Jump to content

Cutie viteze T4 - probleme

nelu_tm
 Share

Postare recomandată

3 litere de tipar,gen cod motor numai ca e al cutiei;deschizi la sigurante,pe stalp e un sticker alb cu scrisuri,unu din ele e codul scos mai in evidenta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nelu_tm

28

• cabina

16

• Emy D

14

• noobsound

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator

Emy D

Cod motor: ABL.

Cod cv: EVZ.

Pinioanele cv de pe masina ta:

- a 3-a 02A 311 285 K - Z = 35/24;

- a 4-a 02A 311 351 G - Z = 35/34;

- a 5-a 02A 311 361 L - Z = 36/43.

Link către comentariu

Ma uit la datele astea si nu pricep nimic.! astea ce inseamna?

Ce cutie (atasata pe motor de 1.9 TD) pot sa pun la motorul meu pt a avea o viteza mai mare...sa fie motorul mai relaxat...?

Link către comentariu

• Administrator

Referitor la datele postate mai sus, citeste acest topic pentru ca am mai postat o data explicatiile.

Cat despre "ce cutie"... asta chiar nu pot sa-ti spun.

Fiecare cutie are designul/particularitatile sale, asa ca unele se pot schimba, altele nu pentru ca probabil nu sunt identice (ca si carcasa). :frigbaitata:

Link către comentariu

O solutie pentru eficienta si randament turatie/viteza am cautat si eu.La 90 km/h am 2800rot si cred ca e destul de mult.Varianta mai simpla si sigura este sa schimbi cauciucurile cu unele mai mari gen 205/70/15 sau pe 16.ideea cu pinionul de a 5-a e destul de scump si nu stii ce calitate are piesa si ce uzura face in timp

Link către comentariu

Cu cauciucuri pe 16", castigi nu mai mult de 15-20 kmph!

Si intrebam, pentru ca un prieten si-a pus pe Transporter cu motor de 1.9 TD 50 kw (ca al meu) cutie de viteze de pe un Multivan de 1.9 TD, si merge cu masina acuma pana la 150 kmph, pe cand eu merg pana la 120 kmh/4400 rot/min.

E o diferenta destul de mare si fata de "schimbatul rotilor" , nu ai probleme cu politia. In plus, cineva de pe forum a propus cutia de viteze de pe un caravelle (desigur tot 1.9 TD) care are rapoarte mai bune pt fuga.

Prin asta , eu vreau sa fie motorul mai relaxat la o viteza mai mare si desigur ca va fi un consum mai mic!

Link către comentariu

eu am Caravelle de 2.5D si nu sant multumit de raportul viteza/turatie

Link către comentariu

cred ca vroiai sa scrii ca ai 2,4d :offtopic:

@emy sper ca realizezi ca o sa fie mult mai lenta ( puturoasa) masina la acceleratii cu o cutie cu rapoarte mai lungi. Azi am cautat o masina pentru tatal meu si am condus un multivan 1.9td Pana la 90 la ora cat am prins mi s-a parut ok ca si demaraj dar intradevar fata de masina mea rapoartele sunt foarte scurte .

PS: sper de maine sa intru pe forum si ca posesor de LT :offtopic:

Link către comentariu

Ca demaraj mi se pare f bun la cei 68 cai, insa turatia pe care o are la viteza de peste 90 kmph imi da fiori... E prea mult pentru un diesel! Daca la 4400 rot/min as avea aproximativ 140 -150 kmph ar fi super, adica, as putea rula linistit la 120 kmph! Sau daca as atinge viteza asta prin schimbarea pinionului de treapta 5-a, atunci nu m-as mai complica sa schimb toata cutia de viteze!

Daca nu, atunci imi aduc un 2.4 TDI de 150 hp cu cutie cu tot si il arunc sub capota... (as vrea eu) :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Salutare tuturor!

