Jump to content

kit ambreiaj LUK in ambalaj SACHS

plus8
 Share

Postare recomandată

Acum 2 luni am schimbat ambreiajul,am comandat la VOLKSMAN un kit ambreiaj SACHS....am achitat 1200 RON,placa+disc+rulment.

Cand l-am ridicat am avut surpriza ca pe piesele respective sa scrie LUK si sa aiba stickere cu SACHS,cutia tot de SACHS era...

a mai intalnit cineva porcaiala asta?

deci am platit luk la pret de sachs!

il invit si pe domnul volksman sa isi exprime o opinie in acest topic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai auzit destui... sunt chiar si pe net exemple...

Mi se pare ca s-a discutat si aici pe forum despre acest lucru (cum folosesc producatorii piese unii de la altii) dar nu mai retin in ce topic (s-ar putea sa ma insel totusi si sa fi citit pe alt forum).

De pe www.clutchresource.com:

The one thing that LuK clutch kits, Valeo clutch kits, Exedy clutch kits or ZF Sachs clutch kits have in common is that they all contain a disc, pressure plate, release bearing (throw out bearing), pilot bearing or bushing (where required) and clutch alignment tool. These are matched sets and normally contain components made by the original clutch manufacturer for that vehicle application. Since the above clutch manufacturers don't make 100% of their product line, they purchase clutch components from each other and package it as their own clutch kit. For example, a LuK clutch kit can have an Exedy pressure plate packaged with a LuK disc or a Valeo disc.

Oricum probabil te va lamuri volksman mai bine decat mine... :)

Link către comentariu

Politica de globalizare. Reducerea costurilor (pentru producatori)

Link către comentariu

;) si eu am patit asa doa ca era doar discul luk ,rulmentul si placa de presiune erau sachs, asta in primavara si nu de la volksman ci de la un magazin local care le-a adus de la autonet

Link către comentariu

pe mine ma deranjeaza ca putem plati LUK si primeam tot LUK

era mai ieftin...

Link către comentariu

Patit si eu , ca si in cazul lui Cristibt , discul era luk iar restul kitului sachs.e cam bataie de joc.credeam ca doar eu sunt patit

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ce ati vazut voi ca erau discuri LUK erau de fapt doar ferodourile de pe disc.Sachs procedeaza in mod constant astfel.

Soarele de la discuri,arcurile ,in general toata partea metalica este de origine SACHS.Doar ferodourile sunt LUK.

Din punct de vedere al calitatii nu se pierde nimic.Din punct de vedere al pretului si al marketingului ,e greu sa convingi un cumparator ca de exemplu sachs recupereaza din piata si remanufactureaza marea majoritate a kit-urilor de ambreiaj aftermarket.Solutia cu ferodourile LUk are doar rolul de a mentine un pret scazut pentru ambreiajele aftermarket.

Se pare ca intre Zachs si Luk exista o colaborare reciproc avantajoasa:Sachs cumpara de la Luk componentele care sunt mai ieftine decat ale lor iar Luk beneficiaza de expertiza SACHS in manufacturarea ambreiajelor pentru camioane(care sunt la un nivel calitativ cu mult mai slab decat SACHS).

Cred ca si mai ciudat vi s-ar fi parut sa luati kit de ambreiaj LUK si cand il deschideati sa vedeti ca discul este SACHS.

Astfel de lucruri mi se intampla des.In privinta calitatii cel putin la discuri intre LUK si SACHS nu sunt diferente.

In privinta placilor de presiune si a rulmentilor in schimb lucrurile sunt diferite:SACHS este peste LUK la aceste capitole.

Link către comentariu

interesanta explicatie....e bine de stiut

acum ,sincer nu m-am uitat atent pe placa si pe rulment sa vad dc sunt sachs sau luk

cine a mai cumparat ca mine ,rulmentul si placa ce erau?luk sau sachs?...ce scria pe ele?nu stickerul,stickerul e sachs

mie ambreiajul per ansamblu mi se pare foarte bun,functioneaza excelent....am schimbat si volantul care era sachs in "toale" de sachs :tomato:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!