Jump to content

Seat Leon Cupra TFSI

Bebeee

Postare recomandată

Salut. Foarte misto Cupra! Milioane de km sa te tina. Dar am o nelamurire: nu are BC? Ca mie asa mi se pare din ce-am vazut in poze. Sau poate e in alta parte :D

Link către comentariu
  • Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bebeee

110

• xht20

22

• cristi_407

12

• ar99wob

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hello si multumesc la fel :)

Masina are BC normal sau mic..

http://imageshack.us...80/017copy.jpg/ E acolo unde e ceasul. Cand schimbi meniurile de la butonul BC apar si iconitele respective.

Intentionat nu am luat cu maxi dot: http://t2.gstatic.co...mQjDvsn_YEFkVgY pentru ca nu imi placea cum e layout-ul de la temp apa si nivel benzina.. Dar dupa scurt timp am inceput sa regret, are mai fain cu BC mare si avea si niste functii in plus :)

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Se poate pune maxidot si acum, nu e timpul pierdut. Singura problema e ca ceasurile cu maxidot de cupra sunt extrem de rare..Nu prea le gasesti second.

Link către comentariu

Nu e asa complicat. O ora, maxim. Cel mai mult dureaza pana scoti ceasurile vechi, trebuie scos inclusiv cd playerul. In schimb adaptarea ceasurilor maxidot dureaza 2 minute.

La chestia cu functionalitatea, iti dau dreptate. Nu te ajuta cu nimic. E doar un ecran mai mare, cu cateva "gogosi" in plus. Praf in ochi..

Link către comentariu

Eu ziceam ca e complicat sa caut ceasuri pe ebay sau pe unde se mai gasesc.. E mai complicata achizitia decat montajul :) Cu banii aia mai bine fac altceva pentru performanta :icon_thumleft:

Link către comentariu

Am ajuns la 84.000 km si am facut o revizie mai mare:

- filtre ulei, benzina, habitaclu Knecht-Mann

- ulei Motul 300V Power 5w40

- kit distributie de la Continental + role Ina + pompa apa OEM cu piesa veche la schimb

- spalat filtru de aer Evo-ms

Pentru cine e interesat, piesele pt revizie si distributie la TFSI au costat aprox. 1700 Ron dintre care o parte destul de mare a avut si ulei, care e aproximativ 80 ron/litru.

Si daca tot e curatenia de Paste, am facut si eu putina curatenie la motor (nu era prea murdar, pentru ca nu il las sa ajunga jegos niciodata)

IMG_0050.jpg

IMG_0051.jpg

Saptamana viitoare inlocuiesc iarasi cam follower-ul, preventia nu strica niciodata si cureaua de accesorii.

In poza de mai jos, rezultat a stage2+ + Milltek Decat + Candy white

IMG_0055.jpg

Link către comentariu
Master_Blaster

Tare poze cu motorul mai rar pe aici bv bv!

De masina ce sa mai zic.... :emthup:

2 chestii: 1 nu ai "blana" pe capota? 2 Pune cutie la baterie, stiu ca nu ajuta cu nimic dpdv al performantelor, dar arata mai bine si se curata mai bine si usor mai ales ca sacul ala e un fel de burete si se imbiba cu apa.

Link către comentariu

Mersi!

"Blana" de pe capota o am, dar e in pivnita. Nu ajuta cu nimic, doar tine caldura mai tare si antifonare. Si chiar nu am nevoie de antifonare :lol:

La cutie m-am gandit si eu, trebuie sa ma interesez cat e si daca merita :) De imbibat cu apa nu se imbina, pentru ca nu merg cu capota deschisa pe ploaie :lol:

Link către comentariu

La cat mai multi km fara probleme! Bobinele de RS4 arata tare bine! :icon_thumleft:

La cati ani se schimba distributia? Eu am 64000 km, dar e din 2008 hmmm..

Link către comentariu

Cum procedezi cu stersul motorului? Stergi cu carpa fiecare piesa? :D Arata impecabil si de aceea ma minunez

Link către comentariu

Mersi baieti :-)

Legat de distributie la mine in carte apare ca la 180.000 km prima data si apoi mai des.. Sau 5 ani, asa stiam si eu dar am preferat sa o schimb mai devreme :-)

Ciosmi legat de tips, dupa spalare il si lustruiesc putin si arata aproape ca si nou. Oricum s-a mai ars putin :-) dar dupa niste drumuri mai lungi mai tari se cam face la loc.. :-)

Circoloco, da asa fac. Ud o carpa cu apa si ceva solutii de curatat (e buna de la putina spuma activa, la optimum no rinse pana la ajax de geamuri) si frec fiecare piesa pe unde am loc... Idee e sa il faci odata la 2-3 luni, nu ia mai mult de 30 min, pt altfel cred ca tot mai greu va fi sa il cureti :-)

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Bebe... jetul de apa de la spalatorie, lasata la uscat o ora si n-ai treaba.... acum nu stiu la tine cata electronica e dar eu asa fac la a mea si n-am treaba. :)

Link către comentariu

Bobine, bujii, cutie siguranta si filtrul de aer care daca ia apa in motor treaba e ok :lol:

Link către comentariu

Distributia se schimba la 5 ani sau 120.000 km din cate stiu eu.

putin off topic:Distributia nu are nr de km la care se schimba,cel putin in carte scrie ca la orice motor 4 cilindri se verifica la 90.000 si daca trebuie se schimba daca nu se continua cu verificarea la fiecare revizie,insa partea cu 5 ani spusa de tine este foarte foarte buna,fiindca cauciucul imbatraneste chit ca masina sta pe loc si are doar 20.000 de km

On topic:"bebe masina ta arata foarte foarte bine,as vrea sa o am,insa eu cu filmele mele de Low&slow sunt multumit si cu 1.6...:P"

Link către comentariu
  • 3 weeks later...
Publicat (modificat)

Mersi ;)

In cartea service spune ca distributia la TFSI se schimba prima data la 180.000 km sau 4 ani.

Astazi am cumparat o pasta de lustruit metal de la Nigrin de care am fost foarte multumit.

Acesta e rezultatul la tips si toba finala: :)

IMG_0066.jpg

IMG_0067.jpg

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Foarte tare!! Arata ca noua.

O buna idee sa o fac si eu. :D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am trecut de 85.000 km.

Update, pe drum spre Bucuresti, la Slatina s-a crapat senzorul de presiune de la instalatie de climatizare.. Astfel ca am ramas fara freon si fara climatizare..

Pe aceste cale trebuie sa ii multumesc lui Florin@Caractere de la Soft Tuning pentru ajutor (a procurat senzor, montan si reumpluat instalatia cu freon) Multumesc foarte mult! :icon_thumleft:

Pe acelasi drum, Buc-Ar, am luat si o piatra in parbriz asa ca s-a facut o mica gaurica :lol: Vara asta urmeaza schimbat parbriz si revopsit bara fata si capota, tot ca urmare a pietricelelor din trafic.

Pentru a afla mai usor ce se intampla in trafic, am cumparat si o statie Alan 52 impreuna cu o antena Midland Funk de 90 cm :) E zic ca e compromisul ok, intre aspect si utilitate... Cu toate ca receptia/emisia e mult ami buna cu o antena de 140+ cm, pentru mine lasa prea mult de dorit la capitul aspect :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

la atatea pagube cred ca mai bine veneai cu avionul la bucuresti :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!