Jump to content

Consum 10% in oras (+ afara) Audi A4 1.9tdi -2004- cutie tiptronic ?

crossing
 Share

Postare recomandată

Consum 10% in oras (combinat cu putin afara ) Audi A4 1.9tdi -2004- cutie tiptronic ???

Abia am luat masina asta ,cand mi-a aratat ca mai am 20km pana e gata motorina i-am pus de 50ron acu 2 zile si la bord mi-a aparut ca mai am 160km pana ce termin motorina. Adica un consum de 10% ??????????? Am mai avut un A4 identic cutie clasica si mergeam 1100km cu un ful. Asta consuma ca o benzinara ,merg numai vreo 600-700km cu un ful? Sau ma hazardez? Sau are ceva ? Stiam ca ia maxim 1L cutia automata da nici chiar asa 2,3L in plus la suta de km.

Modificat de crossing
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prima problema e ca nu ne-ai zis din ce oras esti (n-ar strica sa-ti completezi profilul). Daca esti din Bucuresti, aici un consum normal de oras pentru o astfel de masina e undeva la 8. Daca mergi zilnic prin aglomeratii crunte, se duce lejer si la 9. Mai pui si cutia automata si uite cum iese 10 :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Prima problema e ca nu ne-ai zis din ce oras esti (n-ar strica sa-ti completezi profilul). Daca esti din Bucuresti, aici un consum normal de oras pentru o astfel de masina e undeva la 8. Daca mergi zilnic prin aglomeratii crunte, se duce lejer si la 9. Mai pui si cutia automata si uite cum iese 10 :)

Sunt din Targu Neamt, aici nu prea e trafic ! Crezi daca o pun pe manual ar consuma mai putin? Si inca o chestie ,pe manual apare pe display : 1,2,3,4,5,6 Asta insemna ca are 6 viteze? Am incercat sa merg pe manual si vreau sa zic ca eu as turao si mai mult pana as schimba vitezele , m-i se pare foarte putin turata cand schimba automat . Abia am luat-o de 2 zile,sper sa am doar impresia ca ar consuma ca nu prea-mi covine 2-3% in plus fata de manuala.

Modificat de crossing
Link către comentariu

Consum 10% in oras (combinat cu putin afara ) Audi A4 1.9tdi -2004- cutie tiptronic ???

Abia am luat masina asta ,cand mi-a aratat ca mai am 20km pana e gata motorina i-am pus de 50ron acu 2 zile si la bord mi-a aparut ca mai am 160km pana ce termin motorina. Adica un consum de 10% ??????????? Am mai avut un A4 identic cutie clasica si mergeam 1100km cu un ful. Asta consuma ca o benzinara ,merg numai vreo 600-700km cu un ful? Sau ma hazardez? Sau are ceva ? Stiam ca ia maxim 1L cutia automata da nici chiar asa 2,3L in plus la suta de km.

Salut,

In primul rand trebuie sa ne spui cati litri ai pus si nu de cati bani ai pus, in al doilea rand se poate intampla ca in momentul in care pui carburant inainte sa fi mers foarte tare si computerul nu a avut timp sa se actualizeze. Pune un plin mergi cati km doresti tu, dupa care umple din nou si atunci iti faci socoteala. de asemenea te rog sa-ti schimbi profilul pentru ca folosesti de doua ori A4 si in loc de TDI folosesti TD1 ceea ce nu cred ca e corect. Asteptam noile date.

Link către comentariu

a mea imi consuma 10 lirti la suta in oras (constanta); avind in vedere ca a mea e quattro si are cutie manuala, ar trebui -cel putin teoretic- sa aiba un consum similar cu a ta.

asa ca... daca tot nu esti convins, mai incearca sa faci un consum real, asa cum ti-a sugerat kokusoft

Link către comentariu

un 2,5 tdi cu multitronic tot in cta ia cam 8% .. nu este quatro

Link către comentariu

Am sa fac un plin sa vad cat consuma exact,dar pt inceput nu prea sunt incantat de consum daca continua in stilul asta . am avut o skoda octavia 1.6i si mergeam 600km cu un full si am dat-o repede, daca-mi consuma si asta la fel din cauza cutii mor. cu celalalt cu manuala merg 1100km (1.9 tdi manuala) in afara.

