Jump to content

Trebuie refacuta geometria la roti?

Extreme
 Share

Postare recomandată

cine ma ajuta si pe mine cu Vag-u sa-mi pun banda din volan ca am scoso si e data peste cap.nu e rupta.URGENT cine ma poate ajuta 0749968054.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi aici. Urgent.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

• 1 month later...

Salut pe toata lumea, am si eu urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva : detin un passat 1.9 TDI AVB 101 cp fab. 2003.07 - dupa ce am schimbat

intr-un service 2 brate superioara unul de pe partea stanga si unul de pe partea dreapta, capetele de planetara dinspre roti si am schimbat si lichidul de la pompa servo (de la directie), am observat la inceput faptul ca in linie dreapta imi ramane volanul putin spre dreapta si daca il las liber masina trage putin spre dreapta ( la inceput insesizabil pe anumite drumuri).Acest lucru se intampla acum aprox. un an, acum simptomele sunt ceva mai pronuntate adica daca las volanul liber simt ca masina trage clar dreapta (dar bineinteles lin nu brusc). Cand mi-am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara l-am intrebat pe tip daca se vede ceva uzura si mi-a zis ca foarte putin (o uzura normala).

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu ceva pareri, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva! Sa fi facut nepriceputii aia ceva, sa-mi fi stricat cutia de directie cand au schimbat lichidul servo, sau altceva?,

Astept parerile voastre!

Multumesc!!!!

Link către comentariu

F l o r i n

ai facut o geometrie, sa vezi daca totul e in regula ?

Link către comentariu

C o s m i n

Geometria e. ;)

Link către comentariu

Nu am facut geometria la roti dar cred ca trebuie sa o fac cat de curand. Dar m-am gandit ca daca nu am uzura la cauciucuri dupa cat sa zic 5 luni (ii drept ca erau de iarna) ca poate nu are legatura cu geometria.

Ce ii ciudat ca exact dupa ce mi-au facut operatiile ce vi le-am prezentat mai sus dintr-o data am avut probleme cu directia, ii posibil sa fi umblat la ceva reglaje baietii si sa fii dereglat ceva?

Link către comentariu

C o s m i n

Noi ce-ti tot spunem? REFA GEOMETRIA !

Daca te uitai prin topic, aflai ca in cazul inlocuirii unor piese la directie, trebuie refacuta OBLIGATORIU geometria.

Iar berbecii de-acolo trebuiau sa-ti aminteasca asta.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna, de curand am achizitionat un B5.5 AVF si cand plec tare de pe loc ma trage intr-o parte de obicei in stanga. Din ce cauza este asta.

Pe masina au fost schimbate de vreo (minim) 6 luni. Sa fie lipsa de o "geoetrie" completa cauza?

Am si probleme pe partea dreapta (pasager) cu caup de planetara. Avecteaza asta in linie dreapta?

Link către comentariu

Nu afecteaza.

In linie dreapta, in acceleratie constanta mai trage in stanga? Asa se verifica geometria.

Merita sa-i faci o verificare la un service specializat.

Eu am facut asta imediat dupa ce am cumparat-o, chiar daca au si luat aparatele jos imediat ce le-au montat, neavand ce sa regleze. Dar macar dormi linistit.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna dimineata. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat? Am observat ca la o viteza de peste 100 km/h imi tremura volanul. Cineva mi-a spus ca ar trebui sa refac geometria rotilor. De mentionat ca am schimbat capetele de bara (nu stiu daca influenteaza cu ceva). Intrebarea este trebuie facuta geometria sau unghiul de fuga pentru problema care o am eu. Sau eventual ambele. Si cam care ar fi diferenta intre geometrie si unghi de fuga? Am mai cautat niste explicatii cat mai simple si clare dar peste tot difera raspunsul. Din cate am inteles geometria include si unghiul de fuga (sper sa nu gresesc). Multumesc

Link către comentariu

Da , daca ai schimbat capetele de bara se reface geometria/unghiul de fuga . Pentru trepidatia volanului , echilibreaza rotile.

Modificat de b97dmt
Link către comentariu

Echilibreaza rotile.

Link către comentariu

• 9 years later...

Eu am schimbat amortizoarele ( acu 2-3 zile ) pe fata si arcurile ( anul trecut ) si volanul statea intr-o parte dar masina mergea drept, am facut unghiul de fuga si s-a rezolvat ... unghiul de cadere mi-a spus ca e din flanse desi sunt noi, dar nu prea au ce sa regleze, erau un pic pe aparat cam nasol, nu erau pe 0 ... Se poate regla unghiul de cadere din flanse ? Sau sa ma duc la alt atelier sa intreb ... Masina in cauza VW Bora, cea de avatar, arcuri kyb, amortizor bilstein de drumuri grele si flanse skf :D 

Sunt doar curios de unde se regleaza si daca se regleaza :) 

image002.gif

Link către comentariu

• 3 months later...

Buna ziua,am schimbat de curand cap bara +bieleta de directie pe partea stanga si de la service mi au zis ca nu trebuie facuta geometria,oare m au pacalit?din cate stiu eu trebuia refacuta,acum intrebarea este:trebuie refacuta doar pe partea unde am schimbat piesele?sau geometrie completa.va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumesc

Link către comentariu

Se reface. Obligatoriu. Ca se va umbla doar pe partea cu piesele schimbate sau si pe partea cealalta, va fi in functie cat si cum are filetul ansamblul in cauza.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!