Jump to content

Sfaturi Telescoape

Mandy
 Share

Postare recomandată

si eu p spate tot al-ko am montate de ceva timp si se prezinta bine in ciuda vorbelor cum ca sunt ieftine si de aici si proasta calitate. sper sa nu imi schimb parerea prea curadt. mentionez ca am daca 100 lei per bucata pt spate. ieftineala dar nu stiu cum ar schimba tinuta de drum sachs care sunt duble la pret..oricum data viitoare imi pun sachs sa vad c este asa deosebit.

Modificat de GenuVW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• v@sy

14

• alex_abd

13

• sonnic53

12

• ultimu_neuron

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut ' laly''! poti sa-mi spui si mie care sunt costurile si de care sunt de fata sau spate.(eu am variant)Multumesc anticipat. :)

scuze ca nu am raspuns mai devreme, pe mine m-au costat 170 ron bucata pe fata si 150 bucata pe spate, pt variant nu stiu daca sunt diferite cele pe spate, cele pe fata sigur sunt la fel :)

Link către comentariu

pe spate sunt diferite la variant; asa arata pozele postate taz

Link către comentariu

da, pe spate sunt diferite, au talerul care tine arcul mai jos pentru ca variantul are zona cu amortizoarele din portbagaj mai mica, pentru a marii spatiul, iar amortizoarele sunt si ele cam cu 10 cm mai mici la variant. ma refer atunci cand sunt desfacute la maxim. oricum, nu se potrivesc de nici o culoare de la variant la hatchback. bafta

Link către comentariu

pentru drumurile din Romania cea mai buna varianta sunt telescoapele Optimal, nemtesti, la un pret mult mai redus fata de Billstein, Monroe etc. Puteti incerca si Meyle. Pe mine m-a ajuns setul de telescoape fata+spate 100 de euro pe ulei. Am un an cu masina si 70.000 de km fara probleme la telescoape, doar la bucse care s-au dus recent. Am luat ceva gropi cu masina :P si totusi au tinut bine telescoapele :Driver:. Puteti incerca si SWAG

Modificat de untouchablle
Link către comentariu

intreb si eu poate i s-a intamplat cuiva. cand plec de pe loc cu masina troncane ceva foarte puternic pe partea dreapta. am verificat planetara si nu are joc. bucsele sunt toate noi bielele la fel. se poate sa fie telescopul? , in curbe nu troncane. doar la plecarea de pe loc si am auzit de vreo 3 ori la hopurile de viteza ca face putina galagie. telescoapele sunt monroe. au cam 30-40.000 km dar pe arcuri sport

Link către comentariu

Suportii motorului i-ai verificat? Nu trepideaza masina la plecarea de pe loc?

Link către comentariu

imi poate spune si mie cineva daca se potrivesc telescoapele de la benzinar la disel,m-a refer aici la hatchback, pt ca am gasit vara trecuta o pereche de telescoape fata pe un benzinar si nu stiu daca sa le schimb sau nu. mersi mult

Link către comentariu

nu te incurca cu telescoape second, e posibil sa mearga dar gandeste-te ca atunci cand le schimbi trebuie sa refaci unghiul de cadere si daca intr-o luna te lasa telescopul, ce faci? o iei de la capat? tine cont ca are importanta si greutatea motorului, daca iei telescoape de la un benzinar de 1,4 sau 1,6 si tu ai diesel.....

Link către comentariu

Am o cutiozitate eu am amortizoare sachs, pe fata sunt pe gaz iar pe spate sunt pe ulei, ase e normal sa le am? Masina o am de 1 an sta foarte bine pe drum nam ce zice.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. Sper sa nu fiu :scratch: .

Masina mea e instabila in curbe, amortizoarele pe fata sunt noi (monroe pe gaz) problema e ca masina nu e stabila pe lateral (sper ca ati inteles ce vreau sa zic). Sa fie din cauza arcurilor? Daca da cam ce preturi au si ce imi recomandati? Amortizoarele pe spate nu le-am schimbat dar par sa mai faca fata, sunt importante pt stabilitate? Daca nu e de la arcuri atunci de la ce altceva ar putea fi?

Mentionez ca am facut comparatie intre golfu meu si al unui prieten si a mea se balaseaza foarte tare cand o imping din lateral aproape am senzatia ca o pot rasturna ;) .

P.S. : Am cautat topic despre arcuri si nu am gasit.

Link către comentariu

in functie de asteptarile tale poti incerca niste arcuri sport.

tu ai bara stabilizatoare ?

Modificat de tracto
Link către comentariu

Nu cred ca am. Cam cat m-ar ajunge sa schimb arcurile si cat sa pun bara stabilizatoare(cu tot nu montat)? Stie cineva niste preturi orientative?

Link către comentariu

in functie de asteptarile tale poti incerca niste arcuri sport.

tu ai bara stabilizatoare ?

