Jump to content

Trecere de la 4x100 la 5x100

geo_gee2005
 Share

Postare recomandată

Vreau sa fac trecerea de la 4x100 la 5x100? Care sunt piesele de care am nevoie? Cine a efectuat aceasta operatiune?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• b-66-six

9

• manole74

5

• v@sy

4

• Angel-Boy

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pt fata

-bascule cu pivoti

-fuzete si etrieri

-capete de planetara

Pt spate

-punte completa

Si multa pofta de munca....

Link către comentariu

Golfistule capetele de planetara de vr6 se potrivesc la tdi? Scot capetele mele de planetara si le pun pe alea de vr fara nici o modificare?

Link către comentariu

Da sau planetarele cu totul daca le ai.

Le am complete dar acum daca le pun cu totul cum se mai potrivesc la cutie? a mea fiind de tdi

Avertisment

QUOTE / REPLAY (citatul) ajută c

Modificat de taz21
E a doua oara cand te avertizez
Link către comentariu

• 3 months later...

ce trebuie pus pentru a avea discuri spate , tot complet .

si ce trebuie modific pentru a avea 5 x 100 si nu...4 x100 ? ms

Link către comentariu

Daca vrei sa pui discuri pt 4x100 e mai simplu. Daca vrei 5x100 trebuie sa schimbi toata puntea.

Link către comentariu

ce trebuie pus pentru a avea discuri spate , tot complet .

Poti sa pui discuri pe spate cu 4x100, dar luate de pe golf 2. Nu stiu daca pe golf3 au fost discuri pe spate 4x100.

E f simplu. Se da jus tamburul si in locul lui se pune discul cu etrierul. Trebuie schimbat doar cablul de la frana de mana; la mine cel de G2 era prea scurt.

Iti trebuie ce am incercuit cu rosu. Rulmentii se potrivesc cei de la tambure, fuzeta fiind aceeasi

Modificat de b-66-six
Link către comentariu

Nu stiu daca pe golf3 au fost discuri pe spate 4x100.

S-au pus cu siguranta. Am fost eu aproape de a face aceasta schimbare.

Modificat de taz21
Link către comentariu

E bine de stiut, dar de golf 2 te scoate mai ieftin in dezmembrari si e aproape identic cu exceptia etrierului care are altfel pozitionata parghia pt. frana de mana

Link către comentariu

robert_mk3TDI

Mi-am pus eu discuri pe spate 4x100, sa nu ma mai complic am luat de la dez punte spate de golf 3 1,8 GT cu tot cu frana de mana care sa potrivit perfect fara mofificarii...

Link către comentariu

pai si cat te-a costat toata afacerea?

Link către comentariu

pe mine m-a costat 200lei, dar eu nu am luat si puntea

Link către comentariu

robert_mk3TDI
pai si cat te-a costat toata afacerea?

Toata modificarea sa facut pana in criza financiara si a costat 500 ron fara manopera, acum poti negocia pretul...

Link către comentariu

Poti sa pui discuri pe spate cu 4x100, dar luate de pe golf 2. Nu stiu daca pe golf3 au fost discuri pe spate 4x100.

E f simplu. Se da jus tamburul si in locul lui se pune discul cu etrierul. Trebuie schimbat doar cablul de la frana de mana; la mine cel de G2 era prea scurt.

Iti trebuie ce am incercuit cu rosu. Rulmentii se potrivesc cei de la tambure, fuzeta fiind aceeasi

Daca iau discurile de pe golf 3 spate , dau tamburul jos , cu frana etc , schimb cablu de frana , dar restu . etrieru nu trebuie pus ? cum il leg ? are tot ?

Era foarte bun un Diy , ar fi excelent daca s-ar face.

De asemenea ,

pentru a pune 5 x 100 toata masina , poze ? link-uri , procedura ?

bascula de la 4 x 100 e buna pentru 5 x 100 ?

si ce piese trebuie schimbate ? binenteles si discul pe 5 x 100

multumesc.

Modificat de Angel-Boy
Link către comentariu

Salut , imi puteti spune si mie care ar fi avantajul trecerii de la 4x100 la 5x100 , mersi

Modificat de floringti
Link către comentariu

Avantajul e ca treci de la sistemul de franare cu tambure + saboti la cel cu discuri de farna + placute de frana.

Link către comentariu

dar eu am frana cu disc pe spate +ABS si am 4 prezoane , nu-ti trebuie neaparat 5x100 sa ai frana pe discuri pe spate.

Distanta intre prezoane

In general, fiecare stie ce distanta intre prezoane are masina lui. Fie ca este 4x100, 5x112 ori 5x100, orice masina are o anumita distanta intre prezoane. Daca nu cunoastem exact aceasta dimensiune, putem alege gresit jantele pentru masina noastra. Distanta intre prezoane este de o bicei stantata si pe janta, sub o forma de gen 4x100, unde 4 reprezinta numarul de gauri (prezoane) si 100 distanta in milimetrii intre prezoane.

- la masini cu 4, 6 sau 8 prezoane

Modificat de floringti
Link către comentariu

Daca iau discurile de pe golf 3 spate , dau tamburul jos , cu frana etc , schimb cablu de frana , dar restu . etrieru nu trebuie pus ? cum il leg ? are tot ?

Era foarte bun un Diy , ar fi excelent daca s-ar face.

De asemenea ,

pentru a pune 5 x 100 toata masina , poze ? link-uri , procedura ?

bascula de la 4 x 100 e buna pentru 5 x 100 ?

si ce piese trebuie schimbate ? binenteles si discul pe 5 x 100

multumesc.

Trebuie sa iei tot de pe o punte de golf3 sau golf2 (ce am incercuit cu rosu in schema de la postul 9 + cablul de frana de mana daca iei de pe G3, cel de G2 este prea scurt-partea care intra in interior la maneta este scurt). Practic dai totul jos pana la piesa cu nr.1 (fuzeta) si pui ce ai luat de la puntea cu discuri. De la puntea cu discuri iei tot pana la fuzeta.

Un DIY a fost greu de facut ca eram plin de vaselina si nu am avut cum sa fac poze.

Link către comentariu

dupa vorbe imi e greu sa fac si eu , era bun un diy cum ziceam...

Link către comentariu

omul de la dezmembrari de unde mi-am luat discurile mi-a zis ce imi trebuie. Eu m-am apucat si le-am demontat singur. La golful me am scos tamburii si am pus discurile in ordinea inversa demontarii. E foarte simplu. Daca ai mai lucrat la rotile din spate cat de cat (schimbat ferodouri, cilindri de frana, reglat rulmenti) nu o sa ai nici o problema. Va trebui sa faci dupa schimb aerisirea instalatiei si sa mai completezi cu lichid de frana.

Link către comentariu

pai si ..

ce trebuie sa scot..

ce trebuie sa pun ? sau ce trebuie sa cumpar ?

Modificat de taz21
Nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

• 1 month later...

@B-66-six

Fii amabil te rog si spune-mi daca ceea ce e in poza e suficient pt trecerea de la tambure la discuri spate.

post-10110-1272539261_thumb.jpg

Stiu ca mai trebuie etrierii si furtune cauciuc. Alea o sa le iau de la dez.

Setul asta e nou si costa 64.90 euro.

Modificat de Sergiu W S G
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!