Jump to content

Bora 1.6 (an~2000) vs Logan 2005-2006

Skittles
 Share

Postare recomandată

Salut!

Vreau niste pareri de la voi....Tata va lua permisul in curand si ar dori o masina.M-am gandit ca o Bora de 1.6 din anul 2000 euro 4 sub 150k km si destule dotari la 4000 euro(doar autoturisumul) ar fi ideala.Dar, am remarcat ca Dacia Logan se vinde destul de bine ca pret.Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi.

Ce stiu:

+Bora: marca,dotari,fiabilitate,servis bun si ieftin

+Logan: Anul si... kilometri

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu cred ca ai sa gasesti la pretul ala o bora in stare buna! Poate doar masini alegate si neingrijite. Apoi anul 2000 este an de rascruce la vw benzinare: poti avea norocul sa fie euro 2 sau euro 4 motorul de 1.6.

Motorul de 1.6 intretinut duce mult (eu pe b5 am avut 1.6 si cand l-am vandut avea 347000km, iar pe la 280000 a avut nevoie de segmentare+semeringuri, etc, oricum nu foarte scump, gen 12-13mil total).

Despre logan parerile sunt impartite, dar cat dai atata face. Adica nu poti avea pretentia la banii astia sa fie super masina. Am mers cu berlina 1.4mpi si cu 1.5dci mcv. Motor+cutie cel putin la benzinar sunt super ok, adica la fel de trainice.Dieselul la dacia inca are probleme datorita componentelor low-cost delphi din sistemul de injectie (doar ce am schimbat la MCV cel de la munca acum vreo 2 luni setul de injectoare si pompa din rezervor).

per total eu sigur as lua Bora, dar cum am zis greu sa gasesti la 4k o masina ok.

Ar mai fi multe de spus, dar sa lasam si alti colegi.

Link către comentariu

Intrebarea este: Va face multi km?

Nu de alta dar este un coleg cu o bora 1.6 si sub 12% in oras nu papa, si asta in cel mai fericit caz.

Dacia din punct de vedere al costurilor de intretinere are un atu, dar nu se compara cu bora la capitolul comfort.

Bora la 160.000 km este, batrana. Nu ca motor, dar nu stii ce poate sa pice in urmatoarea perioada + consum, trebuie sa ai bani sa o intretii.

Link către comentariu

daca isi permite sa intretina o bora eu zic ca nici nu ar trebui sa se mai gandeasca la logan. si nu ca ar fi loganul proast (sunt posesor de logan 1.6 16v), insa strict ca masina nu prea se pot compara.

toata treaba e sa isi si permita sa o intretina. e totusi o masina care in scurt timp va face 10 ani.cred ca nu supar pe nimeni daca afirm ca o bora din 2000 are toate sansele sa iti manance mai multi bani decat un logan 2006-2007.

Un alt aspect e si chestia ca de ex peste 3 ani loganul va avea 6 ani iar bora 13 si vreo 200.000+km.

Totusi chiar si asa, daca iti permiti sa o intretii alegerea e clara din punctul meu de vedere, si anume bora.

Link către comentariu

BORA dar nu cred ca gasesti una la 4k

si inca ceva, nu te lua dupa reclamele de la dacia , cu preturile acelea, nu sunt nici pe departe adevarate.

eu am vrut sa achizitionez un Pick UP DCI 85 cp, si pur si simplu m am speriat de hotia care e acolo.

Modificat de DorianR
Link către comentariu

De cateva zile si fortat de imprejurari, conduc un Logan diesel de 65 de cai. Are vreo 170000 de km la bord, masina de firma condusa de cine stie cati soferi pana acum. Un singur lucru pot sa-ti spun, lasand la o parte greierasii din masina si faptul ca nu prea are stabilitate(dar banuiesc ca tatal tau nu e Schumi), un motor EXCELENT la banii aia. Poate ar fi cazul sa-l indrepti catre motorina, nu cred ca-i va parea rau. Daca dai peste un second de 85 de cai la pret bun, io zic sa-i dai bataie.

Link către comentariu

O bora in "mintile" ei si la asteptarile tale e clar sub 6 mii nu gasesti. Logan conduc si eu pe la munca un mcv 1.6 mpi nu se incadreaza in caroserie poate la berlina e altceva. Interiorul loganului este comunist rau. da la 4mii gasesti unul bun care te duce 3-4 ani fara probleme majore. Acum depinde si ce vrei de la o masina confort sau strict masina. Oricum bafta la achizitie

Link către comentariu

chiar putem compara bora/golf cu logan?

conduc golf 2001 si logan 2007 si e diferenta mareeeee.

golful (bora) super dotari si e euro 4

loganul ..... si e euro 3 (luat de nou in 2007)

acum faza cu cea de 4K e de discutat dar per ansamblu chiar nu are rost comparatia.

loganul pierde cca 2K euro pe an iar bora cca 1K euro pe an, iar in trei ani bora (daca e euro 4) va avea un pret de revanzare mai mare decat loganul. si iartama, mai vorbim de confort+siguranta? sa nu mai spun ca bancheta din spate de la Logan are cel mai incomod unghi.