Nu cred ca masina este facuta fara bara stabilizatoare . Verifica atent daca e sau nu pe masina , si daca nu e vezi daca sint urme ale existentei ei ( vezi pe alta ca a ta cum arata bara si unde e prinsa pe lonjeroane si ar trebui sa ai si tu gaurile de prindere cel putin ) Daca schimbi arcurile , indiferent de care ai pune , fara bara stabilizatoare ( si fata si spate ) nu faci nimic . Uite trei modele de bara stabilizatoare din fata de la Golf , nu stiu care e la tine , dar trebuie sa fie asa ceva

post-58507-1269520788_thumb.jpg

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Amortizoarele pe spate nu le-am schimbat dar par sa mai faca fata, sunt importante pt stabilitate?

Normal ca sunt importante pentru stabilitate. Ai 4 roti, nu?

In legatura cu bara stabilizatoare ar trebui sa existe. Si eu am 1.8 de 90CP si are bara.

Link către comentariu

In legatura cu amortizoarele pe spate recent am fost la o plimbare prin muntii patriei cu 5 oameni in masina + bagaje si chiar nu am avut probleme in sensul sa atinga jos desi am trecut prin niste gropane si ziceam ca nu mai ies de acolo. Astfel incat am presupus ca mai fac fata. Dar daca nu o sa gasesc alta rezolvare la problema mea o sa le schimb sa vad daca ele erau de vina.

Cat despre bara stabilizatoare am scris un post in topicul destinat acestui subiect.

Multumesc pentru ajutor.

Link către comentariu

Toate cred ca au sistemul de prindere a barii stabilizatoare.Pe mine m-a costat bara cu tot cu montaj cam 150 de ron,oricum se simte diferenta in viraje...

Link către comentariu

Tomoiaga Marius

Salutare. am fost si eu ieri la un mecanic dar nu prea mi-a placut de el, ma refer la cum s-a comportat. Mi-a zis ca tre sa schimb telescoapele ca sunt duse, ca daca se vede ulei pe ele inseamna ca trebuie schimbate... e adevarat sau doar vrea sa faca un ban de pe mine ?

Intrebare generala.... e bine sa se schimbe toate 4 telescoapele odata sau nu are nika daca se schimba pe rand, ma refer fata si apooi spate sau invers ?

Link către comentariu

nu a facut misto. daca scapa ulei sunt pe duca. poti sa le schimbi pe rand , daca nu ai asteptari legate de un comportament super sport si stabilitate :)

Link către comentariu

Am si eu o intrebare legata de subiectul asta, masina nu se mai comporta ok la denivelari (zdrangane urat pe spate ) si vibreaza la 95-100 km/h. am vazut ca unul din telescoapele spate e umed mereu deci scapa ulei , il pot inlocui DOAR pe acela ? Sau trebuie schimbate amandoua deodata (ma refer la cele de pe spate )?

Multumesc

Link către comentariu

Salut .ideal ar fi sa le schimbi pe amindoua de pe spate.Dar lipsa de fonduri :cool:

Link către comentariu

In legatura cu problema mea cred ca amortizoarele pe spate sunt duse(am probleme cu stabilitatea in curbe) in special unul dintre ele deoarece la curbele la stanga senzatia ca ies de pe drum este mai accentuata. Am inteles ca pe spate e mai bine sa ai amortizoare pe ulei, eu pe fata am Monroe pe gaz si sunt foarte multumit de ele si ma gandeam sa pun si pe spate tot Monroe pe gaz, ar fi o greseala? Din ce am mai citit alea pe ulei sunt mai confortabile in timp ce alea pe gaz sunt mai bune pentru stabilitate(ceea ce caut eu).As vrea sa aud niste pareri de la voi in legatura cu raportul confort/stabilitate sau ce imi recomandati sa pun.

Link către comentariu

eu pe spate am pe gaz. luate noi ... sunt super solide... nu poti apasa pe masina sa se balanseze macar o data... iar pe pe fata am pe ulei ... bune si alea... pe fata nu prea merita pe gaz pentru ca daca Doamne fereste iei o groapa la viteza nu te mai gandesti ca ti se rup jantele ci cati sare motorul prin capota ( vorba vine ) deci o sa fie foarte solida masina ... asa ca alea pe ulei mai amortizeaza fata pentru ca e si mai grea... spatele lasal stabil pe gaz :) eu unu asa am si sunt multumit ... succes

Link către comentariu

Am pe spate telescoape pe ulei si arcuri normale.. arcurile sunt duse sunt moi, telescoapele sunt in stare buna daca pun arcuri sport pe ele se impaca ?

Link către comentariu

nu prea se impaca :D pe amortizoare cu ulei. ca sunt moi .. si arcurile sunt solide. sa faci trb buna doar cu arcuri sport trebue sa ai amortizoare pe gaz .... asa se mai pupa una cu alta... si dacati pui doar pe spate arcuri sport si fata ioca... nu prea da bine :D o sa stea ridica de bot ... pff

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!