Jump to content

vw beetle AQY an2000 consum ridicat

cniky
 Share

Postare recomandată

Salut.

Vreau sa va cer parerea intr-o problema legata de un VW Beetle an 2000 benzina, motor AQY a unui prieten.

Masina consuma mult , ~20L/100Km. A facut mai multe teste la masina si intr-un final, a ajuns la concluzia ca ar fi senzorul altimetric, care are valori negative tot timpul ( -7 %/ -12 %).

Intrebarea mea este , daca se poate schimba acest senzor, si unde se afla? Din cate stiu, este in ECU, stiti cumva care e exact? Sau recomandarea ar fi un ECU nou?

Multumesc.

th_P1030510.jpg

th_P1030515.jpg

th_P1030528.jpg

Aici (CLICK) este un log primit de la el.

Motorul functioneaza aparent normal, personal nu am vazut masina ( este in alta localitate ), asta e tot ce am primit de la el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca te ajuta poti arunca o privire aici corectorul de altitudine este nr. 28 in partea de sus a diagramei dar nu stiu daca si la AQY e la fel...

VAG P/N: 853 919 562

ABS006.jpg

ABS006A.jpg

Modificat de cri-cri
Link către comentariu

@cniky tipul asta de ecu nu are senzor barometric, altitudinea si-o calculeaza pe baza debitmetrului de aer, valori de -7%, -12% sunt normale daca masina se afla la 700-1200m. daca arata ceva de genu -40-50% era problema.

Ce imi sare in ochi ii valoarea la sonda lambda cam mare 25% in relanti(sa faca un log pe 001 din nou), sonda e originala sau de asta universala?

asa de curiozitate unde e masina? :)

Link către comentariu

@cri-cri - multumesc pt. info.

@terrabyt - masina este intr-un sat la 100Km de Timisoara :rolleyes: . Posesorul are si el cont pe vwforum, am sa-l rog sa intre pe topic si sa continuie de aici. :blah_:

Link către comentariu

freelancevoyager

As vrea sa faca prietenul tau urmatoarele teste:

1. Pentru a verifica sonda lambda, sa mearga pe group 032 si sa faca un log, si sa/l salveze separat.

acolo pot vedea corectiile "aditive" si respectiv "multiplicative" in % pt relanti, respectiv in turatie.

2. Apoi pentru a testa maf, fa un log pe group 002 cu maf, in viteza a 2a, mers constant la turatia unde incepe rosu pe turometru. In mod brut valoarea maxima atinsa de maf repezinta cam 80% din puterea motorului. Adica daca masina are 100HP, un maf bun tr sa indice un maxim de 80 g/s.

Cati cai putere are masina?

Si mai vorbim cand avem datele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!