Jump to content

se poate sa fie terminat motorul?

mac23
 Share

Postare recomandată

Problema este ca circa 1 an de zile am circulat cu masina avand un amestec mai bogat decat normal (sonda lambda defecta,ecu defect,clapeta defecta,s-a umblat la delco dupa ureche).Acum am schimbat corpul de injectie,ecu,bujii+delco,toate consumabilele sunt noi.

Problema este ca am si un consum ridicat (10 % oras/afara in conditiile in care aveam cca 6.5 afara si 8 in oras),motorul suna cam ciudat,consumul de ulei nu pot sa-l estimez deoarece am inlocuit garnitura de la capacul culbutori si in continuare imi curge ulei,masina trage de tras dar nu ca inainte (atingeam lejer viteza mare - nu pot spune cat deoarece e peste limita).

In weekend am 4 zile libere si vreau sa schimb senzorul de temp si termostatul deoarece urca cam greu apa.Dupa aceste operatiuni,si avand in vedere ca am schimbat cam tot ce era de schimbat ce ar trebui sa verific pentru a pune golfuletul la punct?

Mentionez ca la testul cu vag nu apare nici o eroare,sonda lambda lucreaza (la 2500 ture factorul este intre 0.95 - 1.05),doar temperatura urca mai greu decat de obicei. Eu ma gandeam ca dupa ce o pun la punct sa reglez avansul,sa fac un test de compresie,eventual gaze.

Oricum ideea e ca ma gandesc ce urmari putea lasa functionarea defectuasa a motorului cca un an de zile ...

Ce am observat, diferenta intre vechiul corp de acceleratie si asat care il acum pe masina este bla potentiometrul de acceleratie - cel vechi avea 1.8 kohmi iar asta nou are 2.08 kohmi masurati la primii 2 pini cu potentiometrul scos de pe corpul de acceleratie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!