Jump to content

Ce piesa este aceasta?

D@ny
 Share

Postare recomandată

De ce ti se pare ca e la nelalocul ei? La unele modele de passat (mi se pare ca pana la MY 2007) acolo a fost montat senzorul de impact frontal

Modificat de bysus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• D@ny

11

• royulyan

9

• kalu

7

• @DRI@N

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai eu stiam ca ar trebui sa fie undeva pe lonjeron. Nu-mi amintesc sa fi fost acolo inainte sa o duc in service; pe urma ma gandesc ca la cum e asezat poate sa-mi sara airbag-ul la cel mai mic impact

Modificat de mariovenera
Link către comentariu

clar nu ala este locul lui original, in primul rand se observa ca este prins cu un surub de rigips in plasticul de langa tubulatura de aer catre filtrul de aer. mai bine te duci inapoi cu masina sa il monteze unde trebuie.nu e prea indicat sa te joci cu senzorul ala.

Link către comentariu

The front airbag crash sensor, driver side -G283- can be found behind the bonnet.

Ai o image cum trebuie sa fie montat.

Acel senzor doar informeaza calc de airbag unde a avut loc impactul nu declanseaza airbagurile frontale. Ele se declanseaza din deceleratia pe care o inreg calc de airbag (senzor inertial prezent in calc de airbag).

@big_inu: de unde atata fermitate in afirmatie ca nu e ala locul lui original?

post-27036-0-60762900-1313957591_thumb.j

Modificat de bysus
Link către comentariu

Merci mult bysus, se pare ca acolo trebuie sa fie...cu prima ocazie cand vad un passat ma uit sub capota :)

Link către comentariu

afirmatia de mai sus e corecta. senzorii de decelerare sunt cei care comanda deschiderea airbagurilor, si poti fi montati oriunde, inclusiv in portbagaj.

Link către comentariu

Da se pare ca m-am inselat cu privire la piesa de mai sus. Totusi la ce foloseste aceasta daca airbagurile se declanseaza in functie de nivelul de decelerare care e masurat cu mic accelerometru aflat in unitatea de control pentru airbag. Deci pana la urma ce tip de senzor e, adica la ce masoara ma refer ?.

Link către comentariu

• 3 months later...

Readuc la viata topic-ul cu o intrebare pt colegi care detin o versiune de ELSA/ETKA mai noua :)

Se da urmatoarea piese:

post-28301-0-52985600-1323932216_thumb.j post-28301-0-42438600-1323932223_thumb.j

Cine poate sa-mi zica daca acest modul este de generatie < de 2008 ?

Ce ma intereseaza pe mine cel mai mult sa stiu este daca stie de un igniter sau de 2 ignitere pt senzorul de la aribag-ul soferului :cool:

:Driver: safe

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Huh... niciun un coleg care sa poate sa-mi zica daca merge sau nu ?! :mellow:

Link către comentariu

ultimul caracter din codul de piesa e P?Eu m-am uitat dar cod cu P final nu am gasit pe generatia pana in 2008.Toate codurile de piesa au alte terminatii.

Link către comentariu

@GABIVVX: dap, ultimu' caracter din cod este litera "P".

(...) Toate codurile de piesa au alte terminatii.

Daca zici ca te-ai uitat, poti sa scoti o lista cu module de airbag din generatia 2008 - prezent ?

Macar asa putem sa luam prin eliminare :)

As fi recunoscator.

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Passat 2008;3C0909605M,3C0909605N,

Passat 2009;5N0959655,5N0959655A,

Passat 2006;3C0909605N,3C0909605J,3C0909605M.

Codul dat de tine apare in baza de data dar nu vad in ce perioada sa montat.

post-64586-0-98728400-1324388311_thumb.j

Link către comentariu

• 1 year later...

ce rol are piesa din poze?

post-1559-0-00657100-1373479249_thumb.jppost-1559-0-16226300-1373479265_thumb.jppost-1559-0-57181200-1373479271_thumb.jp

Link către comentariu

este crash sensor. are grija sa sara airbagul la impact frontal

Link către comentariu

Eu as zice ca e contactul capotei inchis/deschis.

Link către comentariu

Eu as zice sa nu ne mai dam cu presupusul. Daca fiecare spune ce crede ca ar fi populam forumul degeaba.

Senzorul de capota deschisa este integrat in broasca si nu se poate vedea asa usor.

Link către comentariu

Multumesc pentru lamurire, multumesc pentru corectie, robert.

Dar daca e sa mergem pe firul celor spuse de tine, trimite-mi si mie, te rog, schema electrica, unde ajunge acel senzor.

Eu unu sunt un neinformat dar ca sa cred ca informatia ta e veridica as vrea un document sa ateste, sau mai bine postezi aici sa nu mai poluam niciunul, topicul.

Din acest motiv postul meu a inceput ce "eu as zice" = o parere.

Multumesc!

Link către comentariu

O schem elecrica nu cred ca ar ajuta. :) O sa vedem doar traseele firelor si nu e concludent  cred

post-572-0-18820700-1373484198_thumb.jpg

Din poza cred ca reiese mult mai bine

Nu am spus-o cu rautate chiar daca asa a parut.

Modificat de robert r.
Link către comentariu

La toate modelele de Passat B6 din orice an este acolo crash sensor-ul? Am un prieten cu un Passat B6 din Mai 2009 si nu are senzorul acolo. Daca este sa aiba toate modele ma puteti ajuta cu niste coduri, pentru sensor si cabluri, si unde vine conectat cablul? Mentionez ca am pus testerul si nu da nicio eroare de senzor/airbag etc. lipsa. Multumesc!

Modificat de Toni.
Link către comentariu

Nu. Nu toate le au acolo. Stai linistit :)

Link către comentariu

Nu. Nu toate le au acolo. Stai linistit :)

Multumesc pentru raspuns Dony, se cam speriase prietenul, si drept sa spun si eu, tocmai ce am verificat si nici eu nu il aveam.

Link către comentariu

Vi l-au furat astia la revizii :))

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare.

Am agatat esapamentul de o margine de beton si am vazut ca racordul flexibil de linga turbo este turtit.

Oare exista piesa de schimb cu totul (ma intreb ce cod OEM are ) sau trebuie sa gesesc på cineva sa sudeze un nou racord flexibil.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salutare,

Am si eu o intrebare legata de ruloul parasolar din portierele spatee la un passat variant 2.0, am pierdut o clema in care se agata ruloul, cum pot face rost de codul lor sau unde le gasesc?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!