Link către comentariu

Am in familie 2 Loganuri diesel si un Sandero 1.6. Le-am folosit destul cat sa-mi fac o parere sanatoasa.

Logan-> motor bun, cosum bun (diesel), stabilitate decenta, confort+dotari enervant de proaste. Parerea mea e ca merita cumparate sh, noi in nici un caz.

Bora nu stiu, n-am avut dar fiind un golf mai voluminos pot sa spun cu mana pe inima ca e o masina de vis. Doar ca ce vrei tu nu gasesti sub 5.5k euro.

Succes in luarea deciziei !

LE- mare grija la Logan SH sa nu fi fost masina de firma sau taxi !

Modificat de VWladone
Link către comentariu

Dupa capul meu eu as alege un Logan Diesel, daca ar fi intre cele 2.Poti gasi o Bora de prin 2001 pe la vreo 4000 E, dar oricum daca o vei cumpara sa te astept sa mai bagi ceva bani in ea(daca are peste 12 k km) iar in privinta Loganului stiu unul diesel din 2006 cu 50000 km la bord la 4000 E.Totusi conteaza si de numarul de km pe care ii face, adica daca face ceva mai multi se renteaza diselul, consum foarte mic.Am condus Logan 1.5 DCi si prima impresie a fost una buna pentru o astfel de masina, deci eu as alege Logan :)...

Link către comentariu

In mare tot ce s-a enumerat mai sus le cunosteam.Am condus Logan diesel si benzina(le-am urmarit evolutia pe parcursul a 2 ani la firma) si s-au vandut cu 2500 euro cel pe motorina si 2000 cel pe benzina;masini din 2007 cu putin peste 100k km.Despre Bora...vorba aia,doar am golf si ii resimt calitatea superioara din plin.

Eventual,voi merge pe ceva din import cu 1.6 si euro 4,preferabil nemtesc sau grup VAG.

Multumesc tuturor pt raspunsuri.Deja m-am hotarat ce voi face asadar propun INCHIDEREA TOPICULUI!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Loganul benzina este euro3 doar daca e intre 2004 si 2006. De prin octombrie 2006 toate pe benzina sunt euro4. E posibil totusi ca masina sa fie produsa in 2006, si vanduta in 2007 :P. Au fost niste masini din stoc la care s-au facut reduceri de 500-1000 de euro.

Loganul diesel este euro3 doar daca e vorba de motorul 1.5 dci 65cp. cel de 70cp care se pune de pe la sfarsitul lui 2006 este euro4.

1.5 dci 85cp si 1.6 16v 105cp sunt euro4 indiferent de an(oricum au fost introduse prin 2006-2007).

Modificat de bossake
Link către comentariu

• 3 weeks later...

sunt banii tai si va fi masina ta (sau a lu taiktu) ,loganul ca masina imi place sincer am facut scoala aku 3 anii pe unu si nu ma dezamagit asta pe deoparte dar fiind fost posesor de vw bora-loganul nu se va apropia de calitatea interiorului/exteriorului si calitatea de constructie niciodata vrei comfort/calitate-bora,vrei economie/simplitate-logan

respect

Link către comentariu

Ia o bora diferenta intre un vag si un reno e mare mare chit ca are cu 50-100mii km mai mult merita.

Km ii poti verifica la un tester ii citesti si din calculatorul de motor.

Te pot chiar ajuta (lucrez intr`un service care are si asa ceva) putem face o diagnoza completa o urcam pe rampa, sau cel mai bine te duci cu ea in reprezentanta.

Link către comentariu

Eu zic sa mergi pe BORA, am avut o saptamana pe mana un Logan 1.5 D, cu 70k km , nu cred ca se poate compara cu nici o bora fie ea si din 2000.

O alta experienta am mai avut cu un Ford Sierra 2 din 1991 si aici sa ma crezi pe cuvant ca e mai sus decat Loganul doar ca nu are A/C .

Succes in alegere.

Link către comentariu

bai oameni buni. Ce-i comparatia asta? :icon_cool: Ma faceti sa rad. Compara Loganul cu GOLF 3 :)

Bora clar. Generatia veche si durabila. Piese pe toate drumurile. Service-uri la fel. Sa nu crezi ca e mare diferenta intre ele la intretinere normala... Acum depinde de hibele ascunse. Eu sunt convins, dam un exemplu - ca un electromotor pt Bora nu e cu mult mai scump decat unul de Logan.....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!