Jump to content

Problema antena radio Skoda Octavia

sdondas
 Share

Postare recomandată

Salut,

Desi mi-am cumparat si alimentator original pentru amplificator antena, posturile de radio nu se prind foarte bine (sunt foarte des bruiate in oras). Am incercat sa montez casetofonul fara acel alimentator dar nu se mai prind deloc posturile, deci amplificatorul isi face treaba. A mai avut cineva astfel de probleme ? Unde ar putea fi problema ca eu cred ca si fara alimenatorul ala de amplificator ar trebui sa se prinda posturile in Bucuresti.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

1. ce scula ai montat acum ?

2. si eu am schimbat radio Gamma cu un SONY CDX450 si am problema asta cat de cat. Nu se prinde prost dar e mai prost ca inainte. Am si eu alimentarea pt amplificator montata.

Link către comentariu

Unde este montat acel alimentator pt amplificatorul de antena?

Toate VW (orig. sau clone) de ultima generatie vin cu acest amplificator de antena dar fara alimentare?

Intreb asta pt. ca uneori posturile FM se prind relativ prost chiar si in Bucuresti, iar cele AM fff prost.

Link către comentariu

Echipamentul audio OEM are telealimentare, pentru HU-uri aftermarket care nu dispun de aceasta facilitate trebuie montat un alimentator auxiliar pentru amplificatorul de antena.

Link către comentariu

Pentru unitati non OEM unde se monteaza alimentatorul, in spatele unitului sau undeva pe linga antena? Ceva scheme?

Link către comentariu

ender - uite si aici un link unde s-a mai vb despre alimentarea asta.

http://forum.vwforum.ro/forum/viewtopic.ph...c4b1bfc8c318f4e

practic se este o piesa intermediara intre intrarea de antena din radio si cablul care vine de la antena. Astfel se duc 12V spre antena prin firul central a coaxialului, dar nu intra in radio.

Bog

Link către comentariu

Stiam eu ca vazusem pe undeva schema dar uitasem unde.

Multumesc Bog :ok:

Link către comentariu

Ce porcarie de luat banii la fraieri sau necunoscatori de electronica!

Se poate inlocui cu un simplu condensator de 1nF in serie cu firul central de entena si cu un fir de +12V pe pinul condensatorului dinspre antena.

Metoda este folosita pe larg de catre retelele CATV pt. a alimenta amplificatoarele de semnal din nodurile de retea.

Link către comentariu

Mie mi-au pus un RADIO-CD Panasonic pe masina si mi-au pus CICA :-( :D adaptoru' lu' oeshte si se aude radioul in Bucuresti de kkt; sunt zone unde se duce dracului ..... Mare tzeapa am luat cu radio cd-ul asta, dar asta e : mi-am luat masina cu bord verde suport consecintele :12: :12:

Link către comentariu

Pai poti verifica daca chiar ti-au montat adaptorul - scoti radioul si vezi daca antena e infipt direct in mufa sau daca exista piesa intermediara de mai sus...

Link către comentariu

si eu am aceasta problema:

mi-am pus Sony CDX-MP30, si se prindeau cam prost.... mi-am pus si adaptor de alimentat antenta, da' parca e loc de mai bine..... ma gandeam sa-mi pun o antena mai buna..... unde gasesc asa ceva???

Link către comentariu

Mai bine o parabolica sau un radar ca ala de la unitatea de rachete de pe centura spre Chitila :D

Link către comentariu

Totul ar merge fara probleme si auditia ar fi OK daca s-ar folosi sculele originale pe care le pune SKODA, dar bulangii astia nu ti le pun daca iei masina de oferta speciala, doar daca il iei ca si accesoriu si dai pe un cass obosit (dar bun) vreo 500 euro CIP - PENIBIL

Link către comentariu

Totul ar merge fara probleme si auditia ar fi OK daca s-ar folosi sculele originale pe care le pune SKODA, dar bulangii astia nu ti le pun daca iei masina de oferta speciala, doar daca il iei ca si accesoriu si dai pe un cass obosit (dar bun) vreo 500 euro CIP - PENIBIL

GRESIT!!!!

Sculele originale sunt niste gunoaie IMENSE si stai linistit, tot 500 platesti si daca nu le iei ca accesorii ci ca optionale cand configurezi masina. Calitatea sculelor audio la Skoda este jenanta, asa ca bucura-te ca nu ti le baga pe gat asa cum se intampla in Germania unde orice Skoda vine cu radiocass/cd din fabrica si toti se plang ca au aruncat banii pe geam, primul lucru pe care-l schimba la masina este instalatia audio!!!!

Bog

Link către comentariu

In acest caz ce ne (ma) facem (fac) : eu vreau sa stiu ce boxe se preteaza pentru basi + inalte la aceasta masina, boxe care sa se potriveasca cu spatiile alocate de producator si cu ce scula sa le combin ca sa iasa ceva bun.

Stiu ca nu prea face obiectul tpticului asta dar .....

EDIT by bogMW: bobo, poti citi aici, am facut o lista cu boxele aici - http://forum.vwforum.ro/forum/viewtopic.ph...php?p=8835#8835

Bog

Link către comentariu

mi-am rezolvat problema cu radioul (receptie proasta a posturilor)schimband mufa dintre alimentator amplificator si casetofon. Cu mufa pusa de cei care mi-au montat casetofonul mi se pierdeau posturile in pasaje, acum totul pare in regula, am mers putin prin Bucuresti si nu a fost bruiat niciodata.

Link către comentariu

mi-am rezolvat problema cu radioul (receptie proasta a posturilor)schimband mufa dintre alimentator amplificator si casetofon. Cu mufa pusa de cei care mi-au montat casetofonul mi se pierdeau posturile in pasaje, acum totul pare in regula, am mers putin prin Bucuresti si nu a fost bruiat niciodata.

de unde ti-ai luat mufa??

Link către comentariu

Asta este piesa de care vorbeste colegu' sdondas. :D

Link către comentariu

stiu de mufa asta, dar la mine nu asta e problema..... eu am mufa asta de la al meu Sony........ si facea scandal si numai cu ea... si cu kestia de alimentat amplificatorul de la antena......

deci ce fac sa am si eu semnal ca lumea in radio???? :scratch:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!