Jump to content

Cutia de viteze Seat Altea/Leon - probleme


BC78ADI
 Share

Postare recomandată

Inca de cand am intrat in posesia masinii (noiembrie 2007) am sesizat o neregula la cutia de viteze ... Nu stiu daca sa "upgradez" neregula la stadiul de problema.

Ideea e ca, atunci cand schimb si merg in treapta a treia, in anumite situatii, maneta schimbatorului de viteza tremura destul de puternic. Pana in urma cu ceva timp nu sesizam acest aspect decat atunci cand tineam mana pe maneta. In ultima vreme insa, tremuratul manetei este insotit si de un zgomot (un trancanit) provocat de un plastic in bord, care probabil preia vibratiile manetei.

Fenomenul este cu totul si cu totul aleator (dar se intampla zilnic de cateva ori), si nu am reusit sa identific situatiile care il creeaza. Adica initial m-am gandit ca schimb in treapta a treia cu motorul subturat, dar nu e cazul pentru ca fenomenul se intampla indiferent de turatia la care schimb; m-am gandit de asemenea ca schimb fara sa apas suficent de tare ambreajul dar nu e cazul pentru ca fenomenul se intampla numai in treapta a treia; am incercat sa turez motorul dar tremuratul nu dispare ci doar "se inmoaie"; daca schimb in alta treapta de viteza, tremuratul dispare.

Se mai confrunta cineva cu un fenomen asemanator ? E relativ "normal" sau ar trebui sa imi fac griji ? La service daca ma duc, nu prea am cum sa demonstrez fenomenul pentru ca asa cum am spus, se manifesta ocazional, iar cauzele care il produc nu am reusit sa le identific. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva, in nici o treapta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Sal

Am constatat ca am pe cutia de viteze o pata de ulei care incepe de la incastrarea planetarelor in cv pana spre burduful de planetara si se duce pana in partea de jos a cv. Probabil o fi de la simeringurile de planetara din cv; am fost la service si doar mi au curatat cu un spray urmand acum sa ma mai uit daca apare si de unde.

A mai patit cineva? Cei de la service au spus ca mai e o masina cu aceeasi prb dar nu au feed back de la ea.

Ms

post-21663-1225262571_thumb.jpg

post-21663-1225262639_thumb.jpg

post-21663-1225262670_thumb.jpg

post-21663-1225262719_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

In locul tau as cere o inlocuire/completare a uleiului la CV urgent. Sa vezi cat ulei mai ai in cutie. Daca curge pe undeva, trebuie vazut de unde curge si apoi mers din nou cu ea, altfel risti sa o distrugi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am verificat azi si dupa ce au curatat zona nu a mai aparut nimic. probabil era exces de vaselina din burduful de planetara,,,,,,,,sper sa fie asa.

ms

Modificat de matlyxx2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai schimbat uleiul de curand e posibil ca in momentul in care a scos filtrul sa fi curs din el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am schimbat nici un ulei pana acum,,,,,masina are 9000 km si 6 luni vechime. probabil a fost excesul veselina din burduful de planetara pt ca am sters si apoi nu a mai aparut nicio pata, dar e inca sub supraveghere

ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare .... zilele trecute mi-am dus masina in service pentru schimbarea distributiei si revizia de rigoare.... si am avut o MAAAAARE surpriza .... cam de vreo 45 mil +TVA. Surpriza se cheama cutie de viteze ... care culmea ..... merge destul de bine (as putea sa sa spun bine dar iau in calcul si frigul din ultima vreme). As avea nevoie in primul rand de un sfat unde as putea sa gasesc o cutie de viteze din dezmembrari (merita?) sau unde as putea sa gasesc alta noua. Mentionez ca e vorba de un seat altea 1,9 TDI, iar pretul comunicat este de la dealerul Seat si inseamna inlocuirea carcasei sparte si a catorva pinioane.

