Jump to content

Golf 6 - Bluemotion Technology

konstanzer
 Share

Postare recomandată

@dadu20rot: Masina e mai rapida cu o secunda decat cea stock?

Te referi la acelasi model si motorizare, unul cu bluemotion altul fara?

Imi e foarte greu sa cred asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• konstanzer

9

• danb1974

8

• adifox

5

• The_Ego

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

exact,m-am referit strict la motorizarea 1.9 tdi bluemotion vs non-bluemotion.cea bluemotion prinde suta in 11,9s si cea non-bluemotion in 12,9s,datorita cutiei de viteze diferite...la bluemotion treptele 3,4 si 5 sunt mai lungi.

Link către comentariu

• Administrator

Daca imi aduc aminte bine, nici nu ai nevoie de a 4a pentru 0-100 iar BM vine cu ultimele 2 trepte lungi deci nu cred sa aibe vreun efect direct

Aici am gasit aceleasi cifre, si pt BM si nonBM si anume 11.9s...

Modificat de dudu
Link către comentariu

Despre care coduri motor este vorba?

Sent from my S500 using Tapatalk 4

Link către comentariu

nu ai nevoie de a 4-a,dar ai nevoie de a 3-a care de asemenea are raport mai lung,la cea stock rapoartele de demultiplicare sunt 3,78:1, 2,06:1, 1,35:1,  0,97:1,  0,74:1,iar la bluemotion sunt 3,78:1,  2,06:1,  1,25:1,  0,84:1,  0,62:1 (asa este trecut in certificatul de conformitate).de exemplu la bluemotion treapta a 5-a are raport chiar mai mic decat treapta a 6-a a celor cu 6 trepte,aceasta avand raportul de 0,65:1,deci teoretic ar trebui sa atinga viteza maxima mai mare decat 2.0 tdi cu 6 trepte,desi in carte scrie 190.n-am incercat pana acum sa vad cat duce.

Link către comentariu

• 1 year later...

Vreau sa cumpar o masina (n-am preferinta doar buget si marime) si azi am vazut un Golf 6 (cred ca nu le deosebesc), 1.6 TDI BlueMotion, 105 hp, din 2010 cu 83000 km. Am cateva intrebari:

1. A facut cineva pana? E usor de reparat (ma gadesc la situatia cand ma aflu intr-o zona izolata)? Cate utilizari are kitul? Cat costa unul nou?

2. Masina are si navigatie. Din ce am citit e RNS310 sau 315. Alta versiune nu poate fi.

Modificat de vlad0ne
Link către comentariu

In primul rand imi este greu sa cred ca un golf bluemotion din 2010 poate avea doar 80.000 km. Masina aia o cumperi bluemotion tocmai pentru ca vrei sa mergi mult si un consum mai bun te avantajeaza.

Legat de pana, kitul respectiv e util daca ai o intepatura, se foloseste odata solutia respectiva, dupa o solutie costa in jur de 150-200 lei. Dar daca tai cauciucul pe flanc(lucru obisnuit la gropile noastre) nu te ajuta solutia. Cel mai simplu este sa achizitionezi roata de rezerva ingusta impreuna cu trusa de scule(cric coarba etc.) si suport de spuma pentru ele. Spatiul din portbagaj va scadea putin dar vei fi mai linistit.

Daca este RNS are navigatie, dar mai mult ca sigur nu are  harti pentru romania, doar pentru europa de vest.

Eu zic sa mai studiezi putin ce vrei sa cumperi, daca nici macar nu stii exact modelul.

Link către comentariu

eu am un blue motion,,din 2011 are 200 mi..a fost masina  de scoala de soferi! oricum masina merge bine! a fost schimbata la ea multe...si puse noi..asta este un lucru imbucurator! cat despre kit... eu am doar o spuma in caz de  pana..si  un  minicompresor  sa ti umflli roata....am si navigatie dar eu nu o pot folosii..nu merge...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut!

Masina pe care o conduc in acest moment, G6, 1.6TDI, 105 CP, CL, BMT start&stop.variant 203.000 km. inca nu am schimbat distributia si consumabilele. Masina o am de la 184.000 km, motorina+lichid de parbriz

Sincer sa fiu nu sunt deloc multumit de consum (cel putin pe ti,p de iarna) si am incercat toate stilurile de condus posibile si imposibil.

