Jump to content

Golf 5 GTI vs Golf 6 GTI

blordc
 Share

Postare recomandată

Am fost cu masina pe circuit si cu ASR ON eram putin franat. Cu caii mei (vreo 160) aveam probleme de aderenta cand apasam acceleratia la fund la iesirile din curbe. Pot sa va spun ca daca aveam ASR OFF masina iesea mai bine din viraj (nu era deloc franata).

Am incercat cu G5 GTI DSG, si din nou aveam probleme la iesirea din viraje, dar nu am avut curajul sa dezactivez ESP-ul (nu era masina mea, deci nu m-am bagat).

De accea sunt foarte curios daca pentru un TRACK dai XDS-ul e mai bun decat ESP Off.

P.S. Eu sunt incepator (mult spus si incepator) in ale pilotajului si daca eu simt diferenta intre ESP ON/OFF, ma intreb cum simte un pilot cu mai multa experienta.

P.S.2. Oricum sunt convins ca e mai bine cu XDS pe drumurile publice decat fara. Dar ceea ce ma intereseaza e daca si pe pista e la fel, sau nu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rex: XDS-ul este un plus, categoric

eu cel putin n-am dubii si vezi in semnatura ce conduc. Imi pare rau ca n-am si eu asa ceva

Link către comentariu

Pai iti poti pune un Quaiffe, care cred eu face treaba mai buna decat XDS. :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 months later...

XDS isi simte prezenta. Masina are modificari care o diferentiaza de cea veche cu mici inbunatatiri utile. Una ar mai fi antifonarea care se simte. Evacuarea stoc care se aude super cand te dai le ea.

Modificat de blordc
Link către comentariu

dap,mk5 gti are distributie pe curea...brgds

Link către comentariu

Acest XDS functioneaza si cand ai ESP off,sau cand dezactivezi ESP-ul se dezactiveaza tot? Seamana f mult cu EDL,numai ca EDL -ul se dezactiveaza la peste 80 km/h!

Link către comentariu

alte diferenta ar fi ca e masina mult mai bine antifonata:)

Link către comentariu

dap,mk5 gti are distributie pe curea...brgds

stiam ca 2.0 tfsi ar avea pe lant, dar o sa ma documentez :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Din punctul meu de vedere G5-ul este mai reusit, am facut test drive cu G6 GTI, norocul meu a fost ca am dat peste cineva cunoscut si am putut sa ma dau cat de cat la ea sa vad ce poate. Am avut la test un model fara XDS, deci aici nu pot comenta, dar am avut DSG. Ca impresie, intr-adevar interiorul este mai bun ca la G5, exteriorul nu pot sa spun ca ma atrage, imi place mai mult G5 (dar aici este vorba de subiectivitate, asadar e pe gustul fiecaruia). Ceea ce m-a socat in schimb a fost modul sport de la DSG care sa fiu sincer parca raspunde mult mai bine la G5-ul meu. Sunetul evacuarii intr-adevar este parca mai agresiv. Avand in vedere ca nu sunt un sofer profesionist, totusi mi s-a parut ca G6-le sta mai bine in curbe.

Punct final: Eu as alege G5. Chiar daca acel XDS este reusit, la cat de mult poti conduce sportiv o masina in Romania nu stiu daca merita :)

Link către comentariu

@masca - gti nou are standard diferential XDS standard asa stiu :)

Link către comentariu

Toate golfurile 6 gti au XDS. Citeste mai bine cum functioneaza (ai niste posturi mai sus) si unde il vei simti si atunci vei face diferenta.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut,acum ca a mai trecut ceva timp si GTI 6 a mai facut kilometrii,cum sunt?Sunt diferente? Merita GTI 6 inca 5000-6000 E?

Problemele la GTI 5 le stim la 6 cum e?Probleme specifice?

Seara buna.

Link către comentariu

Lasand la o parte aspectul, unde cand pui pachetul leduri G6 deja pare la ani lumina fata de G5 si pana si nevasta-mea pentru care masina e doar un obiect care te duce din a in b remarca faptul ca e ceva serios acolo nu doar o "masinuta draguta" (parerea ei despre Golf :) ) pentru mers la mall. Referitor la motor, lasand la o parte consumul de ulei de care se plang unii posesori de 2.0 tfsi nu cred ca poate avea probleme majore, ca doar e un motor pe care vw il imbunatateste de ani de zile.

Modificat de filterVW
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!