Jump to content

Golf 6 - Deteriorare piele volan

szaki
 Share

Postare recomandată

Dragi colegi de pe forum, deschid acest topic in speranta ca ma veti ajuta cu pareri si sfaturi privind problema aparuta la volanul masinii mele.

Din pacate am avut deja o experienta neplacuta cu dealerul de la care am cumparat masina (in topicul Astept Golf VI – am povestit patania mea) si din acest motiv, inaite de a ma prezenta la ei sa solicit inlocuirea in garantie a volanului, vreau sa dezbatem problema aici si sa ma pregatesac cu cat mai mult posibil.

Aceste striatii au aparut dupa prima noapte geroasa in Decembrie (-14 C), in prima faza am sperat ca o sa dispara dupa ce se incalzeste vremea dar din potriva incep sa apara intr-un numar mai mare. Se pare ca volanul are un viciu ascuns, ma gandesc ca pielea are tensiuni interne care la temperaturi scazute au dus la aparitia striatiilor.

Masina are 9 luni si 10.500km.

Obs.: Cu mai mare grija decat tin eu volanul nu cred ca se poate manuii.

Astept sfaturi privind modul in care ar trebuii sa procedez (Ex. Cum se inregistreaza sau ce document primesc la anuntarea problemei, cum procedez daca refuza sa schimbe in garantie etc.).

Multumesc.

Am facut cateva fotografii despre striatii pe care va prezint aici :

post-13831-1262520778_thumb.jpg

post-13831-1262520788_thumb.jpg

post-13831-1262520794_thumb.jpg

Modificat de szaki
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este peste tot deteriorat sau numai in partea stanga, acolo unde de regula stai cu mana stanga pe volan?

din poza pare rasucita pielea, asta dupa cum imi dau seama dupa cusatura, dar oricum ar fi nu are voie sa arate asa.

cand mergi cu masina la VW, ar fi bine sa pui in linie cusatura, si sper sa rezolvi problema pe garantie.

Link către comentariu

Cel mai pronuntat este pe partea stanga. Dar a inceput si pe partea de sus (a treia fotografie).

Pielea nu este rasucita in realitate.

Modificat de szaki
Link către comentariu

@ szaki, imi pare sincer rau. Nu este o problema pe care sa o ignori. Nu am solutii, ma gandesc doar ca ma poate astepta acelasi lucru. Intrebare: unde cureti masina, ce tratament si solutii aplica la piele? Altfel, pot sa apara astfel de surprize si datorita starii de sanatate a utilizatorului, nu intru in detalii off, un pm este suficient.

Link către comentariu

@alex76 - masina o duc la spalat la o spalatorie unde cunosc bine proprietarul si stau tot timpul lanaga masina cand o spala si ce este mai important interiorul le curat numai eu si nu am aplicat nici o solutie nici pe bord si nici pe volan tocmai ca sa evit aparitia defectiunilor.

Obs. Pot sa spun ca nici mana nu-mi transpira.

Modificat de szaki
Link către comentariu

An un prieten care a patit lafel cu un fiat si sa rezolvat pe garantie. Nu vad de ce nu sar rezolva pe garantie atat timp cat nu e uzura normala datorata utilizari.

Daca vezi ca fac figuri incearca la alt dealer dar nu cred ca se va pune problema.

PS

Daca stii pe cineva pe acolo poate te poti lipi de un volan de GTI achitand diferenta.

Modificat de cosmin86cos
Link către comentariu

problema nu e acuma, ci dupa ce va iesi din garantie, la ce poze a pus szaki, mie imi pare ca asta e defect de conceptie, nici macar de fabricatie. si la cum pare privit din exterior, si la gti si la ala cu comenzi, etc, la toate astea in piele de pe g6 pare sa fie problema asta de proiectare. sa speram ca ma insel, ca altfel e chiar nasol. la g5 nu stiu sa fi fost problema asta, nu?

Link către comentariu

in fotografii se vede destul de urat.imi imaginez ca in realitate arata mai nasol.arata ca si cum ar fi fost luata in "raspar"ca sa ma exprim mai plastic.e ciudat,eu cel putin am urme de genul asta pe scaun,dar acolo stiu ca e de la fermoarele gecilor si de la capsele blugilor.desi masina mea este din 2002, am volan imbracat in piele si lasand uzura normala, aceleasi dungi le am si eu,dar aveam senzatia ca e de la inel.sunt identice striatiile tale cu ale mele.

sfatul meu este sa te inarmezi cu multa rabdare si cu muuuuuuulta gura mare, caci altfel nu te vor baga in seama.trebuie sa stai pe capul lor si sa insisti.good luck

Link către comentariu

Asa este @kelu ai perfecta dreptate este de la un inel verigheta sau bratara la mina stinga.

