Jump to content

My Golf Mk3 1.8i 90CP

Alex.

Postare recomandată

Mai pun 3 poze noi cu masina. Am decis sa o repar la primavara, nu de alta, dar urmeaza un sezon "alunecos" si nu se stie niciodata... Plus ca nu as vopsi-o pe pe timp friguros si umed. Am peticit-o cat sa nu ia apa unde a sarit vopseaua si sa nu rugineasca.

post-59675-0-62306400-1323692484_thumb.j

post-59675-0-08889100-1323692487_thumb.j

post-59675-0-32063300-1323692489_thumb.j

Modificat de Alex.
Link către comentariu
  • 1 month later...
  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alex.

60

• Tracto

5

• dreamer

3

• Turbocip

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am reparat inchiderea centralizata (la usa soferului scapa aer la cateva elemente, am inlocuit ce trebuia si acum e super), am montat o alarma noua cu senzor de perimetru. Acum avem "telecomande", pana acum mergea doar la cheie.

Actiunea facuta in toamna cu inlocuirea garniturilor de la clante si curatarea lor si-a aratat pe deplin beneficiile acum. Daca iernile trecute inghetam pe langa masina sau intram prin spate, anul asta, chiar si in zilele astea cu ger, nu am avut nicio problema. Daca stiam eu asta anii trecuti...

Postez doua poze din weekend-ul trecut, prin comuna Berceni, unde a ... fulguit usor... :blink:

post-59675-0-45133800-1328005190_thumb.j

post-59675-0-77660800-1328005194_thumb.j

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am ajuns weekendul asta pe la Sovata, iar traseul mi-a dat ocazia sa mai verific si eu consumul "batranicii" mele.

Asadar, pe traseu: Bucuresti - Sovata - Sighisoara - Medias - Sighisoara - Bucuresti, am scos un mediu 6.8 l/100km, de care sunt foarte multumit, mai ales ca am prins aseara ninsoarea de pe la Busteni, asa ca am mers tipic, cu multe frane de motor s.a.m.d.

post-59675-0-58536000-1329123193_thumb.j

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Yeeey! astazi masina mea este albastra. pana acum a avut multe nuante de maron, pamantiu, caramiziu, negru si altele din spectrul cromatic al pamanturilor si noroaielor bucurestene. Sa vedem cat tine.

In alta ordine de idei, sambata viitoare jantele de aliaj intra la indreptat sablat si vopsit, nu le fac nimic special, ci incerc o nuanta de gri/argintiu clasic de jante aliaj. sunt in cautare de 2 anvelope de vara 195/60/14, aparent foarte valoroase si rare. SH gasesc dar la niste scoruri... Ma gandeam la o buza de GTI/VR6, dar din nou, nu gasesc originale decat la contravaloarea unui rinichi uman, ceea ce ma determina sa renunt la idee. Plasticele proaste din care sunt facute buzele noi de pe piata nu sunt o alternativa.

Bilant la sfarsitul iernii, insa fara sa ma uit pe dedesubt inca:

- buza bara fata rupta in 2 locuri;

- aripa dreapta fata de indreptat/inlocuit/revopsit dupa accidentul din decembrie;

- bandou usa dreapta fata dezlipit (banda dublu adeziva a cedat apelor);

- cateva semne de pietre/nisip aruncat de pe drum. astea sunt vizibile pe vopseaua noua de vara trecuta.

Toate astea le voi remedia in urmatoarea luna.

Acum ceva vreme am scris o asa lista de "to-do":

"Ce mi-as mai dori:

- sa inlocuiesc inchiderea centralizata pe vacuum cu una electrica si sa montez o alarma noua; reparata instalatia, alarma cu senzor de perimetru montata

- sa achizitionez un suport de pahare OEM pt. consola si un sistem de tetiere pentru bancheta spate.

- folie pe laterale spate si luneta cu tenta verde si indice scazut de opacitate. Doar sa mai "inchida" un pic nuanta geamurilor.

- jantele de aliaj, ori le vopsesc, ori le inlocuiesc. Sunt indecis. Nu prea am vazut modele pe 14 care sa imi placa, asa ca inclin sa le vopsesc. Insa daca apare oportunitatea " - sambata viitoare jantele sunt programate la vopsit.

- voi inlocui anvelopele spate cu unele mai late. 195/60/14 in loc de 185/60/14 (probabil tot saptamana viitoare);

- ... ne mai gandim...

Modificat de Alex.
Link către comentariu
  • 1 month later...

