Jump to content

Faruri Leon 1M: Chineizării aftermarket <1000lei vs. OEM Valeo SH vs. HELLA 3D

Predator
 Share

Faruri Leon 1M: Chineizării aftermarket <1000lei vs. OEM Valeo SH vs. HELLA 3D  

28 voturi

1. 1. Pentru ce model aţi opta? Motivaţi alegerea

• Dectane SWSI02DB / black
      4
    • FK Automotive FKFSSE013
      1
    • JOM 80557
      4
    • OEM Valeo (Second-hand)
      6
    • HELLA 3D
      13

Postare recomandată

Actualele faruri de pe Leonul din semnătură s

Modificat de Predator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai ca incep eu.

Fiind vorba de o piesa care tine si de siguranta, as merge pe cele OEM, de preferat noi. Daca nu se poate noi, atunci SH in stare foarte buna.

Link către comentariu

hella 3d mi se par bestiale se potrivesc cu lucul sport al masini + ca sunt si super calitative (eu am avut farurile originale ale masinii hella)

Link către comentariu

recomand hella sau in-pro.

iar din cele china, jom sau fk.

Link către comentariu

tot pe stock as miza... hella 3d arata foarte KITSCH

Link către comentariu

Da, ştiu modelul, dar nu'mi place banda aia de leduri, R8-wannabe... Zici că s

Link către comentariu

Am de ~2ani FK.Nici o problema pana acum.

Probabil depinde si cum le nimeresti :P

Link către comentariu

Am votat Hella. Iar daca vrei sa-ti iei ceva chinezarii sa stii ca Depo nu-s chiar asa de rele cum zice lumea. Am avut un an o pereche de stopuri Depo dar practic nu-ti dadeai seama ca nu erau originale. Material de calitate, aspect super.

Link către comentariu

Farurile fiind din plastic se pot slefui si apoi polisha. Solutii exista pentru remedierea lor.

Daca insa vrei sa le schimbi, eu as merge pe varianta OEM sau Hella 3D/Je Design. Calitatea celorlalte lasa mult de dorit.

Link către comentariu

Unul dintre ele a avut si urechile rupte si lipite apoi cu "sudura in plastic" :banghead:

LE: Cred că Dectane/FK/Jom iau doar dacă găsesc unu dintre modelele de mai sus la un preţ fff bun.

Numai bine!

Modificat de Predator
Link către comentariu

Eu am de 2 ani Dectane, dar au look de JOM, adica pe scurta au lupa(SWSI02...). Doar ca lupele erau de plastic si inelele de halo cu 3 leduri parca. Ziua abia se vedeau halourile. Lumina pe scurta era ciudata ca asezare pe teren sau perete. Asa ca le-am dat la modificat undeva prin Bucuresti si acum am lupa de sticla (Valeo cred) si halo de neon. Acum sunt foarte multumit de ele. Pe scurta xenon de 5000k, lunga halogen de 55W, semnalizare cu LED de 5W. Am pus pe fata lor folie antispargere, ca sa nu am probleme cu criblura si alte chestii zburatoare.

Modificat de dany19940
Link către comentariu

Am auzit şi eu de lupele din material plastic care ar modifica grav fasciculul de lumină...

Dacă au fost desfăcute pentru a se schimba lupele şi halo, au fost lipite calumea

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare, am si eu niste faruri dinastea cu lupa sunt SONAR daca nu ma insel, le-am luat de noi cu 800 de lei deci zic ca am dat bani rezonabili pe ele. pe scurta am Xenon si se vede bine prin lupa, nu imi par a fi plastic. oricum sapt trecuta mi-a lovit unu in parcare bara fata si implicit faru si vreau sa imi iau acum niste faruri Hella, insa nu am gasit nicaieri de vanzare marca asta. ma poate ajuta careva cu vre-un link sau un sfat de unde as putea cumpara?

Link către comentariu

• 9 months later...

Si eu am SONAR angel eyes cu lupa pe scurta, faza scurta si lunga bat bine

de aburit au aburit in prima zi dupa montare ...s-au uscat singure si nu au mai aburit

Problema este ca la farul de la sofer nu mai pot da capacul de la becuri jos numai daca dau bara jos (este prins in 4 suruburi la care nu mai am acces de tubulatura de la admisie)

Link către comentariu

• 7 months later...

Predator, imi pare rau pentru raspunsul tarziu(tarziu tare chiar). De lipit s-au lipit foarte bine inapoi, dar pentru siguranta, am mai pus un rand de silicon negru si l-am aranjat frumos sa nu se cunoasca ca e pus peste. Folia este transparenta 100% din cate vad. Este 3 M. Am pus si pe proiectoare, tot ca sa nu am surprize. De transpirat nu transpira dupa aceste operatii. Per ansamblu sunt multumit de ele.

Link către comentariu

Salut, dany19940. Nu e problem.

Eu am fost luat până la urmă (prin martie), faruri DEPO - exact modelul FK-ului de la poziţia 2., dar cu 250 lei mai jos ca şi preţ. Or fi replici sau ceva... Made in Taiwan :)

Nu s'au aburit decât o dată până acum, de atunci nu am mai avut probleme.

Ca design îmi place că sunt pe fond negru - asemenea celor OEM.

Inelele de angel eyes sunt galbene şi arată decent (deşi, îmi păstrez opinia de bază: angel eyes sunt pentru BMW 5er, 7er, 3er coupe, x5, etc..., iar dayline pentru audi...)

Comparativ cu cele OEM, astea DEPO alterează fasciculul de lumină pe ambele faze. Asta se datorează în special oglinzii de far destul de reduse ca suprafaţă.

Ambele faze sunt pe H7, pe când cele OEM aveau lungă pe H1 (mai bun aş zice eu).

Să vedem acum cum vom sta cu rezistenţa la mătuire a geamului în timp...

Per ansamblu sunt mulţumit. Le'am luat, în special, datorită preţului 600 lei cu tot cu transport în Cluj-N.

Numai bine!

post-4211-0-28267600-1316874851_thumb.jp

post-4211-0-51516000-1316874884_thumb.jp

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!