Jump to content

golf V 2008

bogdan vw golf5

Postare recomandată

bogdan vw golf5

Acum un an de zile am achizitionat un autoturism nou vw golf 5.Masina a costat 15000 euro.Deabia este iesita din rodaj .Am sa incep cu cateva din dotarile ei:

motor 1.4 benzina 85CP

climatronic bi-zonal

ASR

oglinzi electrice incalzite

geamuri electrice

inchidere centralizata

10 airbaguri

culoar gri metalizat shobolan

mi-as fi dorit ca masina sa aiba si ESP dar din pacate nu este:)).ma gandesc sa ii pun niste xenoane o folie pe geamuri si o pereche de jante.Apropo m-ar interesa o pereche de jante borbet missano pe 15 din ,modelul intalnit des pe golf 5 care face parte din optionale .astept oferte.

O sa pun si niste poze in zilele ce urmeaza :)

Link către comentariu

Salut si bine ai venit. Se pare ca avem cam aceeasi masina. Si eu tot de un an de zile o am si sunt foarte multumit de ea. Jante ai putea merge pana la 17" cu conditia sa fie ceva usor. Sa o stapanesti sanatos si la multi km. P.S. ce cod are motorul tau de ai 85 cp?? Stiu ca au fost doar 75 si 80 1.4 aspirate. Sanatate. Cu respect, Soso!

Link către comentariu

Bine ai venit pe vwForum! Iti doresc sa stapanesti sanatos masinuta in continuare, fara incidente, si km fara limita. Suna bine modificarile pe care vrei sa le faci. Ai mai putea adauga, in functie de buget bineinteles si bandouri vopsite+fuste vopsite in culoarea masinutei, stopuri smoked si cam atat. Cat despre jante daca vrei sa le schimbi, ti-as recomanda sa te orientezi pe un model care sa fie macar pe 16. Eu am Missano, si tare mult imi doresc sa le schimb. Ca model de jante iti recomand MAM Nuvo 7, arata super pe Golf. :o

Drive safe, si sper sa nu te superi pe mine pentru sfaturile acordate! :D

Link către comentariu
bogdan vw golf5

problema e urmatoarea as prefera jante pe 15 deoarece asigura o amortizare mai buna si nu solicita asa mult suspensia plus ca missano imi plac foarte mult cum dau pe golf. daca ai fi interesat cand iti cumperi alte jante poate mi le dai mie :) .uitasem sa trec la modificari si vopsirea bandourilor a manerelor si a ornamentelor oglinzilor

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si bafta la modificari! Ti-as recomanda jante originale si nu prea mari.

Decat xenon after market, mai bine niste becuri foarte bune.

Apropo m-ar interesa o pereche de jante borbet missano pe 15 din ,modelul intalnit des pe golf 5 care face parte din optionale .astept oferte.

Pentru anunturi exista o arie dedicata aici, in care, din pacate, nu poti posta inca.

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu
bogdan vw golf5

am o mare nedumerire care suna in felul urmator: am un prieten cu un golf 3 din 1994. la el in treapta a 5a la 3000 rot/min atinge 110 km/k cu un motor de 1.4L benzina 55CP. golful meu cu motorizarea descrisa mai sus atinge in 3000 ture viteza de 100km/h,fapt care ma nedumereste foarte mult deoarece motorul meu are 85 CP. ati putea oare sa imi spuneti care ar fi problema care imi da :D PS:masina lui are in jur de 190000 km si motorul nu are facuta nici o reparatie

Link către comentariu
am o mare nedumerire care suna in felul urmator: am un prieten cu un golf 3 din 1994. la el in treapta a 5a la 3000 rot/min atinge 110 km/k cu un motor de 1.4L benzina 55CP. golful meu cu motorizarea descrisa mai sus atinge in 3000 ture viteza de 100km/h,fapt care ma nedumereste foarte mult deoarece motorul meu are 85 CP. ati putea oare sa imi spuneti care ar fi problema care imi da :banghead: PS:masina lui are in jur de 190000 km si motorul nu are facuta nici o reparatie

la problema asta explicatia e : cutiile de viteza sunt diferite si au rapoarte diferite... optimizate ,am putea spune ,pentru motorul si masina pe care sunt montate.

si sa fi avut aceeas cutie de viteze este posibil ca la turatia respectiva una sa mearga cu alta viteza fata de cealalta... aici intervine diametrul rotilor pana la toleranta vitezometrului... greutatea masinii , rezistenta la rulare , anvelope , aerodinamica , frecare si inca cate mai putem enumera :)

Link către comentariu
bogdan vw golf5

a bun deci sa inteleg ca golf 3 e putin mai bun ca si g5. dezamagitor ce pot sa zic e totusi masina din 2008

Link către comentariu

Nu. Golf3 este mai uşor, are roţile mai mici ş.a.m.d. Concluzia o tragi singur, recitind postul de mai sus.

