Jump to content

trepidatie octavia 1.9 tdi, 2002

citroends21
 Share

Postare recomandată

salut si Sarbatori Fericite tuturor.

am o problema cu skoda mea. in a 4-a si a 5-a, uneori chiar si in a 3-a, dar numai dupa 60 kmh masina trepideaza. aceasta trepidatie apare doar cand masina e in forta, adica doar atunci cand apas acceleratia, masina e incarcata sau urc vreun deal.

trepidatia e mereu in acelasi ritm si se accentueaza daca apas acceleratia.

am fost la service, nu am deloc jocuri la directie. cauciucurile sunt bine echilibrate. mi-au spus totusi sa schimb tamponul de cutie. l-am schimbat. problema e aceeasi.

discurile le-am schimbat, sunt noi.

ambreiajul a fost inlocuit cu unul simplu cu tot cu volant.

oare ce poate fi?

cineva mi-a spus ca s-ar putea sa fie capatul de planetara din partea cutiei. totusi, un astfel de capat costa 450 lei. nu as da 450 lei fara sa stiu 100% ca asta e problema. nu am joc deloc la planetare.

stie cineva ce poate fi?

multumesc mult !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica si tampoanele motorului. Ridica-i capota, baga in viteza I, tine frana de picior bine apasata si da socuri din ambreiaj (dai drumu putin la pedala si o apesi repede inapoi de mai multe ori), in timpul asta roaga pe cineva sa se uite la motor, daca sunt uzate tampoanele ai impresia ca sare motoru afara.

Link către comentariu

ai avut simptomul asta sau e doar o banuiala cum ca ar fi tampoanele motorului?

Link către comentariu

Daca ai tampoanele de la motor duse ar trebui sa vibreze toata masina la ralantiu si in cele mai multe cazuri vibratia se transmite si la evacuare, vibrand esapamentula Asta ma face sa cred ca la tine nu e vorba de tampoanele de la motor. M-as fi gandit mai degraba la volant dar daca spui ca a fost schimbat si el nu stiu ce sa spun. :(

Link către comentariu

volantul cu dubla-masa era descentrat. atunci intr-adevar trepida la relanti. nu trepideaza deloc la relanti, decat peste 60 kmh si doar in sarcina.

un mecanic a spus ca e capul de planetara. am fost insa cu masina la service, au ridicat-o si nu exista jocuri la planetare...

Link către comentariu

am facut asta. nu se schimba cu nimic. jantele sunt drepte. cauciucurile sunt aproape noi. rotile sunt echilibrate...

Link către comentariu

Cand apare vibratia, motorul mai trage (sau, trage lafel ca inainte)?

Frana tine bine?

Am avut si eu o problema de acest gen si aveam un furtun crapat ..

Link către comentariu

motorul trage foarte bine. franele prind foarte bine.

mi-a spus un prieten ca ar putea fi de la un rulment intermediar pozitionat pe planetara mai lunga (cea dreapta).

aveti idee, exista un asa rulment la octavia?

Link către comentariu

motorul trage foarte bine. franele prind foarte bine.

mi-a spus un prieten ca ar putea fi de la un rulment intermediar pozitionat pe planetara mai lunga (cea dreapta).

aveti idee, exista un asa rulment la octavia?

Sa nu fie tripoda de la planetara... Este doar o parere, o masina de la mine de la firma a avut aceasta problema si tot la fel ... s.a rezolvat prin schimbarea piesei defecte (tripoda)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!