Jump to content

Octavia versus Peugeot 307

bxxgfc
 Share

Postare recomandată

Salutare la toata lumea.

M-am inscris azi pe forumul vostru (pe care l-am gasit fff interesant si util) dintr-un motiv foarte simplu: sper ca in curand voi fi posesorul unei Skoda Octavia Combi 1.9TDI - 90cp - Bussinessssss ... :(

Vreau sa stiu parerea voastra legata de comparatia din toate punctele de vedere a unei "Skoda Octavia Combi 1.9TDI - 90cp - Bussiness" si un "Peugeot 307 break XS 2.0 HDI".

Mai exact:

- Skoda Octavia Combi 1.9TDI - 90cp - Bussiness - e vorba de superoferta de la AviaMotors, si anume varianta Elegance + Xenon + Pack Drumuri Grele + Climatronic. (pret 18.263 Euro)

Link: http://www.aviamotors.ro/sectiuni/menu2/4/...fis=superoferta

- Peugeot 307 break XS 2.0 HDI + clima, jante, alarma, computer, pack electric 2, pack protectie. (pret 18.441 Euro)

Link: http://www.peugeot.com.ro/peugeot/Models?c...tegory=307break

La ambele ar mai fi de adaugat vopsea metalizata, pt ca din cate am intzeles este optional in ambele cazuri.

Ce ma intereseaza:

- motor TDI 1.9 versus motor HDI 2.0 - fiabilitate, sesibilitati, intretinere

- spatiu interior Octavia versus 307

- costuri intretinere Octavia versus 307

- probleme cunoscute ca fiind generale atat la Octavia cat si la 307

- fiabilitate in timp a masini: tablaraie, motor, suspensii, etc.

- finisaje interne Octavia versus 307

- echipare in acelasi pret aproximativ (cum se vede si mai sus) Octavia versus 307

- nota generala Octavia versus 307

Va multumesc anticipat.

BxxGfc.

PS: Sunt impatimit dupa Break-uri, iar cel mai frumos dintre toate (pe care mi le pot eu permite!) este Skoda Octavia Combi cu sigurantza :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

raspund cam pe scurt eu (vad ca e si primul raspuns)

Motorul il consider net superior la Octavia.

finisajele sunt mai moderne si mai sportive la peugeot.

Costurile de intretinere se situeaza in aceasi zona si te anunt de acum ca sunt cam mari.

Probleme la motorul HDI nu pot sa zic dar la TDI gasesti cateva discutate pe aici. Ce sa zic eu ... MAFul se poate defecta dupa 2-3 ani sau nu se defecteaza, baia de ulei e cam jos si am auzit de multe cazuri de scut spart (dar cu drumuri grele masina e mai inalta), finisarea interioara e foarte fuctionala si sobra (pe placul meu).

Recomand cu caldura Octavia (cu ea o sa ne ai si pe noi alaturi in jungla Bucuresteana (daca esti din bucuresti PS. sa completezi si orasul la profil). Avem testere, avem idei, documentatii si comunitatea noastra e in crestere.

Sper sa mai spuna si posesorii de octavia cate ceva care sa te convinga.

Link către comentariu

307 arata FANCY, dar octavia mi se pare mult mai robusta ; inca o kestie : inchide o usa de masina germana si inchide o usa de masina frantzuzeasca :12:

Link către comentariu

Bine ai venit pe forum!

Nu pot decit sa-ti vorbesc despre Octavia (eu am tot Elegance dar nu e combi), pentru ca nu am mers cu 307.

Octavia este o masina buna, 'nemteasca' din toate punctele de vedere.

Raportul pret/calitate este nemaipomenit, iar in oferta de la Skoda ai gratis Xenon, Climatronic si pachet de drumuri grele.

Eu am mers cu a mea aproape 13.000 Km, problemele aparute sunt minore si tin de mici zgomote interioare (rezolvate intre timp fara service specializat, cu ajutorul membrilor forumului).

Consumul este mic (7-8 oras 4.2-4.8 ofara), iar motorul este foarte linistit, la relanti chiar mai linistit decit un HDI, la viteza mare nu-l auzi (100km/h app. 2100rpm in treapta a 5-a)

Eu unul zic OCTAVIA, dar asteapta si alte opinii

Sa auzim numai de bine, si mai scrie dupa ce cumperi masina, chiar daca-i HDI :)

Link către comentariu

Bine ai venit pe forum si sa ajungi sa stergi din semnatura " (viitor proprietar) ".

