Jump to content

The "Leon" S

andrei_xp

Postare recomandată

de cand au fost montate (aprox. 2 saptamani) acasa a plouat in continuu si nu au avut niciun fel de problema. au garantie 2 ani, deci no problem la capitolul asta.

astept acum sa platesc taxa si sa-i trag numerele noi :blah:

Link către comentariu
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• andrei_xp

33

• Roger

6

• 84.mky

3

• oozz

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

hai ca dau frumos farurile cu xenon o sa dea si mai fain

Link către comentariu

arata f bine cu noile faruri,sa pui poze cu farurile si dupa ce pui xenonu :beerchug:

Link către comentariu

Andrei, da-mi un Pm, de unde ai luat farurile?

Multa bafta

Link către comentariu

@IONUTBLV: ai PM de la mine exact cu tot ce-ti trebuie.

@nemtzalau: o sa fac poza imediat cum montez xenonul. din pacate operatiunea cu montajul de xenon se va amana pe luni (sapt viitoare) pt ca am fost obligat sa-mi anulez zborul de vineri (28mai) spre casa. iar urmatorul va fi luni. cum ajung acasa,nici nu mananc, nici nu dorm, direct la service sa rezolv cu xenonul :lol:

Link către comentariu
hangyouridols
Asigurarea pentru masina ar costa cam 1500lire/an (datorita varstei mele). Si chestia si mai aiurea e ca aici asigura practic soferul in caz de accident, nu masina (asa cum e la noi). Cu cat soferul e mai tanar (cu atat riscul de accidente e mai mare). Cam asa se calculeaza aici.

Sunt de ceva vrema in UK si am 2 masini aici;asigurarile sunt:third part,third part,fire and thieft and compressive(aici se mai pot adauga niste imbunatatiri),nicidecum nu se asigura numai soferul.

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Ai inteles putin gresit modul de a asigura o masina in UK.

In codul rutier (highway code) scrie ca inainte sa conduci o masina trebuie sa te asiguri ca esti asigurat pe acea masina.

Asigurarile pot fi de 3 feluri, cum ai mentionat si tu:

Third Party - Echivalentul RCA-ului de la noi. In caz de accident si esti tu de vina, despagubeste doar masina cealalta.

Third Party + Furt si foc - exact ca in cazul celei de mai sus doar ca masina ta este despagubita in caz de furt si foc.

Comprehensive - Echivalent RCA+CASCO integral la noi. In caz de accident esti despagubit atat tu cat si persoana cealalta.

Asigurarile sunt foarte scumpe pentru soferii pana in 25 de ani chiar daca ai No Claims Bonus Discount.

:biggrin:

Link către comentariu

@mcornel: are dreptate colegul oozz. am fost la toate firmele din orasul in care stau, m-am interesat chiar si pe net la preturi si cam cea mai ieftina asigurare gasita acum ar fi de 1.200lire/an numai pentru third party (adica numai RCA). din cauza asta nu vreau sa dau banii degeaba cand in Romania o pot asigura cu 700ron/an la Allianz (asta tot numai RCA). personal, cred ca mai bine dau acum 10 milioane si o inmatriculez + 7milioane asigurarea RCA/1an si merg cu ea pe unde ma taie capu, decat sa platesc cate 5milioane aiurea lunar doar pentru asigurare. si oricum, masina nu stiu daca va apuca 2012 la mine :) nici bine n-am luat-o si deja ma gandesc la ce-i va lua locul! kilometri intinsi si asfalt uscat va doresc! :D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

in sfarsit, dupa lungi asteptari,am ajuns si eu acasa. mi-am luat numerele, am montat xenonul, dar din pacate inca nu am apucat sa fac niste poze "profi" datorita faptului ca de 3 zile tot sunt averse de ploaie si ma doare inima s-o spal acum, iar seara sa fie murdara la loc. pana data viitoare, atasez pozele cu xenonul si numerele noi :D

post-5566-1275485390_thumb.jpg

post-5566-1275485397_thumb.jpg

post-5566-1275485409_thumb.jpg

post-5566-1275485417_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 2 months later...

Desi n-am mai scris de ceva vreme, kilometrii s-au facut, iar acum masina mea a ajuns la aproape 76.000mile (~122.000km), fara cine stie ce probleme. De cand nu am mai scris, am reusit sa fac si un fel de sedinta foto dupa ce am spalat masina la o spalatorie pe baza de jet de aburi, iar rezultatul il veti vedea in pozele de mai jos. Desi stiu ca la inceputul topicului promiteam kit complet de FR + jante mai mari, am renuntat la aceasta idee pentru ca deja am mai multe persoane care vor sa-mi cumpere masina desi nici nu am anuntat ca o vand. In sfarsit, daca da cineva cat vreau, o vand fara parere de rau. Dar pana cand va ajunge la un nou proprietar (cel mai probabil in iarna), la inceputul lunii Septembrie se vor face urmatoarele:

- proiectoare de ceata

- aparatori de noroi (originale) - fata+spate

- schimbat husa schimbator

- schimbat ulei + filtru

- schimbat filtru de aer

- schimbat filtru de polen

- polish general

si cu parere de rau

- revenirea la vechile faruri cu "lumanarile galbene" deoarece ma intorc in Anglia, iar acolo voi folosi farurile originale care sunt deja reglate si setate pentru Anglia, dar fara kitul de xenon.

