Jump to content

De ce Scirocco si nu Civic?

R_a_z_v_a_n
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Deschid acest topic in numele colegului ICEdevil care, fiind membru "Primul Pas" nu are aceasta posibilitate.

Salut

In urmatoarele 2-3 luni vreau sa-mi schimb masina (a se citi iubita)...si am restrans cautarea la o masina noua, pana in 20k euro, fara frantuzesti si italiene. Apoi am mai scos cateva marci din discutie, care nu imi plac din start, din cauza fiabilitatii. Apoi cateva din pricina design-ului exterior / materialelor de interior. Si in cele din urma am ajuns la versus-ul din titlul topicului...

Asa ca...vreau sa va intreb: in afara de diferenta de pret evidenta (aprox 3000EUR pt dotari similare)...sunt alte avantaje pe care le are Scirocco? Interior mai de calitate? Motoare mai performante (desi ma indoiesc de asta, avand in vedere reputatia Honda)...sau ce? Turbo-ul ala face atatia bani (ma refer aici la 1.4 tsi fata de 1.8 v-tec )?

Mentionez ca masina va fi luata de noua, si eu fac cam 12.000 km/an din care 90% in oras, o masina tinand-o maxim 6 ani. Deci nu cred sa apuc sa am probleme cu turbo-ul care cedeaza, sau chestii de genul, in 70.000 km... De asemenea nu am "famelie mare", bagaje multe, catel, purcel, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am curatat topicul. Abtineti-va de la comentarii inutile. Colegul nostru vrea pareri ale cunoscatorilor. Nu ale impatimitilor VAG.

E destul de clar?? :rolleyes:

Link către comentariu

Am vrut sa-mi iau si eu Honda Civic prin noiembrie..am fost la dealer si am ramas surprins..au decat 2 motoare,unul pe benzina si unul pe motorina,si mi s-au parut ridicol de scumpe,avand in vedere ca nu e facuta in U.E platesti niste taxe in plus,eu unul nu m-am simtit bine in ea si nu cred ca merita peste 20.000E cu toate ca arata f. bine.

Link către comentariu

Civicul ii fabricat in UK!!! deci nu exista respectivele taxe!

Link către comentariu

in primul rand titlul e gresit.mergea ca si versus.asa,de ce aia si nu ailalta,suna ca si cum ne bagi honda in ochi.altfel ma simt o persoana cerebrala si pot sa discut,fara sa zic ca vw e ma

Link către comentariu

@Sebi - insemna ca m-a mintit fatuca aia de la dealer..

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

exista civic facut exclusiv in japonia pt japonezi...dar aia e alta problema. pt cel de la noi nu se plateste nici o taxa, e fabricat in anglia

nu vreau sa bag honda in ochi la nimeni, vreau doar sa incercati, daca se poate, sa intrati in pielea mea, si sa-mi dati niste pareri pertinente, ca si posesori de masini VW. Eu spre exemplu am audi, dar nu ma ofensez daca cineva imi scoate ochii cu cat de tare ii place BMW.

si am portat la "Versus" pt ca nu am gasit o categorie mai buna. Daca exista una imi cer scuze, si rog sa-mi mute cineva topic-ul...

Modificat de C o s m i n
Quote inutil
Link către comentariu

imi place mai mult scirocco.

1. design interior

daca nu e type R, lumina albastra-alba cu leduri verzi, rosii, galbene de la bord mi se par prea..incarcata. leduri pt mers econimic, leduri pt mers sportiv...tot felul de culori.

in schimb, volanul e de nota 20. doar la masini ff sport am mai intalnit asa un volan bine asezat in maini.

toate comenzile sunt la indemana si se acceseaza usor.

un mare MINUS pt scaunele la versiunea in 2 usi care dupa ce le rabatezi nu mai rvein la pozitia initiala.

pe de alta parte, la locurile din spate, in honda ai spatiu destul. in scirocco, muuult mai putin.

la interior, cu exceptia bordului as alege honda, desi materialele sunt putin mai "ieftine". scirocco seamana prea mult la consola cu Golf V/EOS

2. design exterior.

aici, scirocco castiga clar. imaginea lui, chiar si cand sta e superba. cu rotile spate mai late...cu forma spatelui...e extraordinar. parca cere sa fie alergat. sa inghita kilometri.

