Jump to content

Radiator ulei Octavia 150 cp

nmario
 Share

Postare recomandată

Salut,

In primul rand vreau sa va spun ca ma consider fericit ca am desoperit forum-ul asta.In al doilea rand, ca sunt si eu de 5 zile posesorul unei Skoda Octavia Combi 1.8T 150 CP 4X4.Masina e din 2002, am luat-o din Vitan, arata si merge extraordinar de bine pentru cei 70.000 kmai ei.Insa, ieri, au aparut ceva probleme si anume, mi s-a aprins martorul de ulei.Am verificat joja....ulei sub limita.Am fugit repede sa cumpar niste ulei, am pus si totul a fost ok dupa aceea.Insa bineinteles ca m-am oprit la primul service(nu era skoda, dar il stiam ca fiind bun).Le-am spus alora de problema, au pus-o pe rampa, au ridicat-o si, unul dintre mecanici a zis ca pierde putin ulei pe la radiatorul de ulei.Altul, s-a uitat mai bine si a spus ca de fapt pierde pe la colierul de acolo.Mi l-au curatat/spalat, au strans colierul si au spus sa urmaresc cateva zile daca se uda iar de ulei.Aseara a fost ok, insa asta seara am pus mana la acel radiator(undeva in partea dreapta a masinii, sub spoiler) si ..am avut o picatura de ulei pe mana

Ce ziceti...ce sa fac...sunt super speriat, pt ca am auzit ca e scump asta..(cam cat e de scump?) se poate sa fie altceva?ce sfaturi imi dati?

As mai avea o problema....si anume consumul...e prima mea masina de 150 cp benzina 4x4.In medie consuma 13.5, in conditiile in care eu conduc "semi-sportiv", adica, la stopuri, sau in linie dreapta, mai bag piciorul in ea..insa nu e ceva frecvent.Problema ca, in acele momente (sau la schimbul vitezelor), calculatorul imi arata un consum chiar si de 41%.(consumul..."live" :) )E normal?

Va salut pe toti si astept raspunsuri

Cip.

Modificat de nmario
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. cu cat ai luat-o ? a mea e tot 2002 dar am unmai 35000 cu ea si eram curios cat iau pe ea

2. 13.5 in oras e cam mult, ar trebui sa consume spre 11 la un trafic normal DAR la un drum de 5 km plin de stopuri a mea baga 14-15 deci nu te speria, vezi cat consuma cand mergi mai mult prin oras si in conditii medii. 41% instant e ok, sa vezi in pante cu turbina la max cum se duce pe la 67% :cheers:

Modificat de pirannia
Link către comentariu

1. $?

2. Sa o conduci sanatos

3. Felicitari pentru alegere

4. Pune-i cip

5. Pune-i cip

...

Pune-i cip

PS referitor la problema - nu prea stiu ce sa zic - in partea dreapta sub spoiler - in fata rotii se afla si interculeru' - pe asta cu radiatoru de ulei nu stiu unde-i.

Link către comentariu

1. $?

2. Sa o conduci sanatos

3. Felicitari pentru alegere

4. Pune-i cip

5. Pune-i cip

...

Pune-i cip

PS referitor la problema - nu prea stiu ce sa zic - in partea dreapta sub spoiler - in fata rotii se afla si interculeru' - pe asta cu radiatoru de ulei nu stiu unde-i.

<{POST_SNAPBACK}>

1.Am luat-o la 9.000 euro din Vitan.Masina arata si merge impecabil.Toata lumea mi-a zis ca am facut o super afacere

2,3.Mersi frumos.

4.Nu stiu...sunt multumit de ea asa cum e acum.Dar mai tarziu..cine stie..

Modificat de nmario
Link către comentariu

1. Super afacere - nu m-am gindit sa o dau pe a mea sub 9000 desi e din 2001 si are peste 100kkm

4. Gata! "mai tirziu" a trecut ... Pune-i cip! :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Salut,

In primul rand vreau sa va spun ca ma consider fericit ca am desoperit forum-ul asta.In al doilea rand, ca sunt si eu de 5 zile posesorul unei Skoda Octavia Combi 1.8T 150 CP 4X4.Masina e din 2002, am luat-o din Vitan, arata si merge extraordinar de bine pentru cei 70.000 kmai ei.Insa, ieri, au aparut ceva probleme si anume, mi s-a aprins martorul de ulei.Am verificat joja....ulei sub limita.Am fugit repede sa cumpar niste ulei, am pus si totul a fost ok dupa aceea.Insa bineinteles ca m-am oprit la primul service(nu era skoda, dar il stiam ca fiind bun).Le-am spus alora de problema, au pus-o pe rampa, au ridicat-o si, unul dintre mecanici a zis ca pierde putin ulei pe la radiatorul de ulei.Altul, s-a uitat mai bine si a spus ca de fapt pierde pe la colierul de acolo.Mi l-au curatat/spalat, au strans colierul si au spus sa urmaresc cateva zile daca se uda iar de ulei.Aseara a fost ok, insa asta seara am pus mana la acel radiator(undeva in partea dreapta a masinii, sub spoiler) si ..am avut o picatura de ulei pe mana

Ce ziceti...ce sa fac...sunt super speriat, pt ca am auzit ca e scump asta..(cam cat e de scump?) se poate sa fie altceva?ce sfaturi imi dati?

