Jump to content

Stergator luneta - probleme

eu
 Share

Postare recomandată

salut!

Dau quote pentru ca postul este mai vechi. Am o problema cu stergatorul de la luneta. Cand a dat frigul am avut lichid de parbriz normal, care banuiesc ca a ingetat un pic. :salut: Dupa ce a stat masina in interior si am pus lichid de iarna am observat ca pe luneta nu mai functioneaza pompa, desi o vreme a functionat deodata cu cea de pe parbriz. E drept ca nu mai arunca lichidul pana sus, dar functiona. De ceva timp nu mai functioneaza deloc si e clar ca nu e din cauza inghetului pentru ca pe parbriz functioneaza perfect. :)

Vreo idee cum as putea rezolva problema fara prea mari batai de cap? Multumesc anticipat. :Driver:

Posibil sa fie infundat traseul,dar nu cred.Incearca sa-i faci o corectie la pompa,sa o lovesti incet cu ceva,s-ar putea sa fie periile problema.

Modificat de Paulorossi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu cred ca ar trebui sa aveti grija la ce lichid de spalat parbrizul folositi , deoarece acesta in timp se solidifica(formeaza bucatele de sapun) care pot infunda orificiile...eu personal am patito

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut,am si eu o problema la stergatoru de luneta...cind dau sa mearga normal nu vrea sa se miste deloc,dar cind dau pe spalare ,atunci functioneaza si spala normal,deci matorasul e bun

Link către comentariu

cristianionut

ansamblul motor si circuit electric sunt de la alta varianta de golf.Circuitul de comanda al motorului nu identifica corect comanda care o dai tu.

Link către comentariu

pai problema ester ca mia mers normal pina acum citeva luni

Link către comentariu

bbogdanmircea

Salutare.

Stie cineva cum se regleaza "ca la carte" stropitoarea de la stergatorul luneta?

As putea sa incerc sa indoi acel cap cu un patent dar nu mi se pare o metoda prea ok...

Am vazut ca are un fel de bila cu gaura acolo...oare se paote deplasa acea bila?

Mie imi arunca apa aproape razant cu luneta, ajunge pe ea cam 40% din apa aruncata, in rest ajunge pe plafon cred si chiar pe parbriz...

:) Nu e cea mai buna idee de proiectare a celor de la VW acest sistem de stropire...stiu ca la vechiul Fiat din 84 avea stropitoare in partea de sus si arunca apa in jos...destul de simplu si natural :)

Link către comentariu

Cu un ac, infipt in bila acea...

Link către comentariu

Reglat "ca la carte" e mai greu :lol: pentru ca uite ce zice cartea:

Washer jet

* Use VW special tool T10127 or 3125A window washer adjusting tool, or equivalent to adjust spray pattern.

* Do not use a needle or similar object to adjust jet as the passages in the spray jets will be damaged.

Scula in cauza fiind ASTA.

Asa ca tot la ac ramai, cum a spus golf416... dar cu grija...

Link către comentariu

Scuze de offtopic dar aveti idee ce lungime are lama stergatorului de luneta la golf 5?

Link către comentariu

Are 330 de mm stergatorul spate la Golf V. Colegul Rica_42 nu era mai usor sa ii spui raspunsul decat sa fii ironic?

Link către comentariu

pai problema ester ca mia mers normal pina acum citeva luni

Demonteaza si verifica-i contactele manetei pentru stergatoare , eventual foloseste spray de curatat contacte electrice , cred ca defectul e din maneta , asta daca nu ai ghinionul ( si verifica si asta ) sa se fi rupt un fir la trecerea de pe masina pe haion ( zona mobila , care flexeaza la fiecare inchidere/deschidere)

Salutare.

Stie cineva cum se regleaza "ca la carte" stropitoarea de la stergatorul luneta?

As putea sa incerc sa indoi acel cap cu un patent dar nu mi se pare o metoda prea ok...

Am vazut ca ti s-a raspuns cu un ac ATENTIE:

1 - daca folosesti ac , sa nu folosesti IN NICI-UN CAZ AC DE CUSUT , desi e mai tare.Este tare , dar e otelit si se poate rupe usor , virful raminind in bila , deci urmind sa arunci duza cu totul si sa iei alta . ACUL SA FIE BOLD NEOTELIT , chiar daca se indoaie usor , nu se rupe

2 - iti recomand sa-ti faci o ,,scula ''dintr-un arc de pix , indreptat cu patentul ( cauta arc cit mai gros , dar care sa intre prin orificiu ) . Are doua mari avantaje , are capatul care razuie mizeria , nu o preseaza pe pereti ca virful acului , si este mai tare ca boldul , dar nu se rupe

Reglajul il faci prin tatonare ...

