Jump to content

Turometru Golf 6

Georgel.M
 Share

Postare recomandată

astazi am incercat sa-i "dau o talpa" pe liber sa vad cum se aude motorul pe la 7000rpm....surpriza...nu urca mai mult de 3500rpm

o fi avand vreun sistem de siguranta care nu permite turarea pe liber cand lichidul de racire nu are 90 de grade?

sau poate fi ceva defect la masina?

mentionez ca in depasiri cand am ocazia sa o turez urca la 4500-5000 ...atat am ajuns sai dau(cu lichidul de racire la 90 de grade) inca mai mergea dar se termina depasirea si nu avea rost sa o duc mai mult

am creat acest topic deoarece nu am gasit alt topic unde sa postez intrebarea mea....sper ca nu am gresit foarte tare :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

E din softul calculatorului de motor. Daca vrei sa o auzi la 6500rpm da o talpa cu treapta 2 sau 3 pana la capat si lasa geamul deschis . Pe loc la modelul tau nu te lasa pentru protejarea motorului

La R32 ma lasa pana la 3500rpm si acolo se limiteaza cu un sound placut de tot . Dar in mers e deliciu pana la 7000.

Link către comentariu

asa e se aude foarte placut la 3500rpm pe liber dar am vazut un filmulet pe youtube la un golf6 TDI care il tura pana la 5500rpm pe loc si el are 6000rpm in bord si deasta mam speriat putin...am zis ca al meu are ceva

multumesc de precizare :P

Link către comentariu

ar fi bine si la diesel sa faca la fel sa nu mai poata sa puna in aplicarea testarea violenta de la revizia ITP. nu am inteles exact daca are legatura limitarea la modelul respectiv si cu temperatura motorului.

ps: cam speriatzi baietii pe aici sa nu cumva sa posteze aiurea cei roade. eu preventiv dau de trei ori "search" cand postez intr-un topic deja existent si de 5 ori cand fac topic nou.

Link către comentariu

testarea violenta de la diesel nu o fac ca asa vreau ei, sper ca iti dai seama. plus ca mi se pare mult mai chinuitor pentru motor sa-l duci in 5000 rpm in sarcina, decat pe loc.

intr-adevar, interesanta aceasta optiune, de a limita turatia. prima data m-am mirat si eu, dar am realizat despre ce e vorba.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

nu merge turata mai mult de 3500rpm pt ca ai ASR activat . Dezactiveazal si apoi poti sa o calci cat vrei u;)

la mne nu sare mai mult de 2800rpm a mea e TDI

Link către comentariu

nu merg niciodata cu ASR activat.deci nu e de la ASR

Link către comentariu

• 2 months later...

Si la golf 6 GTI face la fel numai ca e limitat la 4000 rpm. Eu cred ca e turatia optima la care ai putea sa pleci de pe loc daca o bagi in viteza si dai drumul brusc la ambreiaj. Asta ca sa nu o turezi prea tare si sa iti patineze ambreiajul si normal rotile fara rost(parerea mea).

Link către comentariu

• 1 month later...

la mine la 1,6 tdi 105 cp limitarea turatiei este la 2500rot/min, in gol mai mult de atat nu merge.

Link către comentariu

Eu zic ca problema a cam fost lamurita .

Este vorba de o protectie a motorului.Nu am incercat cu piciorul pe ambreiaj si cuplata treapta 1 daca o anuleaza , dar in mare cam s-a inteles ideea.

Deja divagam cu 100km/h in tr - 1.Poate pentru problema asta trebuie deschis un topic nou " probleme vitezometru " :rolleyes:

Link către comentariu

• Administrator

Am sters posturile OFFTOPIC si pe cele fanteziste

Rog ramaneti ONTOPIC

Desi problema a fost relativ lamurita, topicul ramane deocamdata deschis cu precizarea ca posturile pe langa vor fi sanctionate

Mersi

Link către comentariu

• 3 years later...

Buna seara

Am cumparat recent un Golf 6 2.0 TDI si am acceasi problema,nu se tureaza pe loc mai mult de 2800 turatii.Saptamana viitoare sint programat la R.A.R Cluj si nu stiu cum o sa fie la testul de gaze daca nu poate sa tureze motorul.

Astept raspuns de la cineva care a trecut R.A.R ul

Multumesc

Link către comentariu

Salutare,

Nu se intampla absolut nimic; o tureaza pana unde poate si apoi treci mai departe.la mine asa s-a intamplat

Succes!

Link către comentariu

Dezactiveaza ESP si o sa se tureze.

Link către comentariu

Multumesc pt raspunsuri,Am dezactivat ASR ul si motorul se tureaza si pe loc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Cu ESP dezactivat limitarea ramane activata la mine :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Tot nu merge. Daca nu se invarte roata, nu trece de 4k

Link către comentariu

• Administrator

Cititi postul lui @voinea de mai sus...

Era valabil si la generatia anterioara

Modificat de dudu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!