O sa incerc sa pun si niste poze..... Lucrurile sant un pic ciudate... in primul rand cutia merge bine, asta in regim de mers normal (oras 60-70) si in afara (130 pe acolo poate). Spartura este undeva in dreapta cutiei spre planetara (carcasa dinspre planetara dreapta) Trist este ca nu imi dau seama cand si cum s-a intamplat. Este foarte adevarat ca in ultimul timp cu vremea care a fost si toate gropile aparute am avut cateva "contacte", numai ca zona in care e spartura este acoperita de scut si este si deasupra unei traverse metalice. Cei din service spun ca ar putea sa incerce sa o repare dar nu pot oferi garantie pentru ca masina a mers fara ulei in cutie . Ma bate gandul sa merg pe varianta cu reparatul. Repet .... masina surprinzator merge bine .... nu mi-a dat nimic de banuit ca ar fi ceva in neregula cu ea. Astept opinii si sugestii

poza 1 poza 2 poza 3

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai din poze reiese ca ar fi spart un rulment si rolele din el au fost prinse intre coroana si carcasa si atunci a spart carcasa,si nu este de la lovituri externe...ar putea fi schimbata carcasa si rulmentii ,dar tu vrei garantie ,care nu poate sa o dea cineva la asa o lucrare...ai putea sa cauti una [cutie] la second hand dar este la noroc dar oricum in comparatie cu pretul uneia noi cred ca merge mai bine una la second. :frigbaitata:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da... s-ar parea ca problema este una interna si nu se datoreaza unei "interventii" exterioare. Un cui ce blocheaza un pinion a iesit si a inceput sa loveasca carcasa dinspre interior. Rezultatul se poate vedea. Inca nu imi este clar ce ar fi putut sa determine chestia asta. Cred ca o sa merg pe varianta cu cutie SH si din ce am inteles se potrivesc cutiile de pe leon/octavia poate si altele. Cutia am vazut ca are un cod pe ea, e acelasi cod la toti producatorii? Masina are Casco .... s-ar putea rezolva problema prin asigurator?

Alte poze 3 4

Modificat de claw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca resusesti sa demonstrezi ca in urma unui accident (sa fie lovita cutia dedesubt - "

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam greu de dovedit, ai spus ca scutul si celelalte elemente din jur nu au urme de lovituri. Doar daca nu gasesti tu vreun bolovan pe care sa-l iei intentionat intre roti, insa asta e deja un lucru ilegal.

Modificat de cristian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut. o problema am si eu cu cutia de altea 1.9 tdi, numai intra bine in viteza 3. Adica intre pan ala jumate si trebuie fortat dupa sa intre bine. Am observat insa ca asa incepe sa faca si a 4 si a 5.

de la ce sa fie ca nu am auzit 2 pareri la fel?

A ta ce simptome avea?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema lui Claw de la cutia de viteze este cea detaliată

Modificat de uglyjamal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost la diferiti mecanici- unii zic ca ar fi volant ca trepideaza putin si masina , altii din cutie , altii zic ca nu pot sa-si dea seama. o s amerg maine si la seat sa iau o parere.

ma gandesc daca ar fi din ambreiaj ar trebuii s afaca la toate vitezele si la mine face cel mai zau la a 3 si apoi la a 3 si ocazional la a 5.

am mai observat ca face dupa ce se incalzeste motorul

fonomenul este urmatorul- tr a 3 nu intra" ca unsa" parca ar freca ceva - s eopreste la jumate si trebuie fortata sa intre- dupa ce intra nu sunt probleme .

e o enigma la mine asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema mea sta in felul urmator: de la un timp am vazut ca nu intra bine in tr 3( adica intra cam pana la jumate apoi trebuie fortata sa intre- odata intratat nu sare- nu caraie decat daca o las la jumate , intre pinionoane cum ar veni). in scurt timp ainceput si tr a 4 si a 5. Am mai observat ca

- asta se pertrece cand este motorul cald ( la temperatura de functionare)

- daca e motorul pornit si apas ambreiajul intra bine in toate treptele

- daca bag direct intra 3 direct atunci apare uneori aceast problema

- daca bag usor - gentil nu s emai blocheaza dar tot se simte ca acata ceva- nu intre ca uns

- masina cam tremura la plecari de pe loc

- nu patineaza ambreiajul

- cand este rece se aude la roata din stanga un zgomot parca ar freca o tabla pe tabla si un toc-toc-toc

- parerile mecanicilor- unul sigur volant, unul oscileaza intre volant si cutie, seat ( verificat timonerie) si posibil sincroane

- nu face tot timpul problema asta.

