Jump to content

Diferential si etrieri

champion
 Share

Postare recomandată

Salut baieti.

VW Passat B6, 2.0 TDI, 4Motion, 75.000 km.

Joi dimineata am vrut sa plec la serviciu, ca in fiecare zi. Am facut 3 metri iar masina s-a infranat. Singura, in mers. Incercam sa plec dar se lasa de spate. Am crezut ca a ramas blocata frana de mana. Vazut pe forum, problema comuna. Oprit motor, deschis usa, pus centura, inchis usa, porit motor. Nimic. Am dat in spate doi metri si apoi am mai putut sa inaintez inca vreo zece. Dupa care iar. Am fortat-o putin si s-a auzit un tzacanit puternic pe spate. Am mai putut sa merg cativa metri si dupa aceea iar s-a infranat.

Cam astea au fost faptele.

Chemat platforma, mers la Porsche Pipera. Acolo mi-a preluat-o un tip si a spus ca ma suna cand afla ce are. A doua zi dimineata m-a sunat. Diferentialul (cred ca a spus final) si etrierii sunt distrusi. Cost reparatie fara TVA si manopera 128 de milioane. Bai da-o-n...

L-am intrebat din ce cauza s-a intamplat asta si raspunsul lui a fost ca a ramas fara ulei. Bine zic, dar nu s-a aprins nici un martor in bord si o am in garaj si n-am vazut vreo pata de ulei pe jos. Mi-a spus ca uleiul din partea aia nu curge (?!?). Zic nu cumva ati uitat voi sa puneti ulei la revizie? Nu, ca uleiul din partea aia nu se schimba niciodata. Atunci de ce a ramas fara ulei? Nu avea nici cea mai mica idee. Are vreo legatura cu ceva ce as fi putut face eu? Nu, n-ar fi trebuit sa se intample. E prima masina care vine cu problema asta.

Cam asta a fost discutia. A trecut fix o saptamana, nici un semn de la ei.

Masina nu mai este in garantie. Eu sunt atehnic. Stil de condus normal. Decat aici mai pot cere o parere. Asadar help? Please?

Sunt destul de..nici nu stiu cum sa spun..nu-mi vine sa cred.

Daca nu am postat unde trebuia va rog sa il mutati in area corespunzatoare. Si multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 60.000 de mii trebuia schimbat uleiul la diferential si filtru.Parca la torsen nu se schimba

tu ai haldex, deci trebuia schimbat la 60 de mii

Modificat de Zabin
Link către comentariu

75.000, am spus mai sus.

Iar pe devizul de service la 60.000 km scrie asa:

1. Inspectia service 60.000 km - ulei + t filtrele

2. Inlocuit lichid frana + verificare sistem de franare pe stand

3. ITP

Pe deviz trebuia sa scrie inlocuit ulei diferential sau haldex?

Modificat de champion
Link către comentariu

eu am cumparat masina la 65 de mii si in cartea service la revizia de 60 de mii nu apare nimic. L-am schimbat eu la 67 de mii, uleiul plus filtru si pot sa iti zic ca la busonul de golir are un magnet si avea ceva depuneri pe magnet

Link către comentariu

mersi. asadar o intrebare suplimentara ar fi daca la revizia de 60.000 km trebuia sa scrie pe deviz daca s-a schimat uleiul la difernetial/ haldex sau nu.

Link către comentariu

La mine apare pe devizul de manopera si materiale.

Si pe factura.

Link către comentariu

@mama omide, dar se specifica ceva de schimb ulei pe partea aia? ca sa stiu daca pot sa ma duc cu ceva la ei daca e vina lor.

ca la mine nu scrie nicaieri.

Link către comentariu

eu am cerut sa se faca schimbul de ulei si filtru in mod special la revizia de 60.000 km, consilierul de service nu mi-a precizat in vreun fel ca ar trebui sa il fac...asa ca am luat eu atitudine si l-am rugat sa il treaca pe deviz. Apare si pe factura si in cartea tehnica la mine ca fiind inlocuit.

Poti incerca sa le zici ca atunci cand ai venit la revizie consilierul nu te-a sfatuit sa faci acest schimb. Cel mai probabil chiar din cauza asta s-a si defectat, ca nu ai schimbat uleiul si filtrul.

3000 euro este enorm ca si cost de reparatie, daca nu reusesti sa o rezolvi amiabil cu ei iti recomand sa incerci sa cauti la dezmembrari tot ce ai nevoie pentru a repune masina in circulatie.

LE: da, se specifica in planul de service ce trebuie schimbat si la cati km.

Modificat de AMW
Link către comentariu

ulei, filtru, manopera

Toate astea se refera la haldex

Link către comentariu

stie cineva daca intre pompa de motorina si partea de haldex/diferential exista vreo legatura?

cu 3 saptamani inainte sa se intample asta m-a lasat pompa de motorina pe care mi-au schimbat-o. sa fi uitat sa puna ulei sau sa fi omis/ gresit ceva?

exista vreo posibilitate sa fie vreo legatura intre cele doua?

Link către comentariu

Nu exista nici o legatura.

Este un topic dedicat acestui haldex.

:icon_thumright:

In acest angrenaj exista 2 locuri unde se foloseste ulei.

Uleilul de la haldex se schimba la 60 000 km impreuna cu filtru.

Acolo lipit de haldex(care functioneaza ca o cuite de viteze impreuna cu ESP parca) mai exista si o parte mecanica numita diferential.

SI in acest diferential exista ulei dar acesta nu se schimba deloc.

:Driver:

Si eu am avut un huruit la angrenajul haldex....si mi se sugera schimbarea cu totul adica 3000 euro.Eu am schimbat din nou uleiul si filtru de la haldex.

Recunosc ca am scapat deocamdata.Masina mea nu era infranata deloc, ci facea un huruit la viraje , in momentul cand plecam de pe loc se auzea mai bine.

Masina mea a fost identificata cu aceasta problema la Midocar Vitan, acolo de fata cu inginerul sef mecanic sa decis(adica eu am dorit) schimbarea uleiului si filtru inca o data.Au gasit in ulei mici bucatele de aluminiu(parca span ziceau)

Repet service-ul stie de problema asta, si Porche cred ca a aflat.

Acest haldex se poate decupla, si masina functioneaza ca una cu punte fata.

Sper sa fie de la haldex.

:offtopic:

Uleilul si filtru haldex au fost schimbate initial la 60 000 la un service din reteau VW .Apoi am reschimpat dupa 10 000 km.

Link către comentariu

stie cineva daca intre pompa de motorina si partea de haldex/diferential exista vreo legatura?

exista vreo posibilitate sa fie vreo legatura intre cele doua?

Nu exista nici o legatura.

hmm..de fapt exista..

Cand ti se duce pompa de motorina nu iti mai merge nici haldexu...

Iar daca cumva iti haraia haldexu, cand ti se duce pompa de motorina nu iti mai haraie haldexu..

Link către comentariu

• 4 months later...

salutare

cum imi dau seama daca am haldex sau toresen?

multumesc

Link către comentariu

Ai Haldex.

Torsen se pune, din cate stiu eu, la masinile cu motor longitudinal.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!