Link către comentariu
bogdan vw golf5

atasez cateva poze

post-60428-1262021137_thumb.jpg

Modificat de bogdan vw golf5
Link către comentariu
bogdan vw golf5

am reusit sa ii fac masinii o modificare care consta in achizitionarea de jante de aliaj missano pe 15 .din pacate nu pot sa le pun pe masina pana in primavara pt ca am cauciucuri de iarna pe masina.urmatorul pas ar fi sa pun niste CP sub capota cu un soft filtru de are.daca ma puteti ajuta cu sfaturi as fi recunoscator :icon_cool:

modelul de janta

post-60428-1262128056_thumb.jpg

Modificat de bogdan vw golf5
Link către comentariu
bogdan vw golf5
Salut si bine ai venit. Se pare ca avem cam aceeasi masina. Si eu tot de un an de zile o am si sunt foarte multumit de ea. Jante ai putea merge pana la 17" cu conditia sa fie ceva usor. Sa o stapanesti sanatos si la multi km. P.S. ce cod are motorul tau de ai 85 cp?? Stiu ca au fost doar 75 si 80 1.4 aspirate. Sanatate. Cu respect, Soso!

hmmm nu stiu ce cod are ti l-as zice cu tot dragu da nu stiu unde se afla . informeazama unde e si ti-l zic

Link către comentariu
bogdan vw golf5

azi am pro\imit jantele care erau intr-o stare deplorabila si le-am trimis inapoi . asta e. vad ca vb cam singur pe aici . in fine nu ma ajuta nimeni cu modificarile

Link către comentariu

daca tot vei sa iei de aliaj eu iti recomand pe 16 .... arata masina mult mai ok ... suuces la modificari ...

Link către comentariu
bogdan vw golf5

tot m-am uitat pe net de filtre sport as vrea sa pun . am auzit de la multi ca filtrele mai pun CP. e adevarat sau nu? si m-ati putea sfatui ce filtru ar fi bun pt modelul de masina. si inca ceva ma gandeam sa ii pun si un soft .cam cati CP mi-ar adauga

?

mersi

Link către comentariu

Filtru de aer te ajuta si nu .... In sensul ca daca vrei sa scoti ceva din filtru nu e de ajuns numai filtru sport ... mai e nevoie de mici modificari la motor. Insa tu avand bezinar nu stiu cat de mult te-ar ajuta (asta e parerea mea ... sper sa nu "sara" toti pe mine acuma). Cat despre soft depinde foarte mult unde e facut. Mai bine dai un pic mai mult dar e facut OK, iar castigul depinde in functie de motor.

Stai linistit ca o sa te ajute lumea pe aici numai ca au fost sarbatorile si lumea nu prea a mai intrat pe net !!! Spor in continuare :flower:

Link către comentariu

Filtrul de aer probabil iti aduce ca 1-2cp si softul in jur de 10-15cp, deci nu cred ca merita investitia (daca am gresit puteti sa ma corectati)

Oicum motorul este subdimensionat pentru gabaritul masinii + ca fiind aspirat nu se prea poate face nimic la el.

In rest masina e ok :flower:

Link către comentariu
bogdan vw golf5

atunci solutia care ar fi

?

tinand cont ca vreau sa ii pun nisteCP? mersi

Link către comentariu

Un kit turbo... Dar nu cred că vrei să ştii preţurile :10[1]:

Eu zic să

Link către comentariu

Nu prea ai ce sa-i faci la motorizarea asta. Un motor aspirat castiga foarte putin din soft. Cei care fac softuri sustin o crestere de aproximativ 10% a puterii la motoarele aspirate.

O crestere de 10-15 cai la 1.4 este mult prea mult. Cine iti face softul iti poate promite orice, dar real nu prea stau lucrurile asa.

Daca vrei sa simti o imbunatatire la mers si cativa cai in plus (<10) pune un soft si o admisie.

Am condus o masina non VAG (1.6 16V) cu admisie BMC CDA si soft si chiar se simtea diferenta.

Spor la modificari.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
bogdan vw golf5

motorul nu este fsi e simplu aspirat pe benzina . atunci un soft si o admisie buna cam la ce pret s-ar ridica? si ar mai fi o intrebare odata cu montarea admisiei si a softului creste si consumul

?

Link către comentariu

Off..un soft ar fi undeva pe la 250-300 euro dar incaodata iti zic ca nu merita..Si admisia nu cred ca te ajuta prea mult..Nu creste consumul..

Link către comentariu
Off..un soft ar fi undeva pe la 250-300 euro dar incaodata iti zic ca nu merita..Si admisia nu cred ca te ajuta prea mult..Nu creste consumul..

Da si din cate stiu iti da cam 5 cp , la motorul de 1.4 fsi 90cp da 6cp in plus softul daca nu gresesc si eu zic ca nu merita

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!