E cam ciudata treaba asta , cu atat mai mult cu cat acesti mecanici fie independenti fie cei de la seat nu au intampinat probleme la cutie la aceste modele. cred ca singura rezolvare ar fi sa desfac cutia. Da sincer acuma daca are ceva la cutie la 170 000 km o arunc.

Modificat de alexrider
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In titlul anuntului este vorba despre 1.9 tdi nu 1.8 tdi.

Modificat de alteacupra
Am corectat titlul.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Postez si eu aici pentru a nu mai deschide un nou topic, daca nu e ok rog sa fie mutat.

Am urmatoarea problema la masina din semnatura. La introducerea in viteza se aude un scartait in momentul in care se misca levierul. Mentionez ca ambreiajul este apasat si nu se aude nimic in momentul actionarii lui. Am sesizat zgomotul doar afara din masina daca sunt inauntru cu usa inchisa nu se aude nimic. De intrat intra bine fara probleme, am auzit la actionarea treptei 1 si la marsarier dar cred ca e identic si la celelalte trepte. Eu suspectez iarna si drumurile pline de sare la care sa mai adaugat si apa din zilele astea dar... nuprea e normal o sa incerc sa ajung sa ma bag sub ea sa vad de unde vine.

Intre timp astept sugestii.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Buna.

Postez aici pentru ca e aria pt masina mea si mi se pare cel mai on topic.

Azi am fost pe sub ea si am vazut ca scutul e uns pe dedesupt pe partea dreapta.

L-an dat jos si am constatat ca am ceva scurgeri pe teava aia groasa din dreapta radiatorului (este una similara si in stanga). Acea teava din cauciuc pare goala la strangere cu mana.

Ce poate fi ?

Mentionez ca probabil nu curge tare pt ca nu am avut niciodata nici cea mai mica pata de ulei in locul in care parchez (acelasi pt ca e in fata garajului meu).

Ingrijorarea pleaca de la faptul ca duminica plec in Bulgaria.

Am gustat acea pata (murdara) si nu e dulce.

Multumesc pentru ajutor.

Modificat de neuradu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Furtunele de in intercoller mai pierd putina presiune pe la imbinare.Verifica furtunele alea exact la imbinarea lor si vezi daca gasesti urme vagi de ulei acolo.Nu e nici o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

carceacristian

Salutare,

Uleiu de cutie de viteze are un miros de gaz,bate spre mirosu gazului.Nu zic cu rautate,insa trebuia sa pui degetele pe pata aia de ulei,sa mirosi degetele si apoi sa iti cureti cutia.Banuiesc ca ai garantie la masina...nu o lasa asa...eu unu sincer sa fiu(nu vreua sa te sperii),nu cred ca e de la vaselina de la planetare(am pus si eu in exces vaselina la capetele de la planetare si nu "a sarit cum a sarit la tine)

Sa dea Domnu` sa nu iti mai apara,insa daca iti apare,miroase pata aia de ulei...sa vezi ce "zice".

Stai cu bunghiu pe cutia de viteze,uita-te si tu la 2-3 zile cu o lanterna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

salut . la un seat leon 1p din 2010 nu mai cupleaza deloc treapta 1,restul vitezelor merg perfect. la prima verificare in service timoneria este ok ,au  zis ca e ceva din cutie dar fiind un service mic nu ma pot ajuta.cam la ce ma pot astepta?a mai avut cineva problema aceasta ? o recomandare pt un service ptr aceasta problema in Buc. aveti? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!