As mai avea o problema....si anume consumul...e prima mea masina de 150 cp benzina 4x4.In medie consuma 13.5, in conditiile in care eu conduc "semi-sportiv", adica, la stopuri, sau in linie dreapta, mai bag piciorul in ea..insa nu e ceva frecvent.Problema ca, in acele momente (sau la schimbul vitezelor), calculatorul imi arata un consum chiar si de 41%.(consumul..."live" :D )E normal?

Va salut pe toti si astept raspunsuri

Cip.

<{POST_SNAPBACK}>

pai vad eu la TDI 25%. La tine e normal sa urce sus. Dar nu-ti fa probleme, in bucuresti cam 15l/100 km. E normal .

Link către comentariu

Despre consum 1.8T in oras (Bucuresti) puteti citi aici! (click!)

Cat despre oil cooler / racitorul de ulei (radiator nu se prea foloseste ca denumire) nu cred sa fie o tragedie de scump. Oricum daca chiar e nevoie sa il schimbi nu te grabi sa il iei de la reprezentanta pentru ca au un adaos comercial cam anormal. Plus ca poti gasi after-market pentru "performance" la pret mai mic si mai eficient.

4x4-ul mareste oricum consumul..

Am vazut la TDI-uri de 130CP consumuri instantanee de 55L/100 km. Consumul instantaneu nu e ceva care ar trebui sa te sperie. Am vazut la benzinare (1.8T mai modificate) 99L/100 km - dar de fapt nu putea afisa mai mult...

Daca ai facut in liceu integrale iti explic de ce nu conteaza mult varfurile astea..

Link către comentariu

radiatorul de ulei de la diesel costa cam vreo 250EURO, a spart tata unul. sa fii atent ca poate fi spart, daca sa urcat cineva cu ea pe vreo bordura, e pus in bara, in partea dreapta si e protejat doar de grosimea barii dedesubt.

Link către comentariu

radiatorul de ulei de la diesel costa cam vreo 250EURO, a spart tata unul. sa fii atent ca poate fi spart, daca sa urcat cineva cu ea pe vreo bordura, e pus in bara, in partea dreapta si e protejat doar de grosimea barii dedesubt.

<{POST_SNAPBACK}>

Nu stiu ce sa mai cred.Vad ca si acum are ulei pe el, dar e ciudat, am facut schimbul de ulei acum 1300 km si nivelul nu a scazut.Deci ori nu pierde prea mult..ori...nu stiu ce sa mai cred.O sa ma reped pana la servce la skoda sa vad exact ce si cum

Link către comentariu

<{POST_SNAPBACK}>

Ce descrii tu acolo se numeste intercooler. Radiatorul de ulei este plasat central, in prelungirea filtrului de ulei.

Link către comentariu

• 1 month later...
nadir@boosted.ro

Mai bina mai tarziu decat niciodata

pot sa zic ca ai facut super afacerea frate-le meu a vandut octavia 1,9 TDI 150.000km si a vandut-o cu 9000 elegance combi

sa o satapanesti sanatos si sa te bucuri de mica herghelie :salut:

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, NMario....ma bucur pt tine.

Insa da-mi voie sa te intreb ceva: masina ta e cumva de culoare verde agave metalizat? si avea cumva nr rosii cand ai cumparat-o? Te rog sa nu ocolesti un raspuns sincer, pot sa te ajut sa-ti clarifici istoria masinii in acest caz. Avea proprietar pe cineva din Ploiesti (firma cumva) ? :)

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere. S-o stapanesti sanatos si fara incidente.

Am avut si eu o octavia 1.8T 150 cai, dar cu cip avea 185 cai. A fost o masina super misto....pana cand am dat leasingul lui mr. Phoenix, care la o luna doua s-a dat cu ea peste cap si a facut-o praf. Probabil ati vazut pozele in topicul lui Fuscobal.

Consum de 14 in oras am avut si eu in super trafic. Dar am avut si 10-11.

pune cip... ;)

bafta multa...

Link către comentariu

Pana acum este numai Off topic. Ajutati omul cu ceva, nu-l lasati asa. Gata, si-a luat masina din iulie, si noi inca il felicitam in noiembrie. Hai fiti seriosi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!