Jump to content

Cutie viteze T4 - probleme

nelu_tm
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Pinionul de a 5-a de pe cutia ta de viteze (CCY) este 34/45 => 34/45 reprezinta numarul de dinti de pe pinion.

La un pinion 34/45 raportul este 0,755 in timp ce pe alte cutii de viteze exista pinioane de a 5-a de 36/43 (raport 0,837), 30/39 (raport 0,769) sau 31/37 (raport 0,838).

Pinioanele cu raport mic sunt de viteza in timp ce pinioanele cu raport mare sunt pentru tractiune. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nelu_tm

28

• cabina

16

• Emy D

14

• noobsound

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

mersi mult!

dupa cum vad eu pe un tabel cu rapoarte dat in topicu asta busu meu ar avea un raport mic si totusi am doar 80/h la 2500/rot/min si 90 la 2750. nu e cam turata si vit redusa?

Link către comentariu

e foarte mica viteza in comparatie cu turatia. DAR trebuie sa te gandesti ca motorul desii are capacitate cilindrica mare are doar 77 de cai. Degeaba ai avea o cutie care teoretic ar putea face posibila rularea la 140km/h la doar 2000rotatii/min , motorul tau nu ar putea impinge masina. T4 meu are cam asa la 100 km/h 2200 rom, la 140 km/h 3000 rpm. Desii am 150 cai in treapta 5 peste 120 km/h tot nu am o aceleratie prea grozava. Ar trebuii sate gandesti daca chiar iti doresti o cutie cu care sa rulezi cu motor mai putin tuat dar mult mai bleg. Depinde mult aici si in ce fel folosesti masina.. ma refer la rulat in oras sau mai mult pe drumuri nationale si autostrazi.

Link către comentariu

mersi de sfaturi! dintre cele doua posibilitati as alege calea de mijloc, adica sa nu mai fie asa turat motorul dar nici f puturos. La raliu sau depasirei periculoase nu ma bag.

Link către comentariu

NU cumva ai montate cauciucuri mult mai mici decat trebuie? Eu am montat la mine pe fata 2 cauciucuri anul trecut 225/55 r16 in loc de 225/60 r16 si din viteza corecta care se sicroniza cu cea de pe gps am ajuns sa am la 100km/h cu 6 km mai putin fata de ce imi indica pe bord.

Link către comentariu

in CI aveam specificatia 205R15 C si atat.Cauciucuri aveam 205/65R15C si am pus 195/70R15C dar mare lucru nu s-a schimbat.poate ca 205/70/15c ar avea un randament mai bun si un raport mai avantajos turatie/viteza.

Link către comentariu

eu am 195/65/15 si ma gandeam sa pun aceeasi marime dar C,e mai bine 70/15 C?

Link către comentariu

195/70 r15 T reinforced era trecut la mine in acte si asta e si pe masina.

195/70 ~= 215/65 ~=225/50 se pastreaza inaltimea cauciucului, dar creste latimea.

cabina Cu cauciucurile care le ai, mergi cu ~ 4 km mai putin decat iti indica pe bord.

Link către comentariu

multumesc mult,chiar azi am cautat niste cauciucuri.o sa merg numai pe 70/15 C

Link către comentariu

195/70/15 sant putin mai inalte decat 205/65/15 dar nu cu mult, au circumferinta mai mare si randamentul mai bun dar putin de tot.intre 195/70 si 195/65 exista o diferenta buna.ce turatie ai la 90km/ora Cabina?

Link către comentariu

n-am turometru la dubita,chiar n-am idee ce turatii am la anumite viteze

Link către comentariu

• 4 weeks later...

m-am uitat dupa codu cutiei si este CRN.in schimb alta chestiune:mi-am schimbat cauciucurile,am pus 70/15 C si am castigat in inaltime cam 2 cm,cred.treaba e ca si cu celelate cauciucuri in navigatie imi arata o viteza mai mica cu 4-5 km decat cea in bord,deci nu stiu care e viteza mea.

acum daca imi poate spune cineva,cu acelasi pinion de a 5 a,la 3000 rpm ce viteza aveti,sa stiu sa nu fortez masina.Multumesc

