Jump to content

Problema ambreiaj Audi A4 B6

stingray
 Share

Postare recomandată

Va salut! Ieri seara,venind dinspre toplita spre reghin,cu o viteza de aprox 80 km/h,am fost nevoit sa retrogradez in treapta a 3 a...am apasat ambreiajul insa,schimbatorul nu se putea misca.in schimb,cu motorul oprit pot schimba vitezele fara nicio problema.Maine dimineata o duc la service,insa as dori cateva pareri avizate asupra problemei mele,ca sa stiu la ce sa ma astept.Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum explici, placa de presiune are soarele rupt, spart.

Cu piesa originala la schimb, orice dealer Porsche Ro vinde la un pret super placa de presiune. Eu asa am facut, inclusiv discul au costat 300 ron.

Rulmentul de presiune nu intra in strategie :)

Link către comentariu

Placa de presiune rupta in doua,si discul de ambreiaj facut scrum,asta a fost problema.

Link către comentariu

ba da,ambreiajul care l-am facut scrum,avea 2 saptamani,dar am fost la cabana,unde m-am invartit cu ea pe zapada.am simtit miros de ambreiaj tare,da l-am lasat sa se raceasca si-o fost ok.asta a fost vineri seara.eu sambata si duminica am fost la schi,iar abia duminica seara la venirea spre casa "s-a terminat".era ambreiaj luk.am reusit s-ajung acasa numai prin oprirea motorului si cuplarea treptei 1 de viteza si eliberarea pedalei de ambreiaj,apoi in timpul mersului,am reusit greu sa cuplez 2 si 3,si am ajuns cu ea acasa.cert este k atunci cand era cuplata in viteza,masina tragea bine.dar am zis ca schimbam tot kitul iar,mai ales ca am garantie de la primul kit,pus acu 2 saptamani.acum voi pune sachs,cica e mai fiabil ca luk.

Link către comentariu

volant nu a suferit deloc?

trepidatii, de vreo natura ai avut?

Link către comentariu

nunu,volant e ok!,masina nu trepideaza deloc.

Link către comentariu

acum am vazut ca la inlocuirea initiala a kit-ului de ambreiaj, pedala "prindea" sus si aveai mici trepidatii ...

te intrebam pt ca aceleasi simptome le prezinta si A4-ul meu si de din spusele tale poate sa trepideze fara sa fie volant defecta ci doar disc/placa ambreiaj!?

te rog sa ma contrazici daca ma insel?!

multam'!

Link către comentariu

a mea dupa schimb ambreiaj,se comporta f ok,in sensu ca pedala de ambreiaj prinde jos si nu trepideaza la plecari,decat f rar cand toata ziua o frec prin oras,dar in rest nu,nici vorba:)

Link către comentariu

deci ar putea foarte usor in cazul meu sa fie vorba doar de inlocuire kit ambreiaj, sa nu aiba nimic volant ... asta ar schimba putin calculatia! ;)

mersi pt info!

Link către comentariu

nu ai pentru ce:) cel putin la mine,masina merge foarte fin si elegant dupa schimbarea kitului de ambreiaj.ar trebui sa fie la fel si la dvs.In orice caz,schimbarea volantei reprezinta un cost destul de ridicat,eu auzind de preturi de 1900 de lei doar volant,ceea ce pentru mine ca si student inca,e destul de mult.Insa mecanicul meu mi-a zis ca nu e nevoie,si m-am bucurat:).acum cine stie,depinda de uzura reperului,dar daca nu vibreaza la relanti si la oprire,nu cred ca se pune problema schimbarii.

Link către comentariu

• 3 months later...

Am o problema, in ultimele zile aud un zgomot cand apas pedala de ambreiaj ! zgomotul se aude doar atunci cand pedala este la podea , daca ridic putin dispare zgomotul !

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut colegi,

A4, cutie manuala 5 trepte, motor bke

problema: pedala ambreiaj tare

masina nu cred ca are probleme tehnice grave (gen volant, kit ambreiaj)

mentinonez ca in ultima vreme a stat nemiscata cateva luni (in garaj din iarna)

multumesc

Link către comentariu

Placa + disc + rulment schimbat. Eu aveam si trepidatii, la plecarea de pe loc, din cauza placii de presiune obosite (arcul tip "soare").

Link către comentariu

• 1 year later...
Salutare. Dupa citirea topicului cat si a celui de pe clubaudi.ro tot nu sunt lamurit cu problema mea. De cateva zile am observat ca in momentul cand vreau sa plec de pe loc, fara sa acclerez (sau doar o accelerare moale )imi apare un huruit usor(ca si cum e desprinsa o tabla undeva ). daca apas pedala la fund dispare.in mers sau la schimbarea treptelor nu se aude sunetul. masina nu vibreaza si nu am trepidatii .
mentionez ca acum un 1 an jumatate de zile am avut o isprava cu ambreiajul in sensul ca s-a stat cu el semi ridicat cam vreo 15- 20 min pana a inceput sa iasa fum din el. da stiu imi venea sa cad jos cand am auzit dar ce sa fac.
sa fie rulmentul sau ki-tul complet de ambreiaj?
Multumesc si o zi buna.
Link către comentariu

Daca tot nu raspunde nimeni pe aici macar sa spun eu raspunsul. nu este minunatul ambreiaj ci rola+rulment de la compresorul de clima.in momentul cand este inchisa clima se manifest zgomotul, dupa ce dau drumul la clima si cupleaza nu mai face zgomotul de rulmet uzat.Asa ca aveti grija cand schimbati ce schimbati .

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut saptamana trecut a inceput sa imi huruie ceva la motor si mi-am dat seama k e am breajul de vina!!!

am dus masina la audi la reprezentanta am schimbat tot chitul dar tot mi-a mai ramas un ururit usor exact cum explica george_gopo

oare am acceeasi problema k el...sa fie fulia de la compresoru de clima ???....k de audi imi e frica sa ma mai duc k m-au uscat de bani pentru kit!!!!

am facut o programare pt saptamana viitoare special pt aceasta probkema la un service normal

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!