Ceea ce doresti tu nu stiu cati de aici te pot ajuta. Noi putem sa iti spunem cat mai multe despre Skoda si motorul 1.9 TDI (mult mai multe decat vor ajunge dealerii VW bucuresteni - cel putin - sa stie vre-odata).

Eu o sa-ti vorbesc despre motorul 1.9 TDI ALH (90 cp) care este mecanic acelasi cu AHF (110 Cp) mai putin injectoarele si ECU (softul) deci potential de fiabilitate exista.

Problema generala la toate 1.9 TDI-uri este epuratorul de ulei (CCV) care mazgaleste traseul de admisie si intercoolerul cu ulei (se rezolva relativ usor) - oricum despre astea poti sa citesti in sectiunea TDI. Altminteri motorul daca este intretinut corespunzator este deosebit de fiabil si nu face nici un fel de probleme. Suplimentar noi aici pe forum am ajuns sa fim burdusiti de documentatii si avem si posibilitatea de masurare si adaptare a ECU la orice model VWAG.

Despre restul ii las pe posesorii de Octavii sa-ti vorbeasca.

P.S. Despre partea cu 307 nu avem posibilitatea decat sa "ne dam si noi cu parerea" iar aici pe forum acest lucru nu se prea face.

Link către comentariu

:) Salut bxx, eu am mers destul de des cu 307 dar nu break si pe benzina, asa ca o sa-ti spun mai mult de caroseie/feeling.

Este masina unui prieten, interiorul este mai modern ca al Octaviei si materialele sunt OK, dar la 20.000km are toba de esapament perforata, multe chestii zangane prin masina. Tabla este destul de subtirica pe ea si de aici si senzatia de cutie de conserve la inchiderea usilor. Directia este exact in stilul frantuzesc, relativ "buretoasa" si indirecta, dar te poti obisnui si cu asta. Franele sunt mai greu dozabile dar prind bine (si cu asta te poti obisnui). Cam astea ar fi....

Bog

Link către comentariu

Costurile de intretinere se situeaza in aceasi zona si te anunt de acum ca sunt cam mari.
Link către comentariu

am ajuns la o problema spinoasa: de unde sa cumpar masina? Avia Motors? Brady Trade? Porsche Romania? depinde si de cat de bun e service-ul la fiecare .... Help! In plus, trebuie sa vad daca toti au oferta care ma intereseaza pe mine (Bussiness) si in ce pret!.

Intrebarea este: daca iau masina de la Porsche, pot sa fac service-ul la Avia, de exemplu? (desi nu prea cred ... )

Thanks.

Link către comentariu

am ajuns la o problema spinoasa: de unde sa cumpar masina? Avia Motors? Brady Trade? Porsche Romania? depinde si de cat de bun e service-ul la fiecare .... Help! In plus, trebuie sa vad daca toti au oferta care ma intereseaza pe mine (Bussiness) si in ce pret!.

Intrebarea este: daca iau masina de la Porsche, pot sa fac service-ul la Avia, de exemplu? (desi nu prea cred ... )

Thanks.

Salut bxx

da, poti merge la oricare dintre dealeri in service, nu conteaza de unde ai cumparat masina - eu am luat-o de la BV pt ca livrau cel mai repede si merg la AVIA in service, no problem.

de preturi - toti dealerii au preturi IDENTICE (sunt stabilite de Porsche RO) si au EXACT aceeasi oferta de modele - deci gasesti la oricare dintre ei Octavia Biznis :colors: la exact acelasi pretz. Diferentele sunt la amabilitatea vanzatorilor si la disponibilitatea de a negocia mici reduceri sau bonusuri (de ex sa-ti puna si alarma gratis, sa-ti de cass, covorashe, etc)

Bog

Link către comentariu

pai atunci n-are rost sa ma mai invart cu altii .... O sa ma duc direct la cei de la Avia. Din ce-am citit de pe la voi, de pe forum ar fi cei mai seriosi ... fara shpagi si fara timpi de asteptare prea mari ...

Oare am shanse sa-mi puna alarma/cass/covorashe in acelasi pretz la astia de la Avia??? Ar fi cool ... :) Thanks.

Ce alarma/cass imi recomandati?

gfc

Link către comentariu

• Administrator

alarma recomand un topic nou pe tema asta la sonorizare si eletrice & co.

covorase poti sa ai sau nu. Au fost ambele variante vazute pe masini. Cel mai sigur poti sa le ai pe alea de plus care nu sunt extraordinare toamna si primavara.

