Jump to content

Cutie viteze T4 - probleme

nelu_tm
 Share

Postare recomandată

scuze ca e offtopic dar nu pot deschide un topic nou. inca! am vazut undeva pe forum ca se pot scimba parametrii cutiei de viteze cu 5 daca inlocuiesti pinionul de la a5-a care are 17 dinti cu unul de 15. Cel care scria mess spunea ca poti vedea ce tip de pinion ai daca desfaci capacul de plastic de la cutia viteze. Intrebarea mea este unde se afla acel capac? eu am observat un capac spre roata din stanga dar e metalic. Sa fie acela? O cutie cu cinci viteze de la motor de 2.4 e compatibila sau identica cu una de 5 vit dar de la motor de 1.9 turbo? Mersi mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nelu_tm

28

• cabina

16

• Emy D

14

• noobsound

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator

Faptul ca nu poti deschide un topic nou se datoreaza restrictiilor la deschidere aplicate noilor veniti pe forum.

Aceste restrictii sunt acolo pentru a "forta" mana noilor inscrisi sa foloseasca functia "SEARCH" pentru a vedea daca mai exista vreun topic in care s-a discutat respectiva problema.

Decat sa postezi OFF TOPIC intr-un topic legat de distributie, ar fi trebuit sa soliciti ajutorul unui moderator al ariei care ti-ar fi deschis acel topic nou sau ar fi cautat unul deja deschis pe acest subiect.

Suntem oameni si noi, nu zbiri/militieni dispusi la orice pas sa dam cu bastonul... :ceuameni:

Link către comentariu

mersi mult si scuze!

QUOTE inutil

QUOTE / REPLAY (citatul) ajuta cand se doreste citarea unui pasaj din alt post. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulament.

Foloseste te rog butoanele ADDREPLY sau FASTREPLY.

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

poti afla ce tip de cutie ai daca citesti hartia de la capacul cutiei de sigurante. A mea spre exemplu este dqr. Era undeva un tabel cu rapoartele de demultiplicare la fiecare tip de cutie in parte dar nu il mai gasesc. Asa ai putea afla daca ai o cutie de tractiune sau una de fuga

Link către comentariu

am spalat motorul si cutia, am schimbat uleiul si acum nu mai caraie la masarier dar... nu gasesc seria de pe cutie.Mi-ar fi de mare ajutor sa postezi o poza cu locatia seriei.Pe cutie am capacul acela pe partea rotii din stanga dar nu scrie nimic pe el.Mersi!

Link către comentariu

Am si eu o problema la cutie (cred), si anume in treapta 1 se aude un zgomot, ca o bataie, care se simte destul de puternic si in schimbatorul de viteze.

Nu stiti ce ar putea fi ?

Daca ajuta cu ceva pot filma masina sa auziti si voi acel zgomot...

Link către comentariu

mersi dar nu inteteg ce vrea sa spuna cu rapoartele acelea si daca e de fuga sau tractiune. Spunea cineva ca cea de tractiune are 17 pinioane la vit5 si poate fi schimbata cu 15 pin ptr o viteza mai buna.Explica-mi please!

sorry! 17 dinti la pinionul de a 5-a si se poate schimba cu 15 dinti ptr o viteza mai buna. la 2500 rotatii am doar 80 km/h in a 5-a. e normal?

Link către comentariu

uitate la filmuletzul acesta. O sa vezi diferentza ce o poate avea un pinion mai mare sau mai mic.

simplu: un anume pinion X invarte un pinion y si pinionul y este mai mic decat pinionul x atunci la o rotatzie a pinionului x pinionul y v-a efectua mai mult de o rotatzie.

daca pinionul y este mai mare decat pinionul X atunci la o rotatzie a pinionului x pinionul y nu v-a efectua o rotatzie completa.

Din aceasta teorie rezulta ca ultimul pinion cu cat e mai mic cu atat viteza la roata este mai mare si puterea mai mica.

Cat priveste viteza de doar 80 km/h in viteza a 5-a la 2500 rpm nu stiu ce sa zic .. mi se pare foarte putin.. la mine la 2500 rpm am 120km/h dar nu avem nici acelasi tip de cutie si nici de motor

Link către comentariu

mersi da m-ar ajuta daca mi-ai explica ce inseamna acele date si cifre din tabelul de rapoarte care mi l-ai dat. ce inseamna valorile din vit 1,2,3,4,5

Link către comentariu

cel mai simplu,ceea ce urmeaza sa fac,dau capacu jos de la cutie,acolo ar fi pinionu de a 5 a si numar dintii.daca e de 17 sau 14 parca

Link către comentariu

daca dau jos capacul nu curge ulei pe acolo? unde se afla capacul ala si cum arata?

Link către comentariu

normal ca pierzi uleiul,nu-i nimc ca e mai bun ulei nou decat uzat.ca sa vezi capacu dai roata stanga jos,te uiti spre cutie si o sa vezi capacu

Link către comentariu

pai numai ce schimbasem uleiul! c um arata pinionul de a 5-a? o poza ceva?

Link către comentariu

poate il gaseste cineva prin ETKA,si eu sunt curios de o astfle de operatiune

Link către comentariu

mecanicul a spus ca operatiunea dureaza o ora dar pinionul e aproape 500ron si mai sant cateva piese ce trebuie cumparate si poate ajunge sau trece de 200 eur.Ce inseamna ETKA?

Link către comentariu

• Administrator

Da-mi un pm cu seria de caroserie si iti dau eu poza din ETKA cu pinionul tau de a 5-a.

Link către comentariu

De treaba asta cu schimbatul pinionului "trapta 5" sunt si eu interesat. Eu am la 3000-rot/min 100km/h; 4000 rot/min-120km/h ceea ce consider ca e prea putin pentru diesel. Nu m-ar interesa decat sa am o viteza mai mare la aceeasi turatie. Cred ca motorul ar duce (1.9 Td ABL T4 Multivan 1994) char daca mai greu dar nu sunt fan depasiri bruste si omorat masini, doar pentru drum lung.

Link către comentariu

• Administrator

Din pacate n-am reusit sa-l ajut pe cabina.

La VIN-ul lui ETKA imi afiseaza "Transmission or engine code not found".

Cam astea sunt pinioanele de a 5-a pe care e posibil sa le aiba:

post-7729-1252081368_thumb.jpg

Link către comentariu

ms! mi-am dat seama pe unde vine pinionul si o sa vad cati dinti are si cat costa toate piesele necesare.

Link către comentariu

sa-mi spui si mie te rog ce cutie ai tip model cod tot ce poti afla.

Link către comentariu

cutia mea e CCY si am gasit seria pe stalpul din stanga cand am deschis capacul de la sigurantze. acolo scrie seriile de la toata masina.De unde pot lua programul etka? Cred ca ala imi spune mai mult decat cartea tehnica ce am luat-o de curand.

Link către comentariu

• Administrator

nelu_tm

Asta e VIN-ul corect al masinii tale (cred :vaidecapulmeu: : WV2ZZZ70ZNH006842 motor AAB si cv CCY.

Si astea sunt pinioanele de a 5-a:

post-7729-1252346043_thumb.jpg

Dupa cum vezi, pinionul de a 5-a de pe cutia ta de viteze (CCY) este 34/45, in timp ce pe alte cutii de viteze exista pinioane de a 5-a de 36/43, 30/39 sau 31/37.

Link către comentariu

si ce inseamna rapoartele astea? ajutama sa traduc te rog! mersi

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!