Plec la serviciu dimineata ora 08.00, 2-3 grade, distanta 10km, consum 9-10%, climatronic auto 22 grade

Botosani-Suceava- distanta 35km (50-60min), folosind si tempomat, 2 persoane, bagaje relativ putine, consum 6.5%, climatronic auto 22 grade, uneori si incalzirea in scaune pentru 15-20 min

Botosani -Iasi - distanta 120 km, 3 persoane, fara bagaj - 5.5% (timp parcurs 1h40min)

Presiune 2.5 toate 4, cauciucuri Goofyear UG9 195/65/15

Vitezele mai mult decat legale, chiar sub 100km/h in afara 50-60 in localitate.

Alta precizare, in vara am plecat in concediu si i-am facut o proba de consum sa vad daca intr-adevar "ia" 3.6l in afara. Plecat din Budapesta la ora 08.30, 2 persoane + bagajoaie tempomat 80km/h viteza 5, in 70 km, CB arata un consum mediu de 3.9%. Bineinteles nu am mai continuat experimentul ca mai aveam de pedalat pana in Florenta si pierdeam 4-500 km in 10 ore.

Care sunt cauzele acestui consum la BMT pentru ca difera destul de mult cu ce scrie in carte (mai ales urban).

Da, sunt de acord ca al lor consum e facut in conditii optime, ac off, 1 driver, 25 grade drum liber.

Vreo explicatie are careva? Sau mai sunt asa nedumeriti ca mine ?

Multumesc

Link către comentariu

mie imi consuma f   bine..adica putin..eu iarna nu trec de  7 %.... vara in jur de 4.5....!

Modificat de davi_dav
Link către comentariu

• 3 weeks later...

SALUT !

cum aflu daca golful meu 6. highline din 2011/10 .1,6 / 105 cp are bluemotion ?

Link către comentariu

Eu am primit o bratara albastra de plastic odata cu masina :)

Link către comentariu

• 3 years later...

Va salut! Sa inteleg ca daca masina are start-stop este bluemotion? G6 1.6 TDI.

Stima!

215979865_7_1000x700_golf-6-_rev019.jpg

Link către comentariu

Nu toate masinile cate au SS sunt BM, dar toate BM au SS.

Link către comentariu

Multumesc! Aveti idee unde sa ma uit sa vad daca e BM?? Stima tuturor!

Link către comentariu

On 1/28/2015 at 8:11 PM, razvan.agri said:

Salut!

Masina pe care o conduc in acest moment, G6, 1.6TDI, 105 CP, CL, BMT start&stop.variant 203.000 km. inca nu am schimbat distributia si consumabilele. Masina o am de la 184.000 km, motorina+lichid de parbriz

Sincer sa fiu nu sunt deloc multumit de consum (cel putin pe ti,p de iarna) si am incercat toate stilurile de condus posibile si imposibil.

Plec la serviciu dimineata ora 08.00, 2-3 grade, distanta 10km, consum 9-10%, climatronic auto 22 grade

Botosani-Suceava- distanta 35km (50-60min), folosind si tempomat, 2 persoane, bagaje relativ putine, consum 6.5%, climatronic auto 22 grade, uneori si incalzirea in scaune pentru 15-20 min

Botosani -Iasi - distanta 120 km, 3 persoane, fara bagaj - 5.5% (timp parcurs 1h40min)

Presiune 2.5 toate 4, cauciucuri Goofyear UG9 195/65/15

Vitezele mai mult decat legale, chiar sub 100km/h in afara 50-60 in localitate.

Alta precizare, in vara am plecat in concediu si i-am facut o proba de consum sa vad daca intr-adevar "ia" 3.6l in afara. Plecat din Budapesta la ora 08.30, 2 persoane + bagajoaie tempomat 80km/h viteza 5, in 70 km, CB arata un consum mediu de 3.9%. Bineinteles nu am mai continuat experimentul ca mai aveam de pedalat pana in Florenta si pierdeam 4-500 km in 10 ore.

Care sunt cauzele acestui consum la BMT pentru ca difera destul de mult cu ce scrie in carte (mai ales urban).

Da, sunt de acord ca al lor consum e facut in conditii optime, ac off, 1 driver, 25 grade drum liber.

Vreo explicatie are careva? Sau mai sunt asa nedumeriti ca mine ?

Multumesc

Cu  cât te apropii mai mult de viteza medie în care mașină consuma mai putin cu atât o sa scadă consumul.Fa un calcul cu ce viteze medii circuli și o sa vezi.dar pana sa ai viteza medie de 80 -90 km/h   in Romania pe drum național în care scazi la 50 în localitate  crești iar la 100...  E mai greu.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!