Link către comentariu

Da, cred ca Avia este number one pt Skoda in Bucuresti - Porsche sunt cam scarboshi, parca-ti fac o favoarecand iti vand masina :12: Oricum, eu as merge intai la toti dealerii in Bucuresti pt oferte ca sa vad care-mi da cea mai mare reducere/bonus, nu? Eu am vrut masina cat mai repede, asta a fost criteriul pe baza caruia am ales dealerul de la BV, dar Brady mi-au oferit cea mai mare reducere.

Parerea mea e ca la o valoare a contractului de cca 19.000eur ar trebui sa primesti cel putin alarma din partea firmei. Eu iti recomand UNGO, n-am avut niciodata probleme cu ele. Atentie, la Avia i-au montat lui sdondas modelul vechi de UNGO (modelul vechi il recunosti dupa butoanele gri pe telecomanda, cel nou are butoane albastre).

De instalatia audio poti citi si la sectiunea "ICE & Security". Avand in vedere ca Skoda are iluminare interioara verde, spectrul se restrange simtitor. In mare: pioneer, jvc, clarion vechi, alpine. Eu am un pioneer DEH P-1400 cu care sunt multumit. Cel mai ieftin mp3player la pioneer este DEH 3500MP - are sdondas si e super.

Bog

Link către comentariu

.... dar Brady mi-au oferit cea mai mare reducere.

Despre service-ul de la Brady ce-mi puteti spune?

(Sa vedem eu cat o sa pot sa scot de la ei. Oricum, macar alarma sper ...)

Link către comentariu

nu prea stiu de Brady, citeste la "discutii generale..." topicul "dealeri si service-uri", parca acolo era ceva si de brady.

Bog

Link către comentariu

Parerile mele despre BRADY : cand m-am hotarat sa-mi iau SKODA am trimis cerere de oferta prin e-mail la toti dealerii din Bucuresti inlcusiv la Porsche RO : singurii care mi-au raspuns cu promptitudine au fost AVIA MOTORS; Brady nu mi-a raspuns nici in ziua de azi, iar PORSCHE mi-a raspuns dupa 4 zile cu niste ineptii de nici nu stiu cum dreaku mai vand IDIOTII ASTIA + plini de figuri pe ei exact cum zicea si Bogdan ( :) ) parca ti-ar face o favoare ca-ti vand masina. Revenind la BRADY service stiu ca unul din patroni este chiar sefu de service ( :shock: :shock: ) si este un idiot.

CONCLUZIA : AVIA MOTORS :ok:

Link către comentariu

Eu am mers intr-un 406 HDI de 110 CP si mi s-a parut ca merge mult mai bine decat a mea. Ce-i drept nu l-am condus dar masina parea ca trage mult mai bine la turatii joase iar motorul se auzea mai putin. Suspensia era mai confortabila dar fara a pierde din stabilitate, scaunele erau iar mai mopi decat la Skoda si mai confortabile.

Despre 307 nu stiu prea multe, dar daca merge pe linia lui 406 e demn de luat in seama.

Link către comentariu

OK toni. Probabil ca din anumite puncte de vedere, intr-adevar, un 307/407 are calitatea finisajelor mai buna. Cel putin cele interioare ... Am auzit insa ca HDI-urile au probleme totusi cu motorina Euro 3 romaneasca ... daca e "mai proasta" se inneaca si trebuie sa te duci cu ea prin service ... ceea ce la un TDI n-am prea auzit ...

O sa ma duc sa le "vad" pe ambele ... si pe nenea 307 si pe SOB ... :D

Thanks oricum.

bxx

Link către comentariu

Fratzilor ganditi-va ca Octavia Business este 14206 euro CIP si in banii astia ai : KLIMA, XENOANE+instalatie spalare faruri , pachet de drumuri grele + echiparea Elegance, pe cand pe un 307 (nu SW !!!!) dai vreo 16500 euro CIP ca sa ai astea si oricum nu-ti pune xenon si nici pachet de drumuri grele :12:

Link către comentariu

de acord dpdv al preturilor.

Cum stau cu fiabilitatea in timp? Si cu "valoarea la revanzare"??

Am gasit pe un alt forum, despre 307, o paralela interesanta 307 vs Golf.