3. motorizare.

fie ca vorbim de 2.0TSI, sau de 1.4 TSI (dar care mi se pare prea slab-motorizat pt imaginea masinii), amandoua sunt motoare f bune.

la dieseluri, 2.2 de la honda este f bun.

dar fa un test drive cu amandoua si te decizi dupa. ce motorizare ai prefera?

Link către comentariu

bordul imi da senzatia de casetofon domotec,dar asta poate doar pt ca m-am obisnuit cu nemtii.de motoare,stiu de 1.8 140hp parca,si 2.2diesel.benzinarele au cuplu sus rau de tot pe la 4500rpm,dar se stie ca japonatele trebuie duse in ture

Link către comentariu

nu pot face test-drive inca, deoarece dealerul honda din cluj e in renovare/relocare. as prefera 1.8 benzina pt ca e singurul motor care merge pe varianta de echipare Type-S. daca s-ar putea diesel pe Type-s, ca peste tot in afara de noi, as alege diesel cred.

am inteles ca pe scirocco 2010 se va pune bordul de golf6...e adevarat?

Modificat de C o s m i n
Quote inutil
Link către comentariu

nu trebuie sa te superi,exprimarea mea poate fi inteleasa gresit uneori...sa revenim.cred totusi ca as lua scirocco.imi pare mult mai agresiv si sportiv.aceeasi agresivitate o gasesti la honda dar la type r sau s,nu mai stiu care e varful de gama la ei,si costa mult mai mult

Link către comentariu

da...Type-R...20k eur, 2000cm3 aspirat, 200 cai...

Type-S e un fel de Type-R look-alike, cu mai putine dotari, dar aspect similar

Modificat de C o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul ADD REPLY!
Link către comentariu

la motorizare as merge pe 1.4tsi.dinasta am acum cu 170 de cai pe mkv,de ce are160 pe scirocco-are un raport consum-performanta de neegalat.am 70k km si nici o problema.

Link către comentariu

Pai civicul type R (200CP) costa 20.000 fata TVA, deci nu cred ca scirocco ar fi mai ieftin, daca pui pe el aceleasi dotari!

Link către comentariu

hmm... e un user de pe forum, care si-a luat Type S 2.2 diesel din germania cu vreo 3000e mai ieftin decat la noi. de ce nu incerci si asta? gasesti un dealer de prin DE si iei legatura cu el.

si oricum, mai asteapta pana faci un test-drive.

dar raman la parerea mea. un scirocco 2.o tsi e superb.

Link către comentariu

Ia-o si asa...nu vezi HONDA CIVIC in fiecare zi. Nu stiu o comparatie intre preturile de service al celor 2. Cred ca si asta este un punct important al discutiei.

Link către comentariu

corect,dar vreau sa vad civicul ala cu esapamentul in triunghi pe bune,nu ornament triunghi si in mijloc sa se vada o teava subtire de vanturat varza

Link către comentariu

civic type-r din 2008 (fara face-lift) e 20k eur cu tot cu TVA! ...daca mai pui si dotarile...scirocco e cu 25-30% mai scump!

nu pot sa-mi iau de afara, ca vreau sa-mi iau prin prog. Rabla 2010...cu 3 masini duse la casat. e totusi 2700 eur prima de casare...

nici scirocco nu e pe toate gardurile, cel putin nu in cluj

Modificat de C o s m i n
quote inutil.
Link către comentariu

Posed masina din semanatura si am in familie Honda Civic Sport 1.8 i pe care il mai conduc cateodata.

Masina mea are ~35.000 km si Civic-ul are ~23.000 km cu toate ca are vreo 3 ani.

Ceea ce iti spun e ceea ce am observat eu.

Puncte puternice Civic: directia, cutia, look interior, functionalitate, pret.

Nu sunt de acord cu Bodgan ca e volan de nota 20. Mi s-a intamplat de cateva ori sa apas din gresala butoanele de la cruise control.