Link către comentariu

Prietene ce ti se intapla tie este perfect normal versiunea ta de motor cuplaat la tiptronic este foarte cunoscut pentru consumul mare de motorina fata de manual si asta in special din cauza ca sunt pierderi mari de cuplu in cutie atunci cand apare un fenomen de patinare. Daca mergi in manual nu faci nimic e fix tot aia. Obijnuieste-te cu cutia si masina, stai linistit ca nu are nimic.

Have fun.

Link către comentariu

un 2,5 tdi cu multitronic tot in cta ia cam 8% .. nu este quatro

pai.. nu stiu ce sa zic, eu deja ma obisnuisem cu ce consum are. acum mi-ai dat tema de casa, sa vad de ce papa asa de mult. mentionez ca nu am un stil de condus foarte sportiv.

crossing, cam citi km faci pe an?

Link către comentariu

am facut 30.000km in 2 ani jumate. Una e cand faci un plin si mergi 1100 km si una e cand mergi 600-700km, am mers cu o familie in bulgaria (hoda benzina ) iar eu aveam a4 manuala, la vama veche s-a intors din vama disperat sa puna benzina iar eu mai aveam la greu. Ma obisnuisem sa merg , cat despre ''pierderi mari de cuplu in cutie atunci cand apare un fenomen de patinare'' ,nu stiu la ce s-au gandit cei de la audi cand au pus cutia asta pe masina asta . Am sa-i fac un plin sa vad exact cum sta treaba ,daca consuma cat o benzinara nu o mai tin (sau chiar mai mult !) . Si inca o chestie ,stiam ca daca de ex mergi prin oras cu 40km/h si esti cu a 4a economisesti combustibl, exact asta face tiptronicul meu, prin oras la 40km/h e intr-a 4a si are 1400rpm ,iar la 70km e intr-a 5a

Modificat de aryes13
Link către comentariu

pai la un rulaj de aprox. 10.000 de km. pe an nu prea inteleg frica de un consum de genul asta. cel putin nu atit incit sa vinzi masina pe acest motiv.

repet: fa-i un consum real, de plin pe plin, eventual si o scanare, pentru a vedea posibilele erori, si in rest bucura-te de masina!

:) nu mai da quote la mesajul anterior, foloseste fast reply sau add reply .

Modificat de Durpaneus
Link către comentariu

• 1 month later...

Al meu 2.5tdi quattro consuma 11l in oras testat cu metoda plinului-oricum aproape de valoarea BC-11.5-12.Mentionez ca stilul de condus este intre moderat si alert.

Celalalt A4,1.9 tdi quattro,consuma intre 9 si 10.5 in functie de trafic sau picior drept :(

P.S.Ambele masini dispun de cutie manuala.

Link către comentariu

• 1 month later...

salut.Eu am a4 b6 2002 1.9tdi 131cp si in iasi consuma 9-10 l la suta iar in focsani (vin rar acasa) 7-8 l.Iar acum cand e frig 10l.Take care.

Link către comentariu

1.9 TDI 131+ AWX am si eu si in oras nu sare de 7% dar acum vad k s-a dus undeva la 8-8,5%, mers cat se poate de sportiv in micul oras Bacau

Link către comentariu

• 5 years later...

Vad ca nu s-a mai scris de ceva vreme in topicul acesta...

A mea e multitronic 7+1, 2.0 TDI si mananca 10 -11 in oras (Timisoara) mers bara la bara si 6,1 - 7 extern mers cu 100 - 140 la ora

cand trec de 160 am consum de 10

Link către comentariu

• 2 weeks later...

E posibil in soft sa se fi umblat.trebuie verificat

Link către comentariu

Hmmm, i-am facut un scan cu vag comul dar nu am vazut nimic batator la ochi.

Am mai avut un BMW X3 2.0 tdi 150 cp si acelasi lucru.

Am mai avut si glof 4 1.9 tdi si pot spune 8 in oras si 6 afara

Mai am un opel astra H, masina mamei, 1.7 dti si mananca 7 in oras si 5 afara.

Cred totusi ca ar fi consumul real.

Link către comentariu

Daca iti modifica cineva in computer datele ,nu le vezi cu vagcomul :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!