Am mai facut mici modificari si lucrari la masina, iar marea lor majoritate au fost facute la reprezentanta:

- montat alarma

- schimbat "lumanarile" de la numar cu LED-uri SMD

- lipit sticker VWFORUM

- + diverste maruntisuri (amortizoare, reglaj directie etc etc etc)

In incheiere, as vrea sa precizez ca desi e criza, masina mea vrea sa stea tot timpul curata si cu plinul facut! :Driver:

.

...

post-5566-1282688737_thumb.jpg

post-5566-1282688741_thumb.jpg

post-5566-1282688745_thumb.jpg

post-5566-1282688775_thumb.jpg

post-5566-1282688780_thumb.jpg

post-5566-1282688884_thumb.jpg

post-5566-1282688891_thumb.jpg

post-5566-1282688896_thumb.jpg

post-5566-1282688901_thumb.jpg

post-5566-1282688938_thumb.jpg

post-5566-1282688969_thumb.jpg

post-5566-1282688974_thumb.jpg

post-5566-1282688980_thumb.jpg

post-5566-1282688986_thumb.jpg

post-5566-1282688995_thumb.jpg

Link către comentariu

foarte frumoasa masina...cat a fost? nu ai intampinat nici un fel de problema la inmatricularea in Ro tinand cont ca volanul este pe dreapta? eu sunt in Irlanda si vreau sa-mi iau si aici un vw (pe langa cel de acasa :P) si as prefera si eu sa-l inmatriculez in Ro si sa circul cu el aici. Foarte mare asigurarea si aici :)

Spor la modificari si mile fara probleme !!!

Link către comentariu

Ok, va lasa statul Roman sa le inscrieti chiar daca au volanul pe dreapta, dar ce faceti in UK sau in Irlanda cu ele? Nu se supara nimeni ca aveti numere de RO?

Link către comentariu

cine sa se supere?crezi ca nu mai sunt masini cu numere de romania cu volan pe dreapta care circula pe acolo?bafta cu masina arata foarte bine.felicitari

Link către comentariu

@Miky_xXx: masina a fost 2990lire (adica aproximativ 3500euro). Probleme la inmatricularea in Romania au fost, dar au fost chestii legate de folia de pe geamuri (la care n-aveam decat timbrul de autorizatie din UK, deci nicio hartie la mana cum ca ar fi autorizata). Am rezolvat in cele din urma si cu autorizatia, dupa ce am vb la o firma de foliere din oras. A doua chestie a fost ca a trebuit sa schimb farurile de Anglia cu unele pentru Europa. Presupun ca stii de ce,nu? Sunt anumite masini mai scumpe (BMW, Jaguar, Mercedes, sau Vauxhall Omega etc) care au sistem de autoreglare a farurilor. Taxa de inmatriculare a fost ieftineala (250euro) pentru ca motorul este 1.4 si e EURO4. daca iti pot fi de folos cu alte informatii, da-mi un PM cu id-ul tau de mess si mai vorbim apoi.

@Roger: conform legislatiei din UK, poti circula pe strazile din UK cu o masina care e inmatriculata in alta tara pe o perioada de 12 luni, timp dupa care teoretic esti obligat sa o inmatriculezi in UK. Spun "teoretic" pentru ca dupa ce iesi cu masina din Anglia, poti reveni si poti circula in continuare,iar daca te opreste politia spui ca ai foarte mult de calatorit intre Anglia si restul Europei, iar din cauza asta umbli mult cu masina prin UK. Iar o alta portita ar fi ca la 1 an, sa vii acasa cu masina, sa-i schimbi numerele (de exemplu in loc de 77, imi pun 78) si practic se prelungeste perioada aia de 1 an. Sper ca intelegi ce zic, nu de alta, dar sunt foarte obosit, dupa o zi intreaga de alergatura prin oras. :biggrin:

@Nemtzalau: ai dreptate. Chiar in orasul in care stau eu in Anglia (Worcester), mai este un Logan cu numere de TM si o Vectra cu numere de BZ. Am vorbit cu proprietarii ambelor masini, iar "sfaturile" mentionate mai sus, de la ei le stiu :censur:

@on-topic: Am fost astazi la reprezentanta din Bacau si mi-au spus ca 4 x aparatori de noroi costa 400RON!!! Am sunat si la Focsani/Iasi si de acolo am primit acelasi raspuns. Am ramas cam surprins de un pret atat de mare pentru niste bucati de cauciuc. Daca stie cineva un centru de piese, va rog sa ma contactati si pe mine.

