

Cand am ajuns acasa, dupa o vreme cand m-am ocupat de ea am gasit un furtun de la comanda vacuumatica spart, turbina nu era actionata :). Daca ma uitam mai atent acolo, puteam sa o repar pe loc.

Daca m-ar fi lasat pe drum, as fi apelat la o platforma... la 3-400 de euro sigur gaseam ceva.

Link către comentariu

In Bulgaria cat am stat nu am avut activat romingul deci nu am avut tel. iar de acces la net pentru a cauta adrese sau tel nici vorba.

Asta mi s-a parut cea mai buna solutie sa platesc un taximetrist care sa ma conduca spre un service.

O platforma cred ca era enorm si daca o gaseam acolo si daca o chemam din tara tot ar fi trebuit sa platesc drumul dus-intors.

A fost riscant, dar atunci asta am ales ca fiind solutia cea mai buna.

..."daca tragea ulei pe langa axul turbinei si terminai motorul" >>>Se pare ca a fost exact invers: turbina a fost terminata din cauza ca pe undeva motorina ajunge in ulei, si acesta avand lagarul pe perna de ulei....ulei care de fapt era complet alterat de motorina. ( nivelul era mai sus cu 5 cm decat normal)

Si eu am crezut ca e un furtun sarit sau fisurat pe undeva, insa de fapt, turbina e varza.

Link către comentariu

Sper sa nu fiu off-topic, dar sa mergi in tara straina (Bulgaria in special) fara telefon, mi se pare sinucidere curata... Daca aveai un telefon, sunai pe cineva din RO, se uita pe net si gasea rapid un service in BG. Asa am facut si eu cand mi-a fost sparta masina in Viena si nu stiam unde gasesc un service sa-mi schimbe geamul.

Link către comentariu

Am avut si eu si sotia tel la noi, dar plecand in graba, am uitat sa activez romingul.

Si nu ar fi fost de mare folos pentru ca era week si degeaba gasea adrese, ca tel nu sunt de folos cand la capatul celalalt nu raspunde cineva cu care sa te poti intelege.

Pe unde ne-am cazat nu au avut internet asa ca nici laptopul nu a fost de folos.

Asta e cel mai aiurea rau ca fiind intr-o tara straina nu poti cumpara o cartela sau ceva cu care sa poti avea acces la internet.

Nu mai zic indicatoarele din Bulgaria care arata unde ajunge soseaua peste 300 de km dar nu arata ce localitate importanta urmeaza peste 10 sau 20 de km, si acelea scrise in alfabetul lor kirilic si de faptul ca foarte greu gasesti pe cineva cu care sa te poti intelege in engleza sau franceza.

Numai eu stiu cum am orbecait prin bezna noaptea traversand toata Bulgaria, pe drumuri necunoscute si cu masina defecta.

Am jurat ca nu mai plec din tara pana nu imi cumpar GPS.

Modificat de remier
Link către comentariu

Cred totusi ca ai riscat destul de mult sa pleci la drum cu masina defecta, din ce povestesti tu acolo defectul se manifesta de ceva timp, eu as recomanda o verificare amanuntita a masinii inainte de a pleca la un drum in afara tarii. In plus, sa pleci fara GPS si roaming la telefon... mi se pare inconstienta.

Link către comentariu

Masina a mers foarte bine pana la iesirea din Sofia, altfel nu plecam la drum si nu treceam toti muntii Bulgariei de cate va ori intr-o saptamana.

A fost intr-adevar riscant sa plec la drum noaptea si sa traversez toata Bulgaria, dar s-a dovedit a fi alegerea buna, altfel era mult mai costisitor si nu imi ajungeau banii sa rezolv ceva acolo.

Poate singura alegere mai buna era sa caut pe undeva cazare si plec la drum dimineata pe lumina. (si vedeam si drumul care am auzit ca e foarte frumos) Asa....singurele locuri luminate in acea noapte au fost cateva tunele si vreo 3-4 localitati pana la granita.

Modificat de remier
Link către comentariu

Totul e bine cand se termina cu bine. Cat te-a costat toata reparatia si ce piese s-au inlocuit ?

Link către comentariu

Inca nu am facut reparatia...zace in parcare pana strang banutii (trebuie inlocuita turbina, toba si vazut de ce si pe unde intra motorina in ulei....cam multe)

Link către comentariu

platforma ma costat 700 euro din apropiere de nisipurile de aur pana in constanta :icon_thumright: cea mai buna solutie fa`ti casco cu international si nu mai ai nici o problema ;)

Link către comentariu

Cu ce l-ar fi ajutat pe el casco in cazul in care nu a fost implicat in nici un accident? Pur si simplu i s-a stricat masina.

Link către comentariu

cristian doar suntem romani :icon_thumright: casco asigura si transportul gratuit.cel putin asa e la mine.eu am la generalii.im taiam o anvelopa si rezolvam problema,solutii sunt trebuie sa sti cum sa le interpretezi.una e sa platesti 700 euro si una e sa dai 100 euro pe o anvelopa noua.oricum astea sunt solutii extreme.salut ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!