Despre cuciucuri sa mai discutat pe forum, la modelele pentru persoane stiu ca se folosesc 195/70/15 sau 205/65/15 (ambele variante C sau ranforsate) ceea ce anseamna aceeasi viteza de deplasare la ambele echipari. Cifra din mijloc (70 sau 65) reprezinta raportul inaltime-latime cauciuc si nu inaltimea lui propriuzisa. Din cunostintele mele minimale in inginerie stiu ca piesele in general sunt dimensionate pentru o anumita forta, asa ca... atentie la planetare cand se folosesc roti mai mari!!! iar ideea cu pinionul mai mic in a cincea viteza e o idee buna pentru cei care calatoresc la drum lung, pastrandu-se rapoartele vitezelor inferioare aceleasi (avantaj in oras). Daca este cineva care cunoaste intreaga procedura si ce se inlocuieste exact in cutie va rog scrieti ce rezultate ati obtinut, sunt interesat si pentru mine.

- - La cati mai multi km!!! - - :P

Link către comentariu

eu am trecut de la cele de vara 205/65/15C la anvelope iarna 195/70/15C si am observat ca am castigat putin la inaltime si performanta turatie/viteza

Link către comentariu

Cu cat s-a imbunatatit raportul rpm/kmph?

Link către comentariu

de la 2750rot/min la 90 cu cele 205 65 15 la 2500rot/90km/h cu 195/70/15

Link către comentariu

Wow.... Sunt ceva imbunatari! Nu ma asteptam sa fie asa mult..., dar eu am 2 seturi de 205/65/15", asadar va trece multa vreme pana le uzez pe astea...

Link către comentariu

205/70/15" ma gandeam sa pun,o sa am ceva dezavantaje?

Link către comentariu

Eheee cu 205/70 r15 se simte mai bine. Si eu as vrea dimensiunea asta dar nu se prea gasesc si sant scumpe.Daca iti iei sa-mi spui de unde si cu cat. mersi!

Link către comentariu

m-am uitat pe net la firme care vand si se gasesc in jur de 300-500 ron.eu cred ca nu e scump si s-ar merita,mai ales la stabilitate

Link către comentariu

Baieti am gasit acest site. http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Puteti introduce dimensiunile existente si apoi in acelasi format dimensiunile dorite si asa puteti afla diferentele de procentaj sa va calculati viteza. Va mai indica si diferentza de diametrul a cauciucurilor astfel nu veti avea surprize sa va treziti cu niste cauciucuri prea mari pentru arcul aripilor :P

Eu personal am 225/60r16 si 235/60r16 spate. Vreau sa trec de la vara pe 225/65r16 deoarece mi-am strambat putin 2 gentzi din cauza unor minunate si frumoase cratere de pe centura Muresului.

PS: eu imi cumpar doar gumitze de la second-hand care sunt ca-noi :( la dimensiunile mele.. 100 maxim 150roni buc.

Modificat de noobsound
Link către comentariu

m-am uitat pe net la firme care vand si se gasesc in jur de 300-500 ron.eu cred ca nu e scump si s-ar merita,mai ales la stabilitate

La stabilitate cu adevarat se simte! Eu am de 205, si are masina o stabilitate de nedescris! Sunt foarte multumit la capitolul asta :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

eu vreau sa pun 205/70/15 de vara dar tare mi-as schimba pinionul de a 5-a ca la restul sant multumit insa nu stiu ce costuri ar fi ptr piese

Link către comentariu

Parca cineva aici pe forum zicea ca ar fi undeva costurile in 400-500 roni.

Link către comentariu

am vazut si eu dar eram interesat de parerea cuiva care a mai facut asta si cunoaste toate costurile implicate

Link către comentariu

• 1 month later...

dar pana atunci imi pun de 16 cu cauciucuri de iarna.daca cineva le vrea pe cele de 15 le dau cu tot cu jante cu 300 sa-mi lase un pm.Sant C-uri 195/70/15C

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!