Am vorbit si de proiectoare si nu am gasit la un pret cat de cat ok :lol: Nu spun acum sa mi le dea cineva degeaba, dar nici peste 2-300RON, nu cred ca merita niste proiectoare (mai ales ca nu e o masina de lux).

In rest, toate bune...ma pregatesc de revizia ce va urma in luna Septembrie. Deja mi-am facut programare, iar acum urmeaza sa cumpar piesele: ulei, filtru de ulei, filtru de aer, filtru de polen, filtru de benzina si ce o mai fi nevoie, pentru ca la reprezentanta doar manopera este 250RON si asta cu tot cu reducere de 30%.

Multumesc tuturor pentru pareri, impresii, critici si toate cele.

Modificat de andrei_xp
Link către comentariu

scuze de off topic: dar daca faci cum zici tu cam tot pe acolo ajungi...sa mergi pana in Ro ca sa-ti schimbi numerele nu stiu daca iesi prea ieftin...adica la cat te costa un drum de Ro dus intors + alte cheltuieli cred ca mai bine o inmatriculezi aici si sti o treaba...oricum o sa ma mai gandesc cum o sa fac...mai dureaza vreo 2-3 luni pana o sa iau masina...merci tare mult pentru informatii.

on topic: foarte frumoasa masinuta dar ar trebui sa te gandesti serios la niste jante mai mari...un 17 zic eu ca ar merge perfect si nici nu o sai probleme cu ele.

Bafta

Link către comentariu

@Miky_xXx: eu am pe cineva care face curse intre Romania si Anglia si circula cu vreo 3-4 masini si la saptamana e in Anglia, si nu a intampinat niciun fel de problema.

Multumesc pentru ideea cu jantele! Si pe mine ma tenteaza rau, dar exista o foarte mare sansa ca pana in Decembrie sa vand masina, iar banii care sunt stransi pentu modificarile care le-as face pe asta, sa ii adun cu ce iau la vanzare si sa iau ceva mult mai tare. In proportie de 95% cred ca va fi tot ceva din grupul VAG.

Iar daca masina nu se vinde, atunci incepe toata treaba,kit complet exterior, jante mari, stopuri led, schimbat culoare etc etc. Mai multe o sa stiu pana in Decembrie :)

P.S. Ti-am admirat si eu masina din topicul tau si vreau sa te laud pentru ca o intretii foarte bine! Bafta multa in continuare! :icon_thumright:

Link către comentariu

off topic: eu ma refeream la banii pe care ii cheltui sa mergi pana in romania si s-o inmatriculezi...vreau sa zic ca 500-600 te costa linistit + inmatricularea se strange o suma bunicica.

on topic: cam la ce te-ai gandit sa iei...ceva mai nou sau ceva mai puternic. Eu m-am hotarat sa iau tot un golf da 1.8t...am vazut in |Anglia destul de ieftine. Orice ai hotara sa cumperi sa fie tot din gama VAG...ca merita toti banii :P

Link către comentariu

Sincer, motorul de 1.8Turbo - 180cp ma aprinde maxim. Dar sunt constient ca la asa un motor, consumul (mai ales la aglomeratia din oras si la stilul meu de condus) n-o sa scada sub 15L/100km intr-o zi de sarbatoare, motiv pentru care cred ca ma voi orienta spre un TDI, fie el de 105, 110, 131, 140 sau 150cp. Cel din urma e zmeu,dar e si mai scump cu cel putin 500lire fata de cel de 1.8Turbo. Eh...o sa traim si'o sa vedem ce si cum :)

Link către comentariu

MINI MINI MINI Updateuri: semnalizari laterale smoked + embleme fata+spate imbracate in CARBON 3M

La embleme ar mai fi un pic de lucru,dar asta se va face luni cel mai probabil. Cam stau in dubii daca sa las folia pe ele sau nu. Voi ce ziceti?

post-5566-1283002531_thumb.jpg

post-5566-1283002538_thumb.jpg

post-5566-1283002551_thumb.jpg

Link către comentariu

In spate nu-mi place cum arata. In fata mai merge :icon_thumright:

Link către comentariu

Pe fata e acceptabil, insa pe spate nu-si gaseste locul emblema aia neagra dupa parerea mea. Daca aveai grila de sus tip fagure(aia de Cupra), mergea perfect emblema neagra.

Link către comentariu

Zic sa o lasi doar pe cea din fata cea din spate ar merge poate daca faci si stopurile smoked.

Numai bine si drumuri bune!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!