Jump to content

Cablu electric topit


Valentin
 Share

Postare recomandată

Acum ceva timp am avut un mic accident, am sus masina in service si copiii de acolo mi-au dovedit cat de inspirat am fost in alegerea service-ului... La montarea/demontarea usii stanga fata au dezizolat sau scos un fir de 12 V care, dupa cateva saptamani, a atins de masa. Urmarea nu e greu de imaginat: eram cu familia in masina si am crezut ca am pus-o de un foc de tabara intr-un hipermarket din Cluj.

Am reusit sa plec, dara cum trebuie sa remediez problema pentru ca izolatia firului respectiv a fost topita pe toata lungimea firului. Ideea este ca nu prea stiu unde ajunge acest fir deoarece nu prea vad decat ca urca catre "firewall" dar este posibil sa se intoarca catre panoul de sigurante.

Intrebarea este, cum si ce pot desface sa pot vedea firele alea? Se poate demonta bordul? Ceasurile le-am scos dar n-a fost prea folositor.

Aveti cumva idee unde merge firul ala? El ajunge in cupla aia de la usa stanga, acolo unde mai intra cele de la boxa, de la inchiderea centralizata etc

Multam pt raspunsuri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de demontat se poate, insa este o operatiune de durata. Daca scoti blocul de sigurante de pe pozitia sa nu poti vedea unde duce firul? urmaresti culoarea firului prin mufa corespondenta de pe stalpul A. incearca sa vezi ce culoare are si vedem de la ce mecanism este. poate fi de la inchiderea centralizata, geamuri sau oglinzi electrice, daca ai pe masina aceste optionale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fix asa am patit eu acum cateva luni,era un fir de la inchidere de la usa din spate,acesta facea scurt numai cand deschideam portiera.Intr-o zi am lasat-o cu usa mai mult timp deschisa,siguranta era una la 2 bani care in loc sa sara s-a topit si s-a pus pe direct iar din masina mea iesea ditamai fumul,noroc ca am scos repede borna.Din pacate imi atinsese mai multe fire si a trebuit sa dau bordul jos.Toata treaba m-a ajuns 250 ron la electrician.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Firul e de la centralizata, nu am alte optionale care sa aiba fire pe acolo. Culoarea nu mai pot s-o dibuiesc, eventual doar pozitia firului in cupla aia.

Azi am incercat sa demontez bordul insa m-am blocat si am ramas si fara timp la dispozitie. Are ceva cleme catre parbriz? Cum naiba ies alea? Am tras de bord in toate directiile dar am evitat s-o fac mai tare de teama sa nu rup vreo clema si sa-mi zdrangane ala mereu.

Am dat panoul jos dar nu ma ajuta prea mult, nu am nici vizibilitate si nici prea mult spatiu de manevra asa ca singura sansa este brdul jos.

Apropo, tubulatura de incalzire este prinsa de bord pe dedesupt sau e independenta?

P.S. E inutil sa va mai spus ca de cateva zile umblu cu o cheie de 10 in buzunar... :icon_thumright:

Modificat de Valentin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in spatele mecanismului de la stergatoare sunt 2 suruburi. cred ca sunt de 10. De acolo trebuie sa incepi.

Modificat de paul_ral
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi pt ajutor. Sincer, nu mi-a trecut prin cap sa caut si pe partea cealalta...

Partea proasta e ca am montat-o inapoi ca am nevoie de masina... Ufff, naspa clipe ma asteapta, sper sa am noroc de vreme...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!