Jump to content

Sunet ciudat cand motorul e in sarcina


karlosss
 Share

Postare recomandată

Buna.

De cand am luat masina de 9 luni am un sunet ce apare doar atunci cand e apasata acceleratia,cu cat e apasata mai brutal cu atit creste si intensitatea lui.Sunetul pare o frecare fier pe fier sau o conducta de aer care e fisurata. Nu e foarte puternica dar ma asteapta un drum de peste 2500 de km si nu as vrea sa am surprize.Sunetul apare si sub 1800 de turatii, deci nu cred ca e de la turbina.Daca va-ti mai lovit de asa problema va rog sa ma luminati si pe mine.

Passat 1.90 tdi 131 cai 2003

Multumesc. :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai roaga pe cineva sa accelereze stand pe loc cu capota ridicata si tu asculta si vezi de unde vine, mai uita-te daca nu e murdara cu ulei tubulatura de la turbo si intercooler ca pe acolo poate scapa, si dupa aia spune-ne ce ai gasit si ne mai dam cu parerea ca asa e prea vag

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suna cunoscut. Si la mine de la 1700 rpm pana la 2300 rpm se manifesta. Eu degeaba accelerez pe loc ca nu se aude nimic numai in sarcina cu mai multe persoane in masina, eventual pe deal in sus. La mine de vina este EGR-ul, am obturat furtunul de vacum care merge la capsula si a disparut sunetul dar nu-mi placea cum se comporta motorul pana in 1800 rpm se simteau vibratii asa ca am ramas mai bine cu horcaitul. Totusi si cu EGR functional la 1700-1800 rpm am niste vibratii a caror sursa nu am depistat inca.

Eu zic ca merita o proba.

Modificat de msanyix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sau incearca sa te bagi sub masina sa te uiti la tamponul de la cutia de viteze, eu am avut unul semirupt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa ridic masina sa verific tubulatura la intercooler si eventual si alte furtune ce mai sunt.masina are in jur de 200.000 km si inca nu a fost schimbat ambreajul,rulmentul de presiune si volant, se poate ca sunetul sa vina de la uzura lor?nu patineaza ambreajul si nici nu tremura masina la plecare de pe loc.

Modificat de karlosss
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunetul e in sarcina,cand ai si clima pusa?Se aude mai intens cand esti pe dezaburire?Verifica daca e asa,si daca e cum zic eu,e rola intinzator de la clima sau de la cureaua de accesorii(alternator)sau curelele aferente.Probat la mine...si asa e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat azi daca e vreo diferenta cu clima pornita/oprita, nu este nici o diferenta, am observat totusi ca sunetul e aproape inexistent atunci cand motorul e rece.

Aum 2 saptamani dupa un drum de vreo 6 ore am sesizat ca aveam un "greieras" undeva in fata la motor la role, nu am putut identifica exact, dar asta am auzit doar cand eram afara din masina cu motorul pornit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!