Jump to content

Skoda Octavia 2 vs Seat Leon 1P

Clodius
 Share

Postare recomandată

Acum 1 luna am ramas fara masina, Skoda Octavia Tour de care am fost mai mult decat multumit, si urmeaza sa primesc banii pe asigurare (dauna totala). Dispun de 8000

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E o alegere intre functional (Octavia 2) si design (Leon 1P).Tu stii ce apreciezi la o masina, tu stii daca ai apreciat spatiul mare la Octavia sau iti place designul mai putin functional. Ai condus deja o Ibiza, deci stii ce sa te astepti de la Seat.

Link către comentariu

Exact, am mers cu Octavia 1 si cu Ibiza si pot spune ca m-am simtit la fel de confortabil in ambele, cu un plus de senzatie (si realitate) de spatiu in favoarea Skodei, pe care nu stiu daca l-am folosit mai mult de 2-3 ori.

Designul exterior al Leonului ma atrage mai mult decat cel al Octaviei. Pe de alta parte ma cam deranjeaza bordul Leonului care este aproape gol.

Ca un minus al Octaviei (Tour pt ca pe asta am condus-o) este senzatia ca te fura spatele la curbe (asta mi s-a intamplat de fapt de am ajuns la accident). Nu stiu daca este si cazul Octaviei 2, dar cu siguranta nu exista senzatia asta la hatchback-uri.

PS: Am gasit un alt topic despre un "versus" asemanator.

http://vwforum.ro/index.php?showto...hl=leon+octavia

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Sa stii ca e diferenta maricica de tot intre o2 si octavia tour la stabilitate. Eu as merge clar pe skoda, insa depinde si de nevoile tale. daca te satisface spatiul si portbagajul leonului nu e nici el o oferta rea.

Link către comentariu

Leon-ul are un design exterior foarte placut, dar interiorul este un fel de "love it or hate it". Da impresia de slab calitativ, dar nu e. Totusi ergonomia este la maximum, iar consola centrala putin supradimensionata iti lasa impresia de mult spatiu irosit. La asta contribuie si culoarea (gri-ul cu tenta putin de verde) neinspirata. Din proprie experienta, avuta cu un alt model, iti spun sa iei ce iti place mai mult dintre cele 2. Mie de pilda la O2 nu imi place lumina ceasurilor de bord de nici un fel, si avand in vedere ca merg seara des, nu m-as putea acomoda cu acea culoare (schimbata intre timp la facelift). Un aspect important este insa dimensiunea portbagajului si cat de des ai nevoie nevoie de capacitatea maxima din O2. Eu cu leon am reusit sa car un pat de 2 metri lungime (neasamblat bineinteles) prin rabatarea banchetei + scaunul pasagerului dat pe spate la maxim. Dar astfel de 'agregate' sunt doar exceptii pt mine, mie portbagajul imi este mai mult decat suficient.

Totusi, desi pe aceeasi platforma tehnica, cele 2 masini se adreseaza unor segmente diferite de cumparatori, mai ales din punct de vedere al varstei. In general posesorii de leon intr-o majoritate covarsitoare sunt persoane pana in ~35 ani, cu familie putin numeroasa.

Leon 1P la 8000-8500 euro eu nu am vazut, poate doar adus din Germania cu echipare de baza (foarte saraca, sub echiparea Reference de la noi).

Link către comentariu

mie nu-mi place deloc leon1p...are un prieten 1.6 benzina,destul de dotat...

l-a luat nou...inca din primele 2 luni au inceput vizitele saptamanale la porsche...se aprindeau martorii in bord ca un brad de craciun....apoi la 13000 a picat un rulment la cutia de viteza....

17 000km pica pompa de apa

interiorul e ciudat din pc meu de vedere....o problema mare pt el au fost fetele de usi....macaralele,geamul,motorasul toate sunt prinse in fata de usa(cea din plastic din interior).tipul a investit o gramada de bani in sistemul audio si zdrangabe fetele de usi,1900 ron a dat numai pe cele 4 dif din usi...insonorizarea cu folie este aparent imposibila...

alta ciudatenie....cutia de viteza foarte scurta...cand e liber merge numai cu a5a in oras....la viteza la 140-150 motorul e terminat,e foarte turat

Link către comentariu

Ca un minus al Octaviei (Tour pt ca pe asta am condus-o) este senzatia ca te fura spatele la curbe (asta mi s-a intamplat de fapt de am ajuns la accident). Nu stiu daca este si cazul Octaviei 2, dar cu siguranta nu exista senzatia asta la hatchback-uri.