Asadar... am reusit sa reconditionez jantele complet, am gasit niste anvelope in stare excelenta Continental 195/60/14 pentru spate si in sfarsit am trecut la incaltarile de vara. Alta viata! Ma saturasem de zgomotul celor de iarna si de uratenia capacelor. Eu sunt multumit de cum arata acum masina, ar mai fi cate ceva de facut, dar nu acum...

post-59675-0-89348000-1334436744_thumb.j

post-59675-0-22876800-1334436746_thumb.j

post-59675-0-55866100-1334436747_thumb.j

post-59675-0-23400400-1334436749_thumb.j

post-59675-0-30051300-1334436750_thumb.j

Link către comentariu
  • 3 months later...

Ca sa mai stergem praful pe aici, va povestesc ultimele "patanii":

- Am facut o ne-facuta si, cum se intampla si la case mai mari, un moment de neatentie costa. Asadar, fara sa ma asigur corespunzator la schimbarea benzii, am lovit un taximeTRIST. Omul a incercat sa scoata de la mine ceva banuti, dar am preferat sa ma prezint la politie si sa platesc amenda si sa-i dau RCA-ul. La el daunele au fost mai importante, la mine usa dreapta spate e un pic infundata. Urmeaza a fi indreptata si polisata. Din fericire, nu necesita revopsire.

- Dupa ce acum vreo 40.000 de km am schimbat ambreiajul, cu unul nou, kit complet LUK, de la Autokarma, am avut surpriza de a ramane in mijlocul drumului. La investigatii, din nou surpriza: discul arata foarte bine (suprafata de frecare), dar avea o mica problema: era in doua bucati: miezul (dintr-o tabla de toata jena, cred ca era de 1mm) s-a rupt de suprafata exterioara de frecare. Rupt pur si simplu. Asadar, mare atentie la ce cumparam si de unde.

Daca tot am intrat in service, am schimbat un rulment pe roata dreapta spate (Multmumim pe aceasta cale CNADNR pentru starea in care se afla DN73 Pitesti- Campulung!) si sabotii pe spate, ca era nevoie. Tot se apropia revizia, deci uleiul si filtrul sunt noi (ARAL si respectiv MAHLE) si filtrul de aer inlocuit.

La capitolul modificari si "intretinere", masina a primit un set de leduri pentru numarul de inmatriculare spate si in bord la bricheta, precum si un serviciu complet de curatare si igienizare interior, multumita colegului Alex (b_76_jaf).

Pun si o poza cu masina intr-o plimbare la Olanesti recent.

post-59675-0-65072600-1343201442_thumb.j

Link către comentariu
  • 5 months later...

Sarbatori fericite! Mai stergem praful pe aici. La cei 240.000 de km impliniti recent, azi am facut schimbul nou de ulei si filtre, am schimbat si cureaua de accesorii si placutele de frana. Daca masina tot era sus, pe elevator, am reglat un pic franele spate ca parca nu erau asezati sabotii asa cum trebuia si nu eram multumit de franele spate. Dupa cum se vede din poza, am rezolvat problema cu usa dreapta spate descrisa in postul anterior, chiar daca a mai ramas un pic urma loviturii.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

post-59675-13566248766704_thumb.jpg

Link către comentariu

Iti recomand buza de vr6,mai lata,o am si eu pe mk3 si e de tot efectul.sarbatori fericite!

Brgds

Link către comentariu

Merci de sugestie. Stiu, e frumoasa si cred ca ar da super bine. Problema e ca eu zi de zi la munca am de coborat si urcat o rampa din parcarea subterana la care ating si cu buza asta. Mă gandeam sa incerc la primavara, dar mi-e sa nu o rup in doua zile...

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Modificat de Alex.
Link către comentariu

Faci cum fac eu,ataci oblic toate treburile de genul asta.

Suferim la frumusete...

Brgds

Link către comentariu
  • 5 months later...

Reinviu acest topic, pe care l-am gasit in "negura" celei de-a 18-a pagini a ariei "Masina Mea", cu vestea ca masinuta iese la vanzare. Imi e foarte draga si nu ma sunt deloc bucuros ca se intampla asta, insa e necesar, din pacate. Asadar, de astazi exista un topic dedicat in aria "Vanzari" pentru batranica mea.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Astazi am vazut-o plecand cu noul proprietar la volan. Sincer, nu a fost nici pe departe un sentiment placut. Am iubit masina asta enorm si ii doresc sincer sa se bucure de ea macar cat m-am bucurat eu si sa ii aduca macar jumatate din satisfactiile pe care masinuta asta mi le-a adus mie. Sper sa aiba grija de ea si sa mai vad "batranica" mergand si peste 10 ani de-acum incolo.

Noul proprietar este un coleg de forum, iar decizia de a continua acest topic ii apartine. Din punctul meu de vedere, topicul se poate inchide si la cererea colegului, poate fi preluat de catre el. Multumesc vwforum pentru gazduirea povestii lui "Golfulica". Toate cele bune! :hainoroc:

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!