Ca si functionalitate pot sa iti spun ca ai un portbagaj mare si un interior extrem de modular.

Motorul e foarte ok pentru aspirata, dar daca vrei turbo e alta mancare de peste. 1,4 TSI 122cp chiar si fara chip e mai tare la performante dinamice decat Civic-ul (daca vrei dau link).

Puncte slabe Civic: suspensia spate (extrem de rea pentru drumuri proate, dar buna pt drumuri bune) si alte mici amanunte. De ex:

- s-au strans 2l de apa de ploaie in usa pentru ca nu erau isolate usile cum trebuie (chederele)

- suna pedala de frana, si alte zgomote care nu sunt deloc prezente la masina mea

La consum Civic-ul consuma cam cu 1-2l mai mult cu toate ca are consumul declarat ca la 1,4 TSI 122cp.

Puncte tari Scirocco: look exterior, suspensie spate, motoare turbo pe benzina.

Puncte slabe Scirocco: pret, vizibilitate, functionalitate.

Sper ca te-am ajutat cu ceva.

Link către comentariu

fara a ma contrazice cu nimeni va pot spune parerea unuia care are scirocco, adica a mea, si am condus civic:

- Cutia de viteze DSG ii da clasa celei de pe civic daca optati pentru cutie automata

- la civic fata de scirocco - la accelerare exista un Lag" mult mai mare care mie unul imi displace

- vizibilitatea la scirocco mi se pare mult mai buna decat la civic, desi unii spun contrariul.

- daca iti place "clasicul" optezi pentru scirocco fata de civic: foarte multe butoane foarte multe culori la interior

- de exterior nu mai zic nimic: e chestie de gust aici.

- daca vrei putere si stabilitate mergi pe scirocco (cei de la Top Gear au facut si o emisiune in care subliniau faptul ca civicul nou R-type a pierdut la capitolul stabilitate fata de cel vechi, oricum scirocco ii da clasa si gti-ului la capitolul asta)

- daca vrei garantie mai mare si fiabilitate mergi pe civic;

- daca vrei ca in fiecare dimineatza dupa un an sa ai aceiasi senzatie ca la inceput "de bucurie" - mergi pe scirocco

Astea sunt parerile mele "no ofence" posesorilor de civic

Bafta!

Modificat de sorinsab
Link către comentariu

nu e cazul de automata pt mine...in cluj nu e chiar dezastrul din bucuresti, si debanii aia prefer sa pun ceva ce chiar am nevoie pe masina. bugetul e destul de restrans la mine...

la scirocco m-am indragostit de scaunele din piele "truffel"...daca e sa ma categorisesc dupa ce zici tu, intr-adevar., mai degraba inclin spre vintage decat spre modern... ;)

puterea si stabilitatea sunt un punct forte important...intr-adevar suspensia la civic in special spate, lasa de dorit :|

sper ca in 6 ani, la 12k km pe an, sa nu ajung la service cu probleme, indiferent de masina.

"daca vrei ca in fiecare dimineatza dupa un an sa ai aceiasi senzatie ca la inceput "de bucurie" - mergi pe scirocco"...asta e afirmatia cu care m-ai dat gata.mi-am dat seama ca asta caut de fapt. oare asa sa fie, doar scirocco sa ofere asta? :scratch:

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Si eu as lua scirocco,imi place cum arata mai mult decat civic-ul si sunt convins ca e mai performanta pe asfalt decat honda.

Link către comentariu

si eu as lua scirocco , dar pe honda ce motor ar fi ca nu vad nici unde despre ce motor este , da 2.0tsi rupe acum are 211 si pe scirocco din cate stiu

Link către comentariu

Pai la honda poti alege un 1.8 de 140 CP, sau poti sa iei type-R cu 2.0 care are 200 CP! asta la motoare pe benzina

Modificat de sebip
Link către comentariu

Discutia era referitoare la motorizarile pe benzina de 1.4 - 122 respectiv 160 cai la VW fata de 1.8 140 cai aspirat la Honda.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!