Jump to content

Ciudatenie distributie

codres_ali
 Share

Postare recomandată

M-am apucat sa schimb tachetii si trebuie sa dau axele cu came jos. Problema e ca am verificat distributia si nu este la semne.

Adica am adus semnele de pe axele cu came(cele doua puncte de pe rotile dintate)la punct si corespunde si semnul de pe fulie cu sageata de pe capacul de chiulasa.

Deci concluzia ar fi ca axele cu came sunt in regula si asezate exact unde trebuie.

Dar cand ma uit jos la fulia de la vilbrochen, surpriza... semnul de pe fulie e deplasat cu cel putin 2 cm fata de sageata.

Ok mi-am zis, nu ma bazez pe asta, si am scos bujia de la cilindrul nr. 1 ca sa verific pozitia pistonului. Din cate stiu eu pistonul trebuie sa fie sus. Am bagat o surubelnita in gaura ca sa urmaresc pozitia si am inceput sa invart motorul. Surubelnita a urcat putin, deci pistonul nu era sus, si am adus pistonul in pozitia de sus cat am putut de precis. Cand m-am uitat din nou la fulie semnul de pe ea corespundea la fix cu sageata, concluzia fiind ca semnul este bun.

Totusi eu merg cu masina asa de 3 ani (de cand o am) si nu inteleg de ce nu corespund semnele.

Daca cineva stie ceva sau am gresit eu undeva l-as ruga sa ma lamureasca si pe mine ca eu nu inteleg cum naiba imi merge masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D ciudat pt ca eu stiu ca daca nu e la punct nu merge, iar fuliile ( ambele) nu pot fi montate gresit

-sus ai pana

- jos nu poate fi pusa decat intr-o singura pozitie (nu-ti dau vioe suruburile)

Si atunci :D

Modificat de eugen_zim
Link către comentariu

Automotive Electronics
:D ciudat pt ca eu stiu ca daca nu e la punct nu merge, iar fuliile ( ambele) nu pot fi montate gresit

-sus ai pana

- jos nu poate fi pusa decat intr-o singura pozitie (nu-ti dau voe suruburile)

Si atunci :D

<{POST_SNAPBACK}>

;) Probabil cine a schimbat cureaua de distributie ultima oara a gresit la montarea si calarea axelor.Motorul poate merge si cu distributia "sarita" un pic.posibil 2-3 dinti decalati.Cel mai bine e sa puna distributia cineva care are experienta.Bafta! ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!