Acelas lucru l-am patit si eu zgirieturi identice cu ale tale @szaki, prima data nerealizind de la ce au aparut, da am realizat ca sunt de la verigheta.

Nu cred ca tine de garantie, dar poate ai noroc.

Multa bafta

Link către comentariu

bun, bun, dar cum se explica ca el zice foarte clar ca i-au aparut dupa prima noapte f geroasa? daca erau de la un inel nu apareau brusc, apareau in timp si nu toate odata si e imposibil sa zicem ca nu le-a vazut decat acuma.

Link către comentariu

Nu ai fost atent la ce a zis omu "......dar din potriva incep sa apara intr-un numar mai mare.", deci nu au aparut toate odata.

100% este asa cum am zis eu.

Asa am patit eu "la un moment dat chiar am vazut cum am zgiriat volanu cu verigheta" zgirieturile sunt identice cu ce are el pe volan.

P.S.

Din cauza asta nu mai port verigheta. :angry:

Link către comentariu

In primul rand va multumesc pentru opinii si sfaturi. Este interesant cum fiecare vede altfel problema. Pentru un moment m-am inclinat si eu sa accept explicatia lui @Spawn b93rlf ca verigheta ar fi cauzat striatiile si sa ma resemnez. Insa aztazi am incercat sa simulez/reproduc modul in care verigheta ar putea cauza aparitia striatiilor, dar nu am reusit. Nu am putut sa aduc mana in pozitia in care ar fi posibil ca verigheta sa ajunga la multe dintre striatii, nici vorba sa exercite presiune asupra volanului (indejuns de mare) ca sa poate cauza deteriorarea suprafetei. In continuare sustin ca nu este normal ca volanul sa arate in asa hal dupa 10.000km si 9 luni.

Inca nu m-am decis sa ma duc la dealer pentru ca dupa sarbatori nu am chef de cearta, dar inevitabilul va veni

Link către comentariu

• Administrator

szaki si volanul meu are zgarieturi similare cam in aceeasi zona... recunosc, nu atat de ample insa vizibile cat de cat

"Incearca" un viraj de dreapta (chair maxim dreapta) folosind doar mana stanga - eu asa mi le-am explicat

My 2 cents!

Link către comentariu

szaki din pozele puse de tine se vede foarte clar ca volanul este zgariat.Nu cred ca poate fi asociat cu un defect de fabricatie dar incercarea moarte nare :D .Sunt curios daca baietii de la service vor considera aceste urme un defect de fabricatie sau un defect de exploatare :D .Multa bafta !

Link către comentariu

Automotive Electronics

Insa aztazi am incercat sa simulez/reproduc modul in care verigheta ar putea cauza aparitia striatiilor, dar nu am reusit. Nu am putut sa aduc mana in pozitia in care ar fi posibil ca verigheta sa ajunga la multe dintre striatii, nici vorba sa exercite presiune asupra volanului (indejuns de mare) ca sa poate cauza deteriorarea suprafetei. In continuare sustin ca nu este normal ca volanul sa arate in asa hal dupa 10.000km si 9 luni.

Inca nu m-am decis sa ma duc la dealer pentru ca dupa sarbatori nu am chef de cearta, dar inevitabilul va veni

Link către comentariu

Nu am nicio simpatie pentru service-urile, din contra de cate ori am avut probleme cu ei, nici nu vreau sa imi aduc aminte.... Nu pare defect de fabricatie, pare zgariat. Folosesti cumva haine cu fermoar.... e posibil sa fie asta cauza, cand urci in masina sa freci de volan cu picioarele (zona femurului). Greu de crezut ca ti-l vor schimba pe garantie, dar merita incercat. Ca solutie de criza... da cu crema speciala pentru intretinut pielea. Se gaseste inclusiv la supermarketuri. Eu am luat o astfel de crema, intentionez sa o aplic pentru a mai hidrata pielea care dupa 2,5 ani simte nevoia... E posibil sa diminueze acele zgarieturi.