Tour-ul este mult mai rigid decat O2, asa mi s-a parut mie ... in ceea ce priveste stabilitatea, eu nu am reusit cu a mea sa intru decat o singura data in acvaplanare, si asta din cauza ca mergeam cu 140-150 pe ploaie, in conditiile in care am cauciucurile (225/45/17) de pe spate tocite (doua pene nefericite, la 4000 km si 14000 km, anvelope luate de la sh, acelasi model; trebuie, totusi, schimbate cu unele noi). Dar si in aceasta situatie, masina s-a redresat imediat, si nu am ESP ...

Link către comentariu

Sa detaliez putin motivatiile mele privind cele 2 optiuni:

1. Daca tot schimb masina macar sa fie una mai noua, sau cel putin la fel de veche, dar urmatoarea generatie

2. Am avut Octavia si am fost multumit de ea, de aceea luand in considerare pct. 1 si asa a aparut O2 pe lista

3. M-a incantat inca de la inceput Leonul (designul exterior) si in plus am avut Ibiza de care am fost practic indragostit

4. Nu am nevoie sa car multe chestii, deci portbagajul mare sau mic nu reprezinta un criteriu

5. Am constatat ca in ultimul an am facut ~20.000 km si de aici a aparut "necesitatea" de diesel.

Culoarea la O2 nu ma deranjeaza, doar am avut O1 si-s obisnuit.

Am gasit acest Leon pe Autovit la 8700 euro.

Link către comentariu

inca ceva....mi-am adus aminte

cd-playerul ca cel din anunt in caz ca se strica ,si se mai strica,cum a patit prietenul meu costa 3.700 RON original.

nu s-a putut repara.

a trebuit sa il schimbe cu unul am alpine

Link către comentariu

Eu te sfatuiesc sa alegi O2 pentru fiabilitatea mecanicii si spatiul oferit atat de interior cat si de portbagaj, confortul in rulare dat de suspensia spate independenta si design. Motorizarea de 1,9 TDI (probabil motoare BJB/BXE) are 77KW este ok la consum si se poate usor aduce la 140 CP.

Cred ca poti sa te incadrezi si la bani ( din cate stiu 8000-8500 euro ar fi pretul pt. o masina 2006).

Bafta si numai bine!

Link către comentariu

Am gasit acest Leon pe Autovit la 8700 euro.

Are climatic, caută bre Claule şi tu una care să aibe climă, mai ales că o vrei diesel, dierenţa

Link către comentariu

@plus8 o fi fost pur ghinion,aceleasi piese puteau sa pice si daca era vorba de un golf,a3 ,etc.

O fi fost ceva izolat

Legat playerul audio nu cred ca e asa o tragedie daca pica... iti iei o rama adaptoare si playerul care corespunde criteriilor tale.As fi un fraier daca as lua unul original,nou de la dealer.

Iti arat leon 1p cu 180k km la bord de nici nu-i dai nr acela de km.

Genesis a zis bine privind designul interior al leonului.mie unu imi place mai mult decat al octaviei doar pt simplu fapt ca e mai altfel si nu e unul clasic.

Octavia e mult mai spatioasa,dar pt mine asta nu e un criteriu.Prefer senzatia de la volan

LE. iti recomand tdi-ul de 140cp oricare ar fi alegerea

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

in poza octavia are clima pe 2 zone,pe cand leonul are doar clasicul AC

leonul din poza este o varianta de echipare mai saraca

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

Bre Catalin, am recunoscut de la inceput ca bordul O2 arata mult mai bine decat cel al Leonului (la care poate doar cel cu display color mai acopera din plansa aceea care pare supradimensionata).

In plus am observat ca pt dotari similare Leonul este mai scump si nu cred ca merita diferenta.

