Jump to content

schimbare bord

gugu558
 Share

Postare recomandată

Salut la toata lumea in primul rind.Asadar eu am un pasat 1.6 benzina si am bord model vechi fara turometru cu ceas din ala cu limbi si semnalizare pe un singur led.Am cumparat nou 70 e un bord care are torometru si ceas digital si semnalizare pe doua becuri stinga -dreapta.Am nevoie de ajutor pentru legarea lui mai exact o schema ceva cum sa leg semnalizarile+ceas+turometru.Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Simplu:

1. Trebuie dat jos volanul, blocul de lumini/semnalizare, si blocul de stergatoare, carcasa sus-jos la volan, apoi plasticul care e intre carcasa aia si sticla de la ceasurile de bord!

2. Cutia cu ceasuri e prinsa in doua suruburi mi se pare, le desfaci alea, si scoti pur si simplu asta vechi! Are o mufa dreptunghiulara si un cablu (kilometraj)

3. il pui cel nou, ai grija sa nimeresti mai intai cablu de la kilometraj, pui mufa si montezi inapoi tot!

Insa: nu sunt sigur ca e suficient pentru turometru (semnalizarile, ceasul digital o sa mearga), nu cred ca o sa iti arate turatiile, mai trebuie ceva acolo din cate stiu, ceva mufa la alternator...las expertii aici!

Modificat de Balta
Link către comentariu

• 1 year later...

salut...am si eu o problema cu ceasurile...cel initial cu ceas in loc de turometru vreau sal schimb cu unul cu turometru....ambele au o singura mufa in spate..dar cand il montez pe cel cu turometru, am cateva erori si anume:suna releul de semnalizare si becul de ulei este aprins.Ce trebuie modificat?Va rog ajutai-ma.Multumesc

Link către comentariu

• 3 years later...

Am pus si eu azi un bord cu turometr. A gasit careva solutia sa si mearga turometru? Nu imi  merge nici ora pe display, si ledul de la semnalizari sta aprins dar semnalizarile functioneaza. Daca a gasit cineva solutia... Please help!  

Link către comentariu

Hey... sunt singurul care a intampinat problema asta? Help!

Hey... sunt singurul care a intampinat problema asta? Help!

Link către comentariu

salut.

uite aici un site cu scheme electrice , majoritatea sunt in rusa, dar gasesti si in engleza cele mai importante.

Modificat de DjMc
Link către comentariu

Thanks man, o sa caut sa vad de rezolv ceva. Sper sa va dau eu rezolvarea daca mai este interesat cineva de subiec.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

E desful de greu de adaptat noile aparate de bord.In primul rand vitezometrul nu mai e cu cablu ci primeste semnal electric de la calculatorul motorului, la fel si turometrul. Sfatul meu e sa va lasati pagubasi

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

salutare.

vitezometrul  primeste informatii de la senzorul de pe cutia de viteza care se monteaza in locul cablului de viteza, iar turometrul isi ia informatia de la alternator (in caz ca e diesel) sau de la bobina de inductie (in caz ca e benzinar). 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!