Link către comentariu

@szaky sal. m-am uitat atent pe poze pe un ecran mare cu diagonala de 100 si facand putin pe detectivul se pot vedea anumite aspecte:

- acele striatii, unele dintre ele sunt zgarieturi, altele sunt urme facute de un obiect cu duritate foarte mare(inel cheie poate tel..unii dintre noi obisnuim sa tinem diferite obiecte in mana atunci cand conducem)

- nu toate sunt la fel, unele sunt intrerupte, dar au acelasi sens.

- aproape toate sunt mult mai pronuntate in partea vizibila a volanului(dinspre sofer) si se pierd inspre bord; si asta se intampla in partea stanga a volanului. Sunt convins ca in partea de sus a volanului partea mai vizibila mai serioasa a zgarieturii incepe mai din interior.

- verifica si verigheta ta : daca nu e una clasica si are si portiuni drepte si unele mai bombate cu model atunci e clar ca ea e vinovatul de servici :icon_thumright:

Am observat si eu la masina mea ca pielea de pe volan e foarte sensibila si multi se plang de ea. Incearca totusi sa schimbi pe garantie. Daca nu reusesti, casco.

Bafta!

Modificat de sorinsab
Link către comentariu

post-37663-1262758394_thumb.jpgMa bag si eu in discutie fiindca subiectul ma atinge si pe mine, fenomenul l-am observat la un volan nou pus de mine pe masina mea .Explicatia mea este faptul ca am peste 100kg si cand ma pun la volan daca nu sant atent ma frec cu pulpa piciorului s-au chiar cu burta de volan si daca am o haina cu fermoar s-au pantaloni care au buzunar in fata eventual si capse l-am rezolvat.Eu asa i-mi explic ca am reusit sa i-mi fac cateva mici zgarieturi pe volan.Si din pozele tale se vede clar ca nu materialul este de vina sant zgarieturi.Mai este o explicatie, sa fi fost zgariata de nou si a fost vopsita, eu am un spray anume pt piele,l-am incercat pe maneta de schimb. este tot din piele,dar dupa un timp de folosinta fiind cutie manuala se face ca inainte, pur si simplu se uzeaza stratul de vopsea.Eventul cei din fabrica s-au showroom au refacut volanul, care poate sa deteriorat in timpul transportului s-au a fost schimbat la alt client (cu relatii binenteles) in garantie, stiind ca la noi se poate rezolva ori ce, este tara tuturor posibilitati. Modificat de lxl
Link către comentariu

in primul rand ,pielea nu se face asa de la solutii sau daca stai cu mana normal(atingi cu unghiile sau atingi fara sa vrei)este foarte sensibila.si daca aveai maini aspre se face in partea de sus(parca se matueste sau se duk niste straturi) :))

Link către comentariu

M-am tot uitat la pozele postate si tind sa cred ca ar fi o defectiune de montaj, in sensul ca pielea este rasucita. La frig datorita tensionarii s-a crapat. Daca nu vor sa ti-l inlocuiasca incearca sa-l tratezi cu putina crema demachianta (inmoaie pielea).

Link către comentariu

porti ceas de metal? eu asa mi-am zgariat volanul

Link către comentariu

Domnilor m-ati zapacit :) . Nu mai stiu ce sa cred. Momentan scot verigheta de fiecare data cand conduc . Astept un timp sa vad cum evolueaza zgarieturile.

Link către comentariu

• 2 years later...

Off topic: Eu nu am inca verigheta, dar se apropie momentul :))

Si eu mi-am zgariat volanul la G4 cu o capsa pe care o aveam in lateralul buzunarului din dreapta. Aproape de fiecare data cand purtam acei pantaloni si urcam sau coboram din masina trageam cate o dungulitza pe volan.

Tind sa cred ca problema asta este din cauza verighetei sau a unor capse, fermoare, etc.

Link către comentariu

Total offtopic: Eu is cel mai fericit. In curu gol, fara bani de ceas/bratari si neinsurat :icon_cheesygrin: .

Chiar nu m-am putut abtine. :icon_bounce: .Accept warn ca stiu sigur ca merit :icon_redface: .

Link către comentariu

Master_Blaster

Eu am zgariat volanul cu o unghie rupta dar nu f adanc si cu timpul s-a mascat in textura pielii si acum este invizibila dar atunci, cateva saptamani era f enervanta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!