Jump to content

Golf 3 1.9 TDI 90 HP

liviu_m

Postare recomandată

Salutari tuturor, ma numesc Liviu, sunt din Targu Mures si am hotarat sa ma inscriu pe acest forum deoarece intampin anumite dificultati de ordin tehnic cu masina mea. Este vorba de un Golf 3 combi pe care tocmai l-am primit cadou de absolvire a facultatii (cu intarziere de vreo 6 luni, pentru ca eu am terminat deja primul semestru la master :blah_: ). Nu pot zice ca e intr-o stare foarte proasta masina, dar in ultimul an nu prea s-a mai ocupat nimeni de ea cum ar fi fost necesar. Ieri am rezolvat problema cu incuietorile de la usile fata, aveam cele doua tije care fac legatura dintre butuc si restul mecanismului rupte. Am insa o problema si mai grava, portbagajul. Si aici cred ca a fost vorba de aceeasi problema ca si la usile de pe fata, dar cineva a facut un sistem romanesc de deschidere, cu sarma. Ideea e ca degeaba imi merge inchiderea centralizata pe usi, pt ca portbagajul il poate deschide oricine si am impresia ca s-au pierdut cateva piese in procesul de "reparatie mioritica". Asta e si motivul pentru care deocamdata nu postez nici o poza.

As fi foarte recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva cu niste scheme, poze detaliate sau alte informatii despre portbagaj si sistemul de inchidere, sau daca stie cineva vreo usa de portbagaj cu totul de vanzare la un pret decent. Mentionez ca la o unitate de dezmembrari din apropiere mi-au cerut "baietii" 150 de lei pe clapeta cu tot mecanismul si mie mi se pare un pic cam jaf la drumul mare. :)

Daca ma poate cineva ajuta cu niste sfaturi, il rog sa imi dea pm sau sa ma contacteze pe l.moldovan@yahoo.com

P.S. Nu am vazut nicaieri in regulament daca e permis sa dau id de mess, daca nu e, imi cer scuze.

Link către comentariu

:) Am sa iti trimit pe mail o poza din ETKA cu ansamblul inchiderii de la luneta, care sper sa fie de folos, ca sa nu postez aici.

Din regulament..<In aria "Masina mea" este permisa discutarea aspectelor legate de tuning vizual si tehnic.

Sunt interzise discutiile referitoare la problemele tehnice.>

Deci, aici ar fi cel mai ok sa ne prezinti masina sa pui niste poze si sa prezinti planurile pe care le ai cu ea. Bafta!

Link către comentariu

De tuning de nici un fel nu poate fi vorba deocamdata, momentan ma chinui sa o pun la punct. Poze o sa pun, promit, dupa ce repar hayonul, ca deocamdata sta intr-o curte cu supraveghere video, mi-e frica sa o las pe strada ca poate raman fara ea, asa uratica cum e :)

:blah_: Multumesc pentru poze si raspunsul prompt. :) Pe viitor o sa incerc sa postez la sectiunea potrivita :) Imi cer scuze, sunt nou pe aici.

Modificat de liviu_m
Link către comentariu

Multumesc inca o data pentru scheme defense1, dar pana la urma, am gasit hayon intreg la 300 de lei la dezmembrari, aceeasi culoare, cred si l-am pus pe acela pe masina si merge totul perfect, inchidere, stergatoare, etc. Asadar, in sfarsit mi se inchide toata masina iar probabil maine o sa pun si niste poze pentru ca ar fi cazul deja :D

P.S. Daca are cineva nevoie de un hayon de golf 3 fara clapeta si butuc, vand eu unul ieftin :D

Link către comentariu
  • 1 month later...

Ca sa ma justific pentru lipsa de poze si prezentarea vaga, o sa va povestesc ce am facut pana in prezent la masina si ce sper sa mai pot rezolva :

Pana in prezent am schimbat:

* manere + butuci la ambele portiere (100 ron)

* hayon (300 ron)

*regulator tensiune (100 ron)

*acumulator premier 75 (280 ron)

*parbriz (360 ron)

*manete stergatoare si semnalizare (100 ron)

*ochi pisica (alea dreptunghiulare) ( 42 ron)

*telescoape spate (550 ron)

*diverse becuri ( 7.5 ron)

*punte spate, bucse si rulmenti (510 ron)

*am mai facut si ITP (150 ron)

Total (deocamdata): 2499.5 ron

Asa ca, dupa o pauza, in care sa imi trag si eu suflul si sa mai adun niste bani, urmeaza:

*telescoape fata

*schimb ulei (sper ca nu si pompa) + repararea scurgerilor de rigoare...

*cauciucuri de vara + jante, cred ca de 16 de aliaj, daca gasesc ceva interesant

*reparatie intercooler (care e fisurat)

*reparatie turela

*reconditionare motorase geamuri electrice (incep sa faca figuri)

*timonerie cutia de viteze

*tinichigerie si vopsit (macar partial, acolo unde e necesar...daca se poate)

Dupa toate astea, daca o sa imi mai permit mofturi, as vrea o sonorizare cat de cat (sa se auda clar, nu sa imi sangereze timpanele,), niste faruri si stopuri mai ok si alte nimicuri de genul:)

In fiecare dimineata cand ma trezesc, imi spun ca merita, ca am primit masina cadou, dar la statutul meu de student (master) si receptioner cu 3/4 de norma...se simte diferenta la buzunare. Oricum, fie ce-o fi, trebuie sa tin cont ca, de fapt, fiecare sut in fund e un pas inainte :)

Poze o sa pun pe parcurs, atunci cand o sa fie cat de cat prezentabila masinuta:) Totusi din ce am vazut, sunt putini cei care au variant - uri si banuiesc ca sunt si mai putini cei de o varsta cu mine, asadar, sper sa nu fiu criticat (prea mult)

Link către comentariu

Cati mai multi km fara evenimente neplacute.

La banii care i-ai bagat in ea mai bine iti luai o masina care le avea deja pe toate astea bune si o sa mai bagi inca multi bani in maruntisuri. O vinedeai la un pret mult mai mic si iti luai alta. Acum ca ai bagat bani nu iti mai vine sa o dai. Bafta in continuare la modificari si sa o aduci la starea functionala de 100% ca e o masina excelenta. :)

Link către comentariu
  • 11 months later...

Tocmai citeam posturile mele de acum un an :)) ce vise...si cati bani s-au mai dus de atunci:)) dar chiar daca estetic e tot cam in acelasi stadiu masina, tehnic au survenit multe imbunatatiri/reparatii...si mai urmeaza :) o sa incerc sa pun zilele astea niste info suplimentare...sa va dati si voi cu parerea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!