Nu subscriu, dar v-o reproduc integral:

.Diferenta dintre un 307 1.6 si un golf 1.6,ambele echipate basic,este de 200usd in favoarea 307.Deci nu-i mare sfaraiala.Cine stie ce echipamente ofera ambele in varianta basic sa-mi spuna si mie ,ca nu stiu care-i diferenta.Golfu'meu era un trendline plus ceva optionale,deci binisor dotat as zice.
Link către comentariu

Si acum inca un citat, al cuiva care a avut probleme chiar mari cu 307-le ...

inainte de craciun am ramas cu 307 in mijlocul unei intersectii cu toate becurile aprinse la bord si stergatoarele mergand. Bineinteles ca nu am reusit sa-l mai urnesc din loc iar serviceul la peugeot era inchis pana in 6 ianuarie. Acum, este tot la reparat de luni. Culmea ca dupa prima verificare am fost sunati ca masina nu are nimic, dar tot stricata era. Acuma ne-au spus ca nu stiu ce piesa trebuie comandata si nu este nici la Bucuresti (deci mai dureaza).
Link către comentariu

bxx, pentru a putea lua o decizie cu care sa fii fericit, nimic nu e mai important decat sa conduci tu masinile respective si sa decizi care ti se potriveste mai bine. pana la urma este vorba de o carutza de bani, nu?

Eu as inclina spre Octavia deoarece imi place "stilul german", adica masinile legate, dintr-o bucata. Chestia cu scartzaitul si troncanitul la 307 ti-o confirm si eu. In plus fiind in ultimul an de fabricatie, Octavia nu prea mai are "boli de copilarie", o serie de subansambluri si repere au fost imbunatatite de la inceputul productiei in '97. TDI-ul de 90CP la fel, si-a dovedit fiabilitatea in timp.

Pe de alta parte, 307 e mai modern si mai "fitzos" si se va mai fabrica inca cca 4ani de acum incolo. HDI-ul nu cred ca-i rau, stiu doar ca in cazul echiparii cu FAP (filtru de particule) costurile de exploatare cresc pt ca este nevoie de adaugarea unui aditiv (catalizator) pt arderea particulelor.

Bog

Link către comentariu

Si ca sa inchei : este bine domle' sa fie la casa omului o SKODA pentru el si un 307 pentru ea ca toata lumea sa fie multumita :D :D :D

Link către comentariu

Desi cred ca o sa imi pun in cap majoritatea acestui forum eu as recomanda Peugeot 307. Nu break ci SW. Eu zic ca diferenta de bani merita (acoperisul de sticla + posibilitatea de a avea 7 locuri).

Fata de Octavia vad ca avantaje motorul Hdi cu injectie commonrail care este mai silentios, la aceiasi putere si consum, spatiul interior mai mare pentru picioare datorat ampatamentului mai mare la 307 si confortul la conducere. Bineinteles, aceta din urma poate fi interpretat subiectiv asa ca nu mai extind subiectul. Cel mai bine este sa treci pe la ambii dealeri si sa te urci in ambele masini si sa vezi care iti place (e gratis si in fond gusturile nu se discuta). A, si daca tot treci pe acolo nu uita sa intrebi si de preturile pt service... :12:

Link către comentariu

NU mai comparati 307 cu Golful!

Octavia are suficient spatiu in spate spre deosebire de Golf, este mult mai inchegata, are un portbagaj imens (ideal pt familia mea :D ); varianta Business Elegance, la banii pe care-i dai este cea mai buna alegere d.p.d.v al dotarii.

Fiabilitatea motorului TDI este renumita. Nu cred ca vei avea probleme in primii 50-60k Km, dupa care s-ar putea sa trebuiasca se cureti intercoolerul (depinde de uleiul pe care-l bagi si de stilul de mers), si s-ar putea sa trebuiasca sa schimbi MAF-ul. Ca bani, toate astea costa max 300-400$ - si este cazul cel mai putin favorabil.

Motorul de pe ultimul model SO este ALH, are turbina de 17" (VNT17) la fel ca si TDI-urile de 110, 115, 130 HP, si de aceia se poate face usor tuning fara scurtarea timpului de viata al motorului prin schimbarea injectoarelor (sau numai a duzelor) si update de ECU. Astfel se obtine TDI de 110HP STOC :D

Link către comentariu

thanks ender. Cred ca ai intr-adevar dreptate ...

Apropos de "Ultimul model de SO": ce modificari are modelul actual de SO, fata de cele aparute in 97/98? Mai exact, ce modificari esentiale a suferit SO de-a lungul "existentei" de 5-6 ani?

Din ce stiu eu, in decembrie, va fi lansata noua SO ... cu un facelift ... si doar atat? Dpdv tehnic ce schimbari aduce? idei de pretz?

tnx.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!