Jump to content

Stropitor luneta defect

mcmihai003
 Share

Postare recomandată

Buna,

Dupa vremea asta se pare ca mi-a inghetat ceva lichid de spalat parbrizul prin conducte si cel de la luneta nu mai fuctioneaza.

Am observat insa ca daca incerc sa spal luneta, aceasta nu se spala insa se prelinge lichid pe la inchiderea de la haion.

Cred ca pe acolo pe dedesubt s-a fisurat/spart conducta.

Acum intrebarea: cum se demonteaza plasticul acela de pe interiorul haionului ca eu nu am vazut vreun surub/cleme... ?

Multumesc,

Mihai

Modificat de mcmihai003
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am desfacut la passat si la golf si la ambele avea suruburi in locasul unde bagi mana cand inchizi hayonul. Surubelele erau mascate de niste capacele. Apoi plastiicul e prins in cleme. Ma gandesc ca ar trebui sa fie asemanator si la octavia :blah_:

Link către comentariu

Are numai niste cleme care ies din locase daca tragi de plasticul care captuseste hayonul, asemenatoare cu cele de la stalpi. Ai mare grija insa sa nu le rupi . Eu asa am desfacut masca aia ca sa ajung la unul din becurile de la numar care intrase inauntru . Bafta!

Link către comentariu

Confirm cele spune pte, nu sunt suruburi deci nu ai nevoie decat de maini si de foarte multa rabdare. Mare grija ca partea de sus (cum tii luneta inchisa) este toata prinsa in niste cleme, acestea se rup foarte usor. Eu unul am avut aceiasi problema ca si tine, era desprins furtunul de la motorasul de spalat luneta (din cauza inghetului). Am dat jos capitonajul, am pus furtunul si apoi am pierdut foarte mult timp (mai mult decat la desfacere) ca sa pun capitonajul la loc. Trebuie sa-l pui bine pt ca altfel o sa trancane. Spor la treaba.

Link către comentariu

Am rezolvat problema.

Capitonajul este prins cu cleme, iar furtunasul era iesit - dupa cum ati spus.

Multumesc pt ajutor.

Mihai

Link către comentariu

• 1 year later...

Mai usor, demonteaza trimurile de pe hayon si tragi de furtunas. Daca ramai cu el in mana, acolo e problema.

Link către comentariu

De teama sa nu smulg vreun fir de la stopuri sau centralizata nu am desfăcut si acel manson

NU acolo e problema. DAca spui ca se scurge lichidul pe la baza haionului, atunci e sarit stutil care intra in teava care trece prin axul motorasului,. Trebuie desfacut plasticul de pe haion, dar cu grija pe vremea asta ca e frig si e casant.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

plsticul (capitonajul) hayonului poti sa il desfaci cu incredere oricand....are niste cleme foarte late si rezistente,cand il pui inapoi trebuie sa te ajute cineva,trebuie putina atentie si indemanare pana potrivesti toate clemele.

Dc tot e topic,stie cineva cum se regleaza sau dc se regleaza stropitorile de pe fata?Mie-mi par fixe

Link către comentariu

Se regleaza cu mana, dfara alte scule ajutatoare, se ridica sau se coboara partea superioara a duzei.

Link către comentariu

Si eu am o duza care stropeste prea jos. Am incercat mai devreme sa o reglez, dar din pacate nu exista nicio posibilitate... Din cate stiu eu, doar la O2 se pot regla.

Link către comentariu

exact....sunt fixe duze alea,si eu tocmai ce am incercat

Link către comentariu

De la acea fereastra pana la motoras totul este in regula . Am desfacut capacul hayonului si am verificat . Singurul loc care a ramas in calcul este acel mason care face trecearea de la plafon la hayon . Revin cu intrebarea: Daca scot acel manson din hayon exista riscul sa afectez in vreun fel instalatia electrica ?. Multumesc !

Modificat de pte
Link către comentariu

Scoti degeaba acel manson deoarece imbinarea este inainte de el, pe stalpul C (D) stanga. Poti sa-l scoti ca nu afectezi nimic.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Am inteles ! Buba este sigur in hayon pentru ca in masina nu am infiltratii . Cred ca o sa ma duc pana la urma la service , sa nu fac naiba vreo boacana !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ieri am reparat problema cu stropitoarea de la luneta: apa nu venea din cauza ca, la schimbarea filtrului de motorina, cand a fost pus inapoi nu s-a avut grija si a iesit furtunul dintr-un conector. Apa mergea pe sub filtru si pe jos. Deci, pe viitor, verificati instalatia cu capota ridicata si poate scapati usor ca si mine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 2 years later...

Rezolvat! Se ridica hayonul, se scoate partea centrala a capitonajului, se declipseaza cele 3 clame care tin lampa centrala de stop si se imping in sus se declipseaza si clama rosie a lampii. Se inchide hayonul si se scoate lampa in exterior. Se scoate mufa lampii si cotul cu furtun de pe stropitor. 

Se in locuieste stropitorul (mai sus am gresit intreband de duza)

Se monteaza totul in ordine inversa.

Cu un ac sau bold se regleaza duza astfel incat jetul sa bata unde trebuie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!