Jump to content

Overboost in sarcina partiala?

Stefan_B
 Share

Postare recomandată

Salutari - cred ca am o problema - pe Octi II, 1.9 105CP, am urmatoarea comportare a turbinei (am facut azi niste teste cu VCDS):

Spre deosebire de diagrama standard (cea din poza de mai jos), la mine Actual Boost este mai mare cu cca 200-250mBar fata de Requested Boost la sarcina partiala si turatii pana in 3000Rpm.

La relanti si in 100% sarcina, Actual seamana bine cu Requested

Practic, arata asa (cifrele sunt aproximate dintr-un log mai mare):

Throttle RPM Requested Boost Actual Boost

35% 2200 1300 1500

45% 2500 1500 1800

70% 3000 1700 1780

100% 3500 1900 1870

Masina e remapata. Cifrele de mai sus sunt in mers constant (adica suprapresiunea de cca 200mBar ramane constant peste Requested, nu e tranzitoriu). Atentie - NU vorbesc de regim tranzitoriu, unde e normal sa existe overboost pt un timp mic.

Intrebarile sunt

1. Chiar si la Remap, Actual ar trebui sa fie aprox cat requested, nu-i asa? Se aplica cumva corectii smoke map dupa calculul valorii Requested??

2. In cazul in care e corect ce cred eu - Actual trebuie sa fie egal (aprox) cu Requested, ati mai vazut asa ceva - adica o variatie in plus cu o valoare aprox constanta?

O sa ma uit maine la N71 duty cycle, si o sa masor vacuumul in circuit... frana insa tine f. bine.

post-3446-1257700271_thumb.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la sarcini partiale este irelevanta masuratoarea.... cat timp la sarcina maxima totul este cum trebui nu ar fi griji

p.s. ti-e frica ca o sa se uzeze turbina prematur?

Link către comentariu

Exact. Am vazut multe graph-uri pana acum, si asta e primul la care vad asa ceva - Overboost in full load am mai vazut; dar totul OK in sarcina si prea mult la mers normal... niciodata.

O sa fac niste loguri citibile si o sa postez. Sa vedem cu totii :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!