Al Bundi, cateva argumente?

Balanta incepe sa se incline in favoarea O2, dar pana la urma stiti cum este cu socoteala de acasa... :angry:

O sa merg sa vad cateva masini pt ca din fata calculatorului e cam greu sa alegi.

Roger, nu am nicio problema cu unirea topicului, pana la urma tot despre O2 vs Leon se discuta

Link către comentariu

Singurul argument: am condus din 2004 pana in feb 2009 o octavia 1 acum am O2 FL. Diferente enorme la confort, stabilitate, design, spatiu, manevrabilitate...

LA Seat plasticele sunt de calitate mai slaba

Link către comentariu

Gresit: plasticele par de o calitate mai slaba. Ia urca-te in leon si ia la rand la pipait plasticele. Asta daca tot vad ca e un criteriu in versus-ul asta. Mai important in opinia mea e sa nu fie predispuse la greierasi si nu strict calitatea. Am mers cu un Golf V foarte bine intretinut, cu 12 mii la bord si nu stiam de unde sa apuc intai sa vad ce bate. Am mers in schimb cu un Focus 2 cu 24 mii la bord, cu care s-au carat diferite chestii si care a vazut multe drumuri de tara si nu batea absolut nimic in el. Si strict dpdv al calitatii plasticelor, Focus 2 este clar sub Golf V. Asta a fost off-topic, sunt sigur ca multi posesori nu au nici o problema cu greierasii, insa te si poti nimeri in grupul celor cu astfel de probleme la masina si atunci numai de calitatea superioara a plasticelor nu iti mai arde sa vorbesti.

Clodius, leon-ul care l-ai postat mai sus nu are proiectoare de ceata. La noi in Romania, inca de la prima versiune (Reference) are proiectoare, deci masina de mai sus e adusa si nu e la primul proprietar. Ca are aer climatic si nu are 'bizona' este cam apa de ploaie, argument insiginifiant, poate doar ca estetic arata mai urat si faptul ca nu e clima pe 2 zone (maxim diferenta de 4 grade dintre cele doua optiuni). Mai nou, la noile generatii, clima nu mai e cu display oricum.

Cat despre opinii, sunt mult mai multi posesori de Octavia, e o masina foarte comuna. Cu siguranta marea lor majoritate iti vor recomanda Octavia, deci aici in versus-ul asta nu vad cum ar castiga leon-ul. In opinia mea ambele masini sunt foarte bune, depinde insa care ti se potriveste mai mult. Cum ti-am mai zis mai sus, ia masina care iti place mai mult dintre cele 2, masina te care te-ai atasat mai tare. Asa nu vei avea regrete mai tarziu. Bafta la cautare.

Link către comentariu

Nu inteleg de ce nu ai bagat si Golful in versus, pt ca ar fi clar o alegere mai bune peste celelalte doua, mai putin dpdv al spatiului fata de Octavia.

Dar daca esti hotarat pe astea doua, as merge pe Octavia parca..este o masina mai practica, si mai corecta la banii ei de noua, nu are pretentiile seatului, care nu isi justifica multe lucruri din punctul meu de vedere.

Link către comentariu

paul_e88, nu am pus si Golful V pt ca nu vreau unul. E ok masina, dar nu vreau asa ceva

Modificat de Clodius
Link către comentariu

• Administrator
Ca are aer climatic si nu are 'bizona' este cam apa de ploaie, argument insiginifiant

Serios? Si cum ai ajuns la concluzia asta?

Link către comentariu

ce fel de om esti?eu aleg leonul.tata ar lua O2.ideea e ca trebuie sa le vizionezi pe amandoua,ca sa stii ce iti place TIE,nu mie sau altora.tu dai banul.eu as alege ce m-ar caracteriza pe mine sau pe familia mea.brgds

Link către comentariu

Normal ca aleg ce-mi place. Stiu ca sunt 2 modele total diferite, dar mie-mi plac (am si explicat de ce) si v-am cerut o parere. Vreau doar argumente pro si contra O2 sau Leon, pt a putea alege in cunostinta de cauza.

Merci

Link către comentariu

Eu as merge pe O2. Sau, in banii respectivi, un Golf 5.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!