Jump to content

Uleiul de rodaj!

alecsmed
 Share

Postare recomandată

Buna!

Uleiul cu care se face rodajul masinii trebuie schimbat pe la vreo 2000-2500 km?Mie mi s-ar parea normal. Mie dealerul mi-a zis ca ne vedem la 15000 km. Eu as vrea sa-i schimb uleiul. Daca as cere asta service-ului, cat ar costa manopera? Uleiul oricum il cumpar eu.

Bafta & drive safely!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stimate domn, aceste masini, spre deosebire de Dacia berlina, sunt rodate din fabrica. (acum inclusiv Daciile de le dsn incoace sunt rodate pe banc)

Asa ca nu e cazul sa faci exces de zel gen ulei de rodaj, strans chiulasa sau alte alea...

Un schimbat de ulei (cu tot cu filtru) costa cam 1 ora de manopera

Link către comentariu

Mai exista un aspect: pe audiworld lumea zice ca uleiul de rodaj este un ulei cu aditivi speciali (pentru rodaj... sic!) si ca scoaterea prematura a acestuia poate conduce la o serie de probleme (de rodaj, of course :Driver:). Deci sfatul ar fi sa-l lasi in pace si sa-l schimbi conform planului de service.

Link către comentariu

Uleiul de rodaj se schimba numai dupa ce-si face "treaba", adica 10-15.000 km. Are in el (de fapt a zis si s_c) anumite substante (adica aditivi) specifice primilor kilometri. Acest ulei nu-l vei gasi la nimeni pe piata. Se baga in fabrica si apoi il schimbi la prima revizie (km sau 1 an, care intervine primul). In functie de calitatea uleiului se schimba la 1500 (Daewoo), 10.000 km (Renault), 10-15.000 km VAG. Cartea spune la 15.000, dar in conditiile de trafic din Ro, cred ca e bine la 10.000. La fel si reviziile ulterioare.

Link către comentariu

As dori mai multe informatii despre cum trebuie sa ma comport cu o masina in rodaj. Pana la ce viteza pot sa urc, pana la cati km e considerata masina in rodaj si ultima intrebare, am voie sa o incarc cu bagaje pt ca as vrea sa plec in concediu?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
As dori mai multe informatii despre cum trebuie sa ma comport cu o masina in rodaj. Pana la ce viteza pot sa urc, pana la cati km e considerata masina in rodaj si ultima intrebare, am voie sa o incarc cu bagaje pt ca as vrea sa plec in concediu?

<{POST_SNAPBACK}>

Cam pana la 1500-2000 km las-o mai moale, nu trage de ea, n-o urca in ture multe. Dupa aia mergi cum vrei. :D Ca n-ai nici o problema...Parerea mea...

Cat despre uleiul din rodaj mie mi l-au schimbat la 7500 km.

Cat despre intervalul de service, sunt alte discutii p-aici. Eu merg la 10000 km...Mereu asa am mers. Ca sa nu fiu offtopic, inchei aici.

Multumesc

Link către comentariu

• 3 years later...

Vin si eu cu o intrebare si anume ca acum am schimbat segmentii si semeringurile de supape, asa ca trebuie sa pun un anume ulei pentru rodaj? ce ulei sa pun si dupa cati km sa il schimb?cati km sa umblu mai moale cu ea adica pana in 2500 ture si maxim 100km/h?

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Uleiul de rodaj se schimba numai dupa ce-si face "treaba", adica 10-15.000 km. Are in el (de fapt a zis si s_c) anumite substante (adica aditivi) specifice primilor kilometri. Acest ulei nu-l vei gasi la nimeni pe piata. Se baga in fabrica si apoi il schimbi la prima revizie (km sau 1 an, care intervine primul). In functie de calitatea uleiului se schimba la 1500 (Daewoo), 10.000 km (Renault), 10-15.000 km VAG. Cartea spune la 15.000, dar in conditiile de trafic din Ro, cred ca e bine la 10.000. La fel si reviziile ulterioare.

Ideea e buna, numai ca la mine, la 10000km (Octi avea 5luni) mi s-a aprins martorul de ulei din bord. Si mai eram si la vreo 800km de casa.

Am sunat la service/dealer si intrebarea a fost: "Ati facut schimbul de ulei la 7500?".

Colegul godoroja iti recomanda acelasi lucru.

Ca o paranteza, am intalnit si oameni de service care incercau sa ma convinga sa nu schimb uleiul la 25000km.

Bafta si sa te bucuri de Octi!

Link către comentariu

• 6 months later...
Buna!

Uleiul cu care se face rodajul masinii trebuie schimbat pe la vreo 2000-2500 km?Mie mi s-ar parea normal. Mie dealerul mi-a zis ca ne vedem la 15000 km. Eu as vrea sa-i schimb uleiul. Daca as cere asta service-ului, cat ar costa manopera? Uleiul oricum il cumpar eu.

Bafta & drive safely!

Un schimb de ulei in plus nu strica.

Mai ales daca omul doarme linistit dupa aia.

Link către comentariu

Domnilor, masinile pleca din fabrica cu ulei long life, toate sunt codate long life, de ce in Germania primul schimb se face cand cere motorul, dar niciodata nu am vazut mai devreme de 35000km ? Eu personal si la veche si la noua schimb la 15kkm.

Link către comentariu

Si eu la fel, chiar daca se stramba mecanicul.

Link către comentariu

• 3 years later...
vlad_bargaoanu

Dupa parerea mea, notiunea de "ulei de rodaj" este din start fundamental gresita, eronata. Nu ne aflam in posesia unei masini Dacia 1300 din anii '70. Orice ulei inferior, pus in masina chiar si cu scopul de a fi folosit putin timp, chiar si 10 minute, poate afecta durata de viata a motorului. Puteti face o economie astfel de cca 100 ron iar ulterior cheltuiti de cateva ori mai mult pe alte reparatii eventuale (zgomot tacheti, consum ulei, etc).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!