Jump to content

1.4 l 86 cp

matlyxx2
 Share

Postare recomandată

sal

imi cer scuze daca mai exista undeva in forum dar eu nu am gasit!

am vrut sa fac si eu tuning la motorul 1.4 l 86 cp si am inteles initial ca se poate face cu un spor de putere de 10%. nu e mult dar tot cred ca s ar simti.

apoi am fost la cineva si cand a pus laptop ul pe masina a zis ca doar cu schimbare de chip din calc masinii si mi a fost frica sa fac (masina fiind in garantie).

acum am aflat de RBN care mi au zis ca o pot face de 100 cp doar din soft..........ce sa mai inteleg????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In nici un caz nu vei castiga 15 CP doar din remapare la o masina aspirata, mai ales la un motor de capacitate mica, asa cum e cel de 1.4. In plus, asta se va face prin marirea turatiei la care se obtin cuplul maxim si puterea maxima, caz in care masina va deveni foarte inconfortabila de condus in oras, avand in vedere ca va trebui turata ca sa se miste cat de cat ok. Leonul cu aceasta motorizare oricum e submotorizat, avand 1.4 75 cp pe Ibiza stiu ce vorbesc.

Cat despre partea cu schimbarea chipului, da, e foarte probabil sa fie asa, avand in vedere ca nici Voinea nu face remapare pentru acest motor. Eu zic sa stai linistit si sa nu fortezi motorul mai mult, e si asa destul de fortat. Cu cat il duci mai spre limita cu atat mai repede va ceda ceva din interne, lucru care nu va fi deloc ieftin.

Sunt multe alte modificari care le poti face pentru a-ti imbunatati confortul, eu iti recomand sa te orientezi catre una din ele.

Link către comentariu

Sunt multe alte modificari care le poti face pentru a-ti imbunatati confortul, eu iti recomand sa te orientezi catre una din ele.

la ce referi? am inteles ca exista acest motor pe cordoba cu 100 CP

ms

Link către comentariu

Da, exista acest motor pe Cordoba, insa nu l-as recomanda. In primul rand, nu este nici un fel de diferenta de cuplu intre motorul de 75 CP si cel de 100 CP. In plus, puterea mai mare se obtine la o turatie mult mai mare a motorului. Concret, motorul 1.4 16V 75 CP cod BKY (cel care motorizeaza masina mea) are cuplu 126 NM la 3800 RPM si 75 CP la 5000 RPM iar cel 1.4 16V 100 CP are cuplu 126 NM la 4400 RPM si 100 CP la 6000 RPM.

Insa ma indoiesc ca vreun tuner din Romania va putea creste motorul tau pana la 100 CP doar din remapare. Motorul tau are 86 CP la 5000 RPM si 132 NM la 3800 RPM. Eu zic ca sunt niste limite decente pentru putere si cuplu, nu cred ca iti doresti sa schimbi mereu peste 3000 RPM pentru ca masina sa se miste cat de cat decent.

Pentru mai multe informatii te rog sa citesti articolul urmator:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volks...1.4_16v_55-74kW

Acum, dupa ce sper ca am lamurit problema cu motorizarile, modificarile la care m-am gandit ca le-ai putea face ar fi un dvd-player, eventual schimbarea boxelor cu unele care sa ofere o calitate audio mai buna, o suspensie sport, etc. In plus, se pot monta multe din dotarile OEM care nu sunt prezente pe masina ta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!