Jump to content

Skoda Octavia 2 vs Seat Leon 1P

Clodius
 Share

Postare recomandată

eu as merge pe seat leon.motivul e simplu... designul,din ce punct as privi-o imi place

octavia e prea comuna,bordul aduce cu golful 5(sper sa nu deranjez posesorii de O2)...o fi ea mai spatioasa,dar pt mine asta nu e un criteriu

designul la modelul cu facelift al octaviei mi se pare hidos

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Preturile si dotarile m-au indreptat mai mult catre O2.

Acum am in vedere 2 Octavii 2 1.9 TDI, 105 CP, 2006 si va cer un sfat:

1. O2 Elegance, Dublu Climatronic, ASR (nu are ESP), Tempomat, Maxidot, 83.000 km, kit de ambreiaj, tampoanele de sustinere a motorului si amortizoare schimbate- 8.500 EUR negociabil, iar masina este a unui tip de incredere de pe alt forum

2. O2 Elegance, Dublu Climatronic, ESP, Maxidot, xenon, torpedou refrigerat (nu stiu daca este dotare standard pt elegance) distributie schimbata la 83.000 km, masina avand 85.000 km, reviziile facute numai la dealer - 8.500 EUR ultimul pret

Voi ce ati alege?

Link către comentariu

La 85 000 de km de ce a schimbat tampoanele si amortizoarele? O fi dat in multe gropi?

Din acest motiv si pentru ESP, xenon si torpedou refrigerat (folositor vara sa bagi o doza de suc acolo) as alege a doua masina.

Modificat de GildedBullet
Link către comentariu

Cu toate ca stiu despre ce masina vorbesti(sper sa nu se supere daca citeste si aici :) )...si eu as alege a doua masina (datorita ESP-ului si xenonului OEM).Din cate stiu,torpedoul refrigerat e pe toate echiparile Elegance....

Link către comentariu

Interesante ambele oferte...totusi, nici ambreiajul, nici kitul de distributie nu era cazul sa fie schimbate la 85000 km. Recomand sa verifici, daca poti, planul de service la ambele masini pt. a vedea modul in care au fost intretinute masinile si ce s-a inlocuit in perioada de garantie. Inclin la prima vedere spre a 2-a oferta, daca nu cumva a suferit reparatii majore la caroserie.

Bafta! :)

Link către comentariu

Varianta 1 vine de la o persoana de incredere, asa cum am mai spus. Din ce mi-a spus amortizoarele scartaiau si

Varianta 2, tocmai am aflat ca proprietarul este preot :) si ca distributia a schimbat-o (la dealer Skoda) pt ca stia ca se schimba la 90.000 km.

Dotarile si dupa parerea mea sunt in favoarea variantei 2, care apropo, are si PDG

Link către comentariu

Cu PDG am si eu, fara Xenon OEM si ESP.

Fara discutie a doua varianta!

Distributia stiam ca se schimba la 120.000...deci daca este schimbata mai devreme, este ok.

In rest, depinde cum a fost folosita...

Masina este foarte buna..probabil este cea mai buna alegere pe care am facut-o cand am cumparat-o. (mai era si un Golf V in discutie atunci...)

De exemplu, la mine, folosita mereu pe drumuri proaste..spre foarte proaste (de fapt folosita zilnic), am bucsa aia mare de aluminiu, pe stanga care a inceput sa imi cam bata.

Are 63.000 KM, intr-un an si 5 luni...cu toata atentia pe care i-o acorzi...nu ai ce sa le faci la drumuri.

In rest...motorina, revizii la timp...si drum intins! :icon_thumright:

Succesuri...si sa ne-o prezinti si noua la intalniri! :icon_thumright:

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Distributia e binevenita, dar putea fi lasata pentru 120000 km. Pachetul de drumuri grele inseamna o suspensie mai rigida (arcuri si amortizoare HD) pe langa un scut motor de otel. Nu este obligatorie la O2, aceasta fiind mai inalta ca O1.

Merg mai degraba spre o masina cu distributie schimbata fata de una cu kit ambreiaj schimbat, ( aceasta din urma poate sa insemne o exploatare incorecta a masinii).

Link către comentariu

Si eu as merge pe varianta a 2-a. Ai istoricul la ea deci tipul e de incredere. Plus ca este sfintita... :icon_thumright: Dar, parerea mea este ca, pe criza asta, sigur iti va mai lasa 500 euro. Mergi la el cu 8000 de euro, arata-i banii si spune-i ca nu ai mai mult. Vederea banilor ii va schimba parerea.

Link către comentariu

Off topic: La 1.9 TDI 105 cai, distribuţia se schimbă la 90 000.

On topic, clar varianta a 2-a. ESP face diferenţa.

Modificat de gHapciu
Link către comentariu

Cand i-am intrebat la cat se schimba distributia..mi-au zis 120.000!

Inclin sa cred ca cei de la Autec nu m-au mintit...

Link către comentariu

clar varianta 2.si pui tu tempomat...acum,depinde cum arata si la exterior.brgds

Link către comentariu

mai mult decat sigur, varianta a 2-a. sa-i faca si o sfintire. bafta. :( safe

Link către comentariu

Gata, am batut palma cu parintele pt Skoda, varianta 2.

Maine ma intalnesc cu el ca sa facem contractul de vanzare cumparare, sa-i dau un avans si in cateva zile restul (fie restul de bani de la asigurari fie ii imprumut pt cateva zile).

Am observat cateva chestiuni:

- Trebuie sa-mi mai iau cauciucuri de vara

- E din 12/2005 nu 2006 cum scria in anunt

- Are vospeaua sarita in mai multe punte in jurul spalatorului de far din cauza pietricelelor

post-13767-1263740219_thumb.jpg

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Welcom in da clab....

Sa o stapanesti sanatos si sa vii cu ea la intalniri (aoleu inca unu care o sa vina cu intrebari).Glumeam....:icon_thumright:

Link către comentariu

@Clodius : Ce bine ca a triumfat ratiunea, sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara probleme ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Te asteptam in aria Masina mea si spor la modificari :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!