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Am incercat sa demontez maneta sa ma uit la contact dar nu am reusit...referitor la cablurile de la haion mam uitat si se pare ca e totu in regula..daca imi poapte spune ,sau arata cineva cum se demonteaza,as fi recunoscator

Link către comentariu

Merci de raspuns Andrei.Nu am dat in cap nimanui nu era nevoie sa fi ironic.Am intrebat doar.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am comandat de la AHW-shop.de kit-ul de reparatie cu

Link către comentariu

Mi-am comandat de la AHW-shop.de kit-ul de reparatie cu
Link către comentariu

Va rog frumos,ma puteti indruma si pe mine pe undeva prin buc,sau zona de Otopeni Tunari,centre ceva de dezmembrari? As dori sa achizitionez un motoras de luneta,multumesc frumos

Link către comentariu

Cu motoras din dezmembrari e cam cu risc. Poate e la fel de ruginit (nu cred ca te lasa nimeni sa il desfaci pe loc) sau chiar daca nu e ruginit de tot poate incepe. Poate fi si infundat. Prefer sa cumpar ceva nou. Plus ca pentru asta trebuie sa ai timp si nervi sa umblii prin dezmembrari sa gasesti un motoras bun care sa nu te lase dupa 3 luni.

Eu zic ca e mai mult o chestiune de preferinte. Eu am preferat un sistem nou.

Link către comentariu

Da,dar dupa ce m-am interesat cat costa,am inceput sa ma gandesc si la dezmembrari :rolleyes: , in jur de 450 ron nou,si nu stiu ce marca

Link către comentariu

Te sfatuiesc sa ti desfaci motorasul sa vezi care este problema nu este mare filozofie daca partea electrica este oki partea mecanica se poate repara destul de usor,poate este doar gripat il cureti bine il ungi din nou cu vaselina si merge ca uns eu am reparat 3 pana acum si merg toate perfect.

Spor la treaba ca e frumos afara. :)

Link către comentariu

Salutare

De cand am luat masina (golf 4 combi) stergatorul de la luneta mergea in reluare, pana saptamana trecuta cand s-a oprit de tot :(

Pana aseara nu am avut timp sa fac nimic.Aseara m-am apucat de desfacut la el (am citit acest forum in prealabil) si am desfacut tot.Nu am reusit sa fac poze caci am fost singur si murdar pe maini.

Am desfacut si mecanismul stergaturului si totul era ca nou inauntru (vasilina la greu...) numai ca axul nu se misca .Am luat un cleste si l-am deblocat dar in continuare se misca foarte foarte greu.

Este foarte usor de desfacut.

Am gasit la cineva angrenajul cu 100 de lei. ma intalnesc astazi sa il vad si sa il cumpar.Acum merg fara stergator in spate....am doar o gaura...:))

Va mai tin la curent cu ce s-a intamplat.

Link către comentariu

Sincer, daca motorasul e ok nu stiu de ce mai cumperi alt angrenaj. Angrenajul meu l-am reparat dupa ce nu a mai mers TREI ani! Era groaznic de gripat. Dupa cateva ore si-a dat drumul. Nici nu stiai unde se termina o piesa si incepe alta! Chestia e ca nu prea are piese care se pot strica inafara de zimtii de pe rotita.

La mine s-a dus partea electrica. Acolo e mai trist. :cool:

Pt Rudolf.s: Stai linistitit, de regula prefer si eu lucrurile noi! Dar la motorasul de stergator daca motorasul merge nu are ce sa fie stricat. Eventual teava pt stropitor se mai poate rupe dar exista un DIY foarte simplu aici pe forum pt aceasta problema. Deci in cazul asta si dezmembrarile sunt destul de ok. Depinde, desigur, si de zona. Am inteles ca pe la voi preturile sunt destul de umflate.

Modificat de Andrei_C10
Link către comentariu

Fratilor,l-am desfacut si eu,dar ghiciti ce am gasit acolo. Cand am dat jos tot angrenajul,chiar in locul unde este acel stut care intra in furtunelul care da pe gaura la stergator,ce credeti ca este? POXIPOL ,pe langa stutul ala de plastic este poxipol.Habar am de ce sa dat acolo cu poxipol,si cum fac sa mai dau eu jos poxipolul? Voi aveti idee? motorasul merge,se invarte,,dar cand dau comanda sa dea apa,iese pe la stergator un pic de se duce pe luneta dar se si opreste o parte din apa pe undeva in angrenajul acela,si ajunge si prin motoras (asta din cate am vazut eu,dar nu pot sustine 100%) .Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc frumos

aaaaa,si inca ceva ,ca era sa uit. Partea de apa care se duce in angrenaj,imi ajunge si la mufa cu contactori(asa cred ca ii zice) , si vreau sa va spun ca imi facea scurt,.Am mers intr-o zi prin bucuresti,cu blocul de stergatoare oprit,ele imi mergeau,si cele pe fata si cel de pe luneta,Si un soare afara, :icon_thumright: , pana mi-am dat seama si am scos siguranta de la stergatoare ;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut, cam asa ceva am patit si eu si am rezolvat problema folosind un kit de reparatie pentru ansamblul motoras/spalator luneta. Kit-ul este numai pentru modelul Valeo si are codul 8LO 998 711- 163lei la reprezentanta Vw. Kit-ul contine tot ce-ti trebuie, nu se pastreaza decat carcasa, motorasul electric si roata dintata de plastic. Am curatat tot (la mine era plin de rugina) dupa care am gresat si montat conform instructiunilor si este ok.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!