Link către comentariu

@Nelu_tm luna viitoare am sa vin la Timiasoara.. in cazul in care am sa vin cu dubitza mea si nu cu passatul de firma am sa iti pot pune la dispozitie 2 rotzi 235/60R16 sa iti dai seama daca merita pentru motorul vostru sa folositi roti cu diametrul mai mare.Ahh si daca vrei sa faci o tura cu t4 varianta 150 de ponei :D

Link către comentariu

mersi de oferta dar as vrea sa raman la dimensiunile din talon adica r16. Mi-as lua 205/70/15 c dar sant mai rare si scumpe.Acum am cauciucuri de iarna pe 15 si nu rulez mult cu ele dar la vara imi iau 205/70/15.Daca vii n TM putem sa ne vedem cu siguranta.

Link către comentariu

• 2 months later...

Eu am asa: vw t4 doka, motor de 1.9 TD, 50 KW, pneuri de 205/65 sau 70/ 15", si ma dispera faptul ca la 4400 rot/min am doar 120 kmph. Si la 4400 , turometrul intra pe rosu :D la 3200 rot/min am 90 kmph, la 2000 in treapta 5 am 58 kmph (asta imi e "limitatorul" pentru localitati)

Ma gandesc ca , fiind Doka, are cutie pentru tractiune, insa ma intreb: pot sa i fac ceva? Daca schimb cu o cutie de pe un multivan cu motor de 1.9 TD, care duce pana la 150-160 kmph, ating si eu viteza asta? Imi doresc sa merg si eu la 120-130 putin mai relaxat, ca imi e mila de masina si stau la 20 km de Sibiu, km pe care i parcurg de cateva ori pe zi si de multe ori sunt nevoit sa alerg...

Link către comentariu

Eu la Multivan 1.9TD am la 3000rpm 100km/h, deci nu cutia de multivan e solutia. Si eu caut una de caravelle care am inteles ca are rapoartele mai lungi. Poate se gaseste cineva care stie daca se pot schimba pinioanele treapta 5 in cutie sau nu pt marirea raportului.

Link către comentariu

Eu stiu ca se poate schimba pinionul de treapta 5, si ajungi cu costurile undeva la 4-500 ron. Insa, tot nu e ca atunci cand schimbi cutia.

Cred ca dintre toate de aici, al meu e cel mai turat :-s desi am 200 000 km, masina e ingrijita si merge foarte bine motorul. Nu cred ca asta e din compresie sau altceva.

Daca stiti cu ce as putea schimba, sa imi ziceti va rog, sa imi aduc cutie din germania

Link către comentariu

vezi in ETKA ce rapoarte au pinioanele tale,si dupa te gandesti,schimbi un pinion sau doi,ori cutia

Link către comentariu

Intrebare poate putin offtopic. Cum se descurca t4 cu motoare 1.9 td in oras? E cutia etajata bine pentru circulatia in mediul urban si este fiabil si usor de intretinut motorul?? Intreb acest lucru deoarece as vrea sa cumpar pentru tatal meu un t4 8+1 pe care sa il convertesc in van de marfa. Nu se va transporta greutate mare si va fii folosit strict in mediul urban. Multumesc

Link către comentariu

vezi in ETKA ce rapoarte au pinioanele tale,si dupa te gandesti,schimbi un pinion sau doi,ori cutia

M-ai bagat in ceata.:-( Ce e ETKA? Nu am asa ceva...

Intrebare poate putin offtopic. Cum se descurca t4 cu motoare 1.9 td in oras? E cutia etajata bine pentru circulatia in mediul urban si este fiabil si usor de intretinut motorul?? Intreb acest lucru deoarece as vrea sa cumpar pentru tatal meu un t4 8+1 pe care sa il convertesc in van de marfa. Nu se va transporta greutate mare si va fii folosit strict in mediul urban. Multumesc

Au consumul destul de mic avand in vedere ca sunt Van-uri. Eu sunt foarte multumit de cum merge motorul (1.9 TD ABL) si imi place cum se descurca in oras, desi, am cutia pentru tractiune (consum mai mare, motor mai turat) .

Modificat de Emy D
Link către comentariu

Nu stiu. :icon_thumright: Unde ar trebui sa ma uit? Si ce format are codul? (ca sa il deosebesc de